Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAPRYŚNA

Blizna po oparzeniu żelazkiem

Polecane posty

Pół roku temu oparzyłam się żaelazkiem na udzie. Jest blizna, duża, taka krecha przez całe udo. Zbladła lae jest widoczna. Poradźcie jakie maści czy kremy stosować, aby zniknęła całakowicie? A może nie da się juz tego usunąć?:(

Ja sie oparzylam jak mialam 14 lat, teraz mam 22 lata a blizna jest. DOkladnie taka sama jaka opisujesz, z tylu uda, dluga krecha. Jest bladziutka, nie widac jej na pierwszy rzut oka, ale z bliska tak. Masc ci ja wybieli, ale nie zlikwiduje.

Gość Trzeba było od razu
posmaroeać Scaldexem to by żadnej blizny nie było.

Ej sorki, pomylilam sie. To nie jest blizna od zelazka, ale od... hmm jak kiedys w liceum skakalam z lawki na krzeslo to sie rozcharatalam na noce :P byla mega szeroka blizna i gleboka, no i pare lat temu, duzo sie zmniejszyla i wyblakla, ale jest :O po tamtej od zelazka nie ma sladu, chociaz nie smarowalam niczym :) zeszla sama po paru latach ;)

Dziewczyny, super dziękuję, Tewraz tylko zastanawiam się, który specyfik wybrać. Popróbuję i zobaczę, co jest najbardziej skuteczne.

Gość sunbeam87
ja wlasnie oparzylam sie zelazkiem;/ tzn jakies 2h temu bolalo jak choler nadal boli;/ co robic? posmarowalam pantenolem .

Wiadomo, że na sam początek penthanol jest dobrym rozwiązaniem. Jednak kiedy już powstanie poważne oparzenie to później nie jest tak łatwo uporać się z blizną. Ja kiedyś oparzyłam się lokówką i niestety żadne kremy mi nie pomogły. Zastanawiam się czy nie zdecydować się na jakiś zabieg, który pomógł by mi usunąć to szpetne znamię.

myślałaś o jakimś zabiegu, który trwale usunąłby bliznę? słyszałam, że laser diodowy pomaga na takie problemy obecnym hitem jest scition, który pozwala usunąć blizny już przy 1-2 sesjach. urządzenie składa się z dwóch modułów (jeden z nich jest peeling laserowy złuszczający naskórek), które wzajemnie wzmacniają swoje działanie. laser pozwala także na niezwykle precyzyjne określenie głębokości przenikania fal w głąb skóry dlatego efekty widoczne są bardzo szybko.

Gość Ziva
Ja oparzyłam się żelazkiem na lewej dłoni wczoraj..okropnie to wygląda, bo to dość szeroka blizna, w dodatku długa... nie chcę by została mi na dłoni..już jedną na tej ręce mam po blaszce do pieczenia ciast i został biały ślad i to widać.

Gość Werrrciak
Opatrzył się Żelazowej ok. 4h temu nie boli jednaj jest 5 cm kreska na udzie, mam nadzieje że zniknie jak najszybciej

Gość gość
ja sie oparzylem na rece zelaskiem snarowalem mascia cepan najpier troche ta masc wyostrzyla widocznosc tej blizny to przestalem uzywac i smarowalem tylko balsamami do ciala nivea i dove w szczegolnosci gleboko nawilzajace i po roku zniknely calkowicie a mialem tych bluzn ze 4 duze