Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bedepiekna

Teraz albo nigdy- schudnę!!!! ktoś ze mną?!!!!

Polecane posty

Gość roseee
EFEKT JO-JO I PRZEMIANA MATERII Osobom nieustannie odchudzającym się jest dobrze znany termin - „efekt jo-jo”. Oznacza on odzyskanie straconych w trakcie odchudzania kilogramów, nierzadko z nawiązką. Efekt jo-jo wiąże się z tempem podstawowej przemiany materii. Czym jest spowodowany efekt jo-jo? W trakcie stosowania niskoenergetycznej diety ulega obniżeniu tempo podstawowej przemiany materii – jest to reakcja przystosowawcza na zmniejszenie dostarczanej z pożywieniem energii – takie przełączenie organizmu na „tryb oszczędny”. Obniża się temperatura ciała (osoby na restrykcyjnych dietach lub głodówkach skarżą się na uczucie zimna), ciśnienie tętnicze krwi. Im dieta bardziej rygorystyczna tym większy spadek PPM. Dość często dochodzi także do zmniejszenia ilości tkanki mięśniowej w ciele (spalenia). Te dwa elementy oraz niska aktywność fizyczna powodują, że gdy kończy się etap intensywnego odchudzania lub gdy dieta zostanie przerwana na skutek napadu „wilczego głodu i obżarstwa” i wrócimy do dawnego złego sposobu odżywiania bez etapu przejściowego (wyprowadzania z reżimu niskoenergetycznego) następuje przybieranie masy ciała. Gdy będziemy organizmowi wygłodzonemu dietą dostarczać znów duże porcje energii ten zacznie je magazynować na wypadek ewentualnego kolejnego okresu niedoborów. Każda kolejna dieta odchudzająca jest cięższa – coraz trudniej przychodzi gubienie kilogramów . Organizm nie oddaje chętnie skrzętnie gromadzonych zapasów. Z punktu widzenia zdrowotnego, efekt jo-jo czyli wahania wagi są dużo bardziej niekorzystne niż podwyższona ale stabilna masa ciała.

czesc, trzymam sie dzielnie, zaczelam cwiczyc i wszystko mnie boli, ciekawe co pokaze waga bo ja czuje sie lzejsza ale to moze byc tylko takie uczucie

Gość ecia****
cześć dziewczyny dawno się nie odzywałam ale same wiecie jak to jest jak się niema na nic czasu. Ja narazie trzymam sie trzeci dzień na owocach i warzywach szkoda ze nie mozna przy tym pić kawki bo mnie strasznie głowa boli ale jak narazie daje rade. Jak narazie nie mogę sę zmobilizować do ćwiczen ale to pewnie przez ten ból głowy

a ja mam problem, przytrzasnelam sobie palca drzwiami od samochodu i umieram z bolu:( musze isc do chirurga bo palec moze byc zlamany takpowiedzial lekarz rodzinny, no i najgorsze jest to ze chyba bedą mi zrywać paznokcia bo jest krwiak a ja mam tipsa:( nie wiecie czy znieczulaja czy na żywca zrywaja?

o rany ilona... to na prawde musialo cholernie bolec... i boli... co do zrywania to nie wiem... ale jak moja corcia przytrzasnela sobie paluszek to tez miala krwiaka, paznokiec nie zszedl, ale sie wybrzuszyl i jak podrosl troche to sie to wszystko wyplukalo, teraz nie ma sladu, moze nie jest konieczne zrywanie???

ja chcę schudnąc 5 kg mam 17 lat 169 cm wzrosty waże obecnie 46kg kto zna jakąś fajną dietę bardzo prosze was o porade pozdrawiam Justyna

justysia, Ty juz nie masz z czego schudnac!!! jezeli nie podoba Ci sie Twoja figura to radze pocwiczyc rzezbe, niz stosowac diety, ktore nic nie rozwiaza w twoim wypadku

mam nadzieje ze nie jest konieczne, ale o tym zadecyduje chirurg, bo mam tipsa i ten cholerny akryl wszystko blokuje :( w ogole stalo mi sie to w godzinach pracy, ale nie byłam w zakladzie pracy tylko w drodze do urzędu, do ktorego chodzenie z dokumentami jest moim obowiązkiem i teraz sie zastanawiam czy uznaja mi to jako wypadek w pracy? bylam tam na polecenie szefowej...

ale mój chłopak mnie prosił bym schudła te 5kg bo za 2 tyg. jedziemy na słowacje z jego kolegami i on chce zebym pieknie wyglądała

justysia nie wiem co powiedziec... on chyba chce sie Ciebie pozbyc... bo jak jeszcze schudniesz to znikniesz... albo nabawisz sie powaznych schorzen

nie on nawet muchy nie skrzywdzi dlaczego nikt mi nie chce pomóc to tylko kurcze 5 kg mojego wielkiego sadła bez niego bedzie mi lepiej już na wielu forach szukam i nikt nie chce mi pomóc

Gość ta justysia to podpucha

krwiak jest na pół paznokcia i wychodzi opuszkiem - opuszka mam wielkości średniego orzecha laskowego... gdyby nie tips to paznokiec caly bylby czarny albo i mialabym rozerwany, jakby nie patrzec to tipsy sa twardsze...