Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

flowersss

czy materiały budowlane podrożeją w najbliższyma czasie?

Polecane posty

ktoś się może orientuje? słyszałam, że już w styczniu szykuje się pierwsza podwyżka :( a potem na wiosnę 😭 podwyżki mają być spowodowane wzrostem cen paliw, i komponentów do produkcji poszczególnych materiałów ktoś coś wie na ten temat?

Gość hahahahahahahhaha
no to logiczne jak drozeje prad i paliwo to wszsytko drozeje bo wzrasta koszt produkcji i transportu

ale wiecie może dokładniej kiedy można spodziewać się pierwszych podwyżek? i czy będzie drożeć stopniowo czy znów będzie bum cenowy?

Gość hahahahahahahhaha
zapytaj phemieha

Gość
od stycznia na pewno wzrosły ceny drewna... poza tym im bliżej sezonu tym wyższe ceny materiałów budowlanych, ja pustaki kupowałam w zimie i były ok. 1,50 taniej na sztuce niż w sierpniu

o drewnie na szczęście wiedziałam, że podrożeje po nowym roku i już w grudniu kupiłam :) a teraz zastanawiam się nad oknami i dachówką :o czy nie kupować teraz i nie czekać na podwyżki...

Gość
ja też drewno mam zamówione po starwej cenie... mam pustaki, druty i... na razie tyle :) teraz myślę nad zakupem blachy na dach, na okna jeszcze mam czas

neurosa :) widzę że też się budujesz? :) na jakim etapie jesteś? bo ja (nie wyśmiej mnie :p) dopiero na etapie załatwiania formalności, ale projekt już jest...więc wiem niby czego ile potrzeba... dlatego drewno już kupione...domek będzie drewniany więc drewno było najważniejsze :) (wykupiłam pół tartaku :D )i nie zauważyłam,by drewno podrożało pod koniec roku...od lipca aż do końca grudnia cena była taka sama, natomiast teraz jest już podobno o jakieś 15-20% drożej :o cieszę się więc z tej oszczędności :p i chciałabym sobie jeszcze zaoszczędzić na innych materiałach ..

Gość
My rozbudwoujemy :) plany są wielkie, mam nadzieję, że pieniędzy i zdrowia też nie zabraknie, chociaż troszkę mnie to wszystko przeraża... na razie też brniemy przez formalności, któe mam nadzieję że zakończymy w lutym. Ekipa budowlana już załatwiona, w marcu (jeśli pogoda pozwoli) kopiemy fundament.

powodzenia, neurosa ! :) będzie dobrze, zobaczysz ! u mnie z formalnościami zejdzie niestety troszkę dłużej :( gdyby nie to, to normalnie już byśmy budowali!!! :) no może nie już, ale jak tylko zrobi się pogoda, bo ekipa też już wybrana, i mają czekać aż pozałatwiamy wszystko....a te papierkowe sprawy są dobijające :o na każdy głupi świstek, pieczątkę, trzeba czekać i czekać :( a je nie mogę tak bezczynnie siedzieć, więc póki i tak się czeka tylko na te świstki, muszę działać :) dlatego od kilku dni od wciąż siedzę nad oknami, dachami i wieloma innymi rzeczami...zwłaszcza, gdy okazało się że szykują się poważne podwyżki 😭 pokrycie dachu to jeszcze pikuś, ale jak kupić okna jak nie ma jeszcze budynku? :p