Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sloneczko_20

zmiana jezyka klawiatury

Polecane posty

Witam, chcialabym ustawic sobie jezyk klaiwatury niemiecki ale w panelu sterowania mam do wyboru tylko polski i angielski jak moge to zmienic ? da sie to jakos zainstalowac??

Gość pakiet
obawiam się że możesz mieć problem z doinstalowaniem innego pakietu językowego , czyli zmianą języka klawiatury, chciałem to samo zrobić, czyli dodać trzcionkę 'rosyjską' , czyli popularnie mówiąc 'bukwy' lub 'cyrulicę' i nie ma możliwości nawet korzystając z oryginalnej płyty systemowej Windows XP , więc zadzwoniłem do przedstawiciela MICROSOFT aby się wypowiedzieli na ten temat, dlaczego nie mogę dodać 'cyrulicy' ? W siedzibie MICROSOFT telefon odebrała bardzo sympatyczna dziewczyna ale na moje pytanie nie znała odpowiedzi, zniknęła na ok. 10 minut aby się skonsultować z działem pomocy technicznej a ja czekałem przy telefonie, gdy wróciła do telefonu to odpowiedziała, że na działającym systemie Windows XP nie ma możliwości aby dodać 'cyrulicę' , że należy to zrobić w czasie instalacji systemu Windows XP , czyli należy zformatować dysk i dopiero zainstalować. Taką odpowiedź otrzymałem z głównej siedziby MICROSOFT. Kobieta dodała, że kiedyś na stronie MICROSOFT była 'łatka' z dodatkowym pakietem językowym ale został zabrany ze strony.

sloneczko_20,jeśli chcesz pisać po niemiecku,możesz to robić na polskiej klawiaturze.Nie musisz nic instalować.Wystarczy,że trzymając lewy alt wstukasz odpowiedni kod,dla odpowiedniej litery.I tak: lewy alt i 132 -------->ä lewy alt i 142 --------->Ä lewy alt i 148 --------->ö lewy alt i 153 --------->Ö lewy alt i 129 --------->ü lewy alt i 154 --------->Ü lewy alt i 225 --------->ß Trzymasz lewy alt,wstukujesz odpowiedni kod,puszczasz alt i gotowe. Musisz jednak pamiętać,że kod musi być wprowadzony z tzw.klawiatury numerycznej,umieszczonej po prawej stronie klawiatury. :)

Gość benedykt*
poproßtu tscheba ci pomötz ;)

Gość eeee19998
zamiast wpisywac kod dla znaku lepiej zebrac te wszystkie litery z niemieckiego alfabetu i kiedy potrzeba kopiowac do tekstu, bedzie szybciej