Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbopla

PRZEPUSZCZACIE CIEZARNE W KOLEJKACH?

Polecane posty

Gość bbopla

CZY UDAJECIE, ZE NIE WIDZICIE?

Gość szczerze mowiac
nigdy nie stalam z ciezarna w kolejce :D

Gość milkkka
ciąza to nie choroba,wiec kobietka mzoe sobie postac,teraz nie ma takich kolejek jak kiedys i jest mnostwo sklepow,wiec jezli w jednym jest duza kolejka,ciezarnej ei chce sie stac to neich idzie do nastepnego.A jak ciezarna ma kłopoty z ciaza to po kolejkach nie powinna chodzic tylko sie oszczedzac i zakupami zajac sie powinni jej bliscy.

nie stoję w kolejkach wydaje mi się, że czasy kolejek minęły nie mówię tu o 5 minutach na dziale wędlin...

Gość do milkkka
widać ze jestes straszna egocentryczka, zycze ci by twoja ciaza byla na tak przyjemna bys nie musiala weryfikowac swoich pogladow pozdrawiam

Gość to byc nie moze
ktos kto ma ciaze skomplkowana nie powinnien stac w zadnych kolejkach a tymbardziej szarpac wypchanego zakupami wózka czy koszyka

Gość milkkka
Oczywiscie,ze czasy kolejek nie minely bo nigdy i niegdzie w swiecie nie bedzie tak,ze przyjdziemy i od razu zostaniemy obsłuzeni.ale w Polsce nastały czasy duzej ilosci skepow,instytucji,ze nawet staruszkowie nie maja trudnosci z kolejkami.A w ogole to my Polacy jestesmy takim dziwnym narodem,ze wszysko zostawiamy na sotania chwile a potem sie denerwujemy stojac w kolejkach np.w okienku do kasy aby zapłącic rachunki ktore moglibysmy opłacic dzien wczesniej prezy mniejszej kolejce.Najlepszy dowod naszej bezmyslnosci narodowej to wymiana dowodow :-)

nie chodzi przeciez o kobiety z ciążą zagrożoną czy powikłaniami chodzi o to, ze zawze może jej się zrobić słabo czy cuś

Gość Lolytaa
"nie powinien". dziewczyny, w jakim swiecie wy zyjecie?? Nie kazda ciezarna moze sobie pozwolic na lezenie w lozku, bedac w zagrozonej ciazy!!

Gość milkkka
do mikaa :-) akurat byłam w ciazy i to w 1989/90 r.:-) i wiem jak było wtedy a jak jest teraz.

milka - mnie w ogole szlag trafi jak stoje np. na poczcie wysłac lub odebrać list a tam ludzie rachunki płacą jakby nie mogli przez neta :O nie mówię o starych babciach no bo od nich trudno tego wymagac, ale młodzi ludzie mogliby

Gość lhcxczc
Też nigdy nie stałam z ciężarną w kolejce;) ale jestem za przepuszczaniem ich, w końcu kiedyś i ja będę w ciąży(tak przynajmnoiej mysle:P) Raz zdarzyło mi się jechać w autobusie , do którego wsiadła kobieta z brzuszkiem i ustąpiłam. Myśle że trochę uprzejmości nikomu nie zaszkodzi:)

Gość to byc nie moze
Nie kazda ciezarna moze sobie pozwolic na lezenie w lozku, bedac w zagrozonej ciazy!!?????????????????? a to ciekawe w takim razie co jest wazniejsze niz zagrozona ciaza zakupy? praca?

Gość milkkka
Lolytaa jezeli ciaza jest zagrozona to ciezarna chyba wie co robi jak sie nie oszczedza...Jezli nie ma bliskich do pomocy a chce ur.zdrowe dziecko to niech idzie do lekarza,lekarz skieruje ja doszpitala i tam nie bedzie musiala sie o nic martwic.A jezli ciezarna ma rodzine to neich rodzina opiekuje sie nia i jej nienarodzonym dzieckiem nalezycie .

Gość to byc nie moze
nie ma sie głodzic niech jej przyniesie jadło ten ,co stworzył owo 'zagrozenie"

Gość Lolytaa ta co sobie nie moze
pozwolic by zadbac o dziecko, niech lepiej nie ma dzieci ;)

Gość milkkka
Haris nikt nie kaze głodzic sie ciezarnej:-) ale jezeli ciaza jest zagrozona to lekarz albo kieruje ciezarna do szpitala lub na zwolneinie lekarskie .

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
ja nie mam nic przeciwko przepuszczaniu...ale jestem osoba cholernie mało spostrzegawczą i roztrzepaną i nie mam zwyczaju stojąc np na poczcie się rozglądać, kogo by tu przepuścić. natomiast jeśli ktoś podchodzi do mnie i mówi "przepraszam panią czy mogłaby mnie pani przepuścić" to uprzejmie przepuszczam nie wnikając czemu mnie ktoś prosi.

łatwo tak klekotać po prostu przepuście brzuchatą w sklepie zamiast analizować jej sytuację życiową od A do Z będzie szybciej i sympatyczniej

Gość to byc nie moze
własnie te na zwolnieniach szlajaja sie po sklepach bo im sie nudzi wiec chodza na zakupy i wszczynaja awantury w kolejkach

Gość to byc nie moze
a czemu mam ja przepuscic? ona jest na L4 i ma duzo czasu wiec niech sobie stoi ja musze sie spieszyc do pracy i nikt nie usprawiedliwi mojego spoznienia jesli bede je argumentowac tym iz przepusciłam brzuchata z pełnym koszem zakupów

Gość milkkka
Mozna przepuscic ale tylko wtedy jak ciezarna o to sama poprosi i to grzecznie i z uzasadneiniem,ze np.jest jej słabo lub ogolnie źle sie czuje.Powtarzam,ciaza to nie choroba,dzisiejsze czasy sa zupełnie inne niz nawet 18 lat temu,wiec ciezarne nie powinny liczyc na jakies inne traktowanie.A poza tym dlaczego ja mam matrwic sie o ciezarna gdy jej domownicy sie o nia nie matrwia bo kaza jej isc na zakupy.

Mi się nie zdarza stać w jednej kolejce z ciężarną, ale pewnie bym przepuściła, gdyby powiedziała jedno magiczne słowo: PROSZĘ :) I wcale nie jest tak, że cieżarna może leżeć do góry brzuchem... Czasem tak, ale często nie ma takiej możliwości.

Gość to byc nie moze
własnie nie ma teraz kolejek godzinnych a 5 minut moze postac dupy jej to stanie nie rozerwie