Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inessssska

Studiuje ktos resocjalizacje?

Polecane posty

Gość inessssska

Gość bozenaa25
ja studiuje, wlasnie pisze prace zaliczeniowa na jutro:) /ale nie ma mnie teraz w kraju, jestem na erasmusie za granica/ a w kraju jestem w Krakowie/wczesniej KAtowice/

Gość inessssska
ooo a co dokladnie studiujecie? czy jest taki kierunek Resocjalizacja czy to tylko specjalizacja pedagogiki?

Gość blossom
ja resocjalizację studiuję na UŚ... :)

Gość bozenaa25
mnie tez sie marzyl 2 kierunek:( ale wieczorowo bym musiala no i te oplaty...dla mnie nieosiagalne ehh. ale i tak nie spoczne na jednych studiach-mysle nad bardzo przyszlosciowym kierunkiem:P -z tego powodu, ze zalala nas chinszcZyzna chyba jezyk chinski wezme sobie za 2 kierunek:P

Gość inessssska
i jak jest trudno? ile macie przedmiotow? jakie przedmioty biora pod uwage. chcialabym studiowac zaocznie

Gość dorada
a ja studiuję opiekę i profilaktykę niedostosowania społecznego na UZ

Gość bozenaa25
ooo blosssom-ja PRAWIE w Katowicach studiowalam / w Bytomiu, w KN/ ale mialam wykladowcow z US.Masz z Andrzejem zajecia moze? /taki zakrecony, mlody doktor ktory namietnie miele ustami :P / Wyobraz sobie drzewo(pedagogika), od niech odchodzi mnostwo galezi, jednym z tych galezi jest wlasnie resocjalizacja:)

Gość bozenaa25
a tak jak pow obiektywny punkt widzenia: pedagogika-ped specj-resocjalizacja (chociaz sa inne drogi , mnie uczono 2 rodzajow- ze res wywodzi sie z ped specj, i drugi rodzaj-ze res jest obok ped specj.)

Nie jest aż tak bardzo trudno. Trzeba raczej się tym interesować żeby nie mieć większych problemów. Mamy dużo ustaw, sądownictwa, resocjalizacji od metodyki działań po teoretyczne przedmioty. Omawiamy dewiacje, wykolejenia itd. :D

Gość inessssska
aha dzieki, ja bym studiowala resocjalizacje i profilaktyke społeczna na kierunku pedagogiki.

Gość bozenaa25
innesska- przedmioty niektore sa ok, niektore nudne ( dla mnie ped specjalna, kobieta nudzila), ciezkie bylo prawo( mam problem z kuciem slowo do slowa),fajna byla historia resocjalizacji, ale za to super sa praktyki: policja, pogotowie opiekuncze placowka dla AA areszt swietlica socjoterapeutyczna

Gość inessssska
a jeszcze takie pytanie. czy zeby pracowac w zakladzie karnym w kadrach lub w biurach to jaka nalezaloby miec szkole?

Gość bozenaa25
zalezy, co nalezaloby do twoich obowiazkow. psycholog-w zk zawsze musi byc, wiec z tym wyksztalceniem jest ok, resocjalizacja- mozesz byc wychowawca dla wiezniow /czyli zalatwiac WSZYSTKO, od podan do sadow.... i duuuzo jeszcze/

Gość inessssska
wlasnie mialam prawo w technikum, zabardzo mi nie szlo:/

Chodzi o stopień studiów czy kierunek?? Oczywiście należałoby co najmniej licencjat, ale generalnie jest tak że jak ktos ma znajomosci to nawet wykształconego magistra resocjalizacji nie przyjmą a zatrudnią osobę o kompletnie innym przygotowaniu lub nawet bez.

Gość inessssska
bo wlasnie ide na staz do zakladu karnego i zastanawiam sie czy po resocjalizacji moglabym pracowac np tam. sama nie wiem czy to mnie tak interesuje i nie wiem czy dalabym rade pracowac z wiezniami

Gość bozenaa25
hej, prawie wszedzie, na jakikolwiek kierunek bys nie poszla jest prawo, musisz przeciez znac przepisy. ja np zapomnialam wszystkiego co z prawem zwiazane, bo nie uzywam,ale nie boj sie.

Gość inessssska
chodzi o kierunek. chcialabym wlasnie pracowac w zk lub w policji ale w kadrach i nie wiem co lepiej studiowac

Gość bozenaa25
a co do stazu-pytaj, pytaj,pytaj osobe, co bedziesz miala nad soba. narazie sprobuj stazu, zobaczysz czy ci sie spodoba. druga sprawa-nie okazuj strachu, badz pewna siebie, wyobraz ze to kolezanki twojej siostry tam sa hehe. to tez ludzie:P

Gość bozenaa25
w kadrach? czyli jako urzednik cywilny? mozesz miec mgr z ekonomii, informatyka, na bank sie przyda, bo ktos niestety musi sie cyferkami zajac.

Gość inessssska
sama nie wiem co wybrac. ale ekonomia troche nudna. resocjalizacja ciekawe, ale nie wiem czy dla mnie

Gość inessssska
a gdzie wy chcielibyscie po tym pracowac?

Gość blossom
ja po studiach chciałabym się dostać na aplikację kuratorską i zostać kuratorem zawodowym ew. socjalnym... jeśli nie to policyjna izba dziecka lub praca w MONARZE...

Gość blossom
hmmm z Andrzejem jeszcze nie miałam do czynienia... ale może... może... za to na brak wybitnie oryginalnych wykładowców czy prowadzących ćwiczenia nie narzekam na UŚ... :)