Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rossinka

Nivea, Hipp, Bubchen, Linomag czy może Penathen - jakie kosmetyki wybrać?

Polecane posty

O Penathen\'ie dobrego nie słyszałam, podobno często uczulają więc które wybrać? Chciałabym z jednej linni żeby w razie czego wiedzieć czy uczuli, no i wazne oytanie - CO NA POCZĄTEK? Coś do kąpieli, coś przeciw odparzeniom i na wyjście na dwór czy jeszcze coś?

ja polecam Do kąpieli oilatum. nie trzeba później oliwkować, bo skórka jest jak jedwab :) poza tym do pupy po każdej zmianie pieluszki linomag maść. rewelacja, pupcia śliczna, bez odparzeń. Więcej kosmetyków nie używam, no, jeszcze chusteczki mokre do pupci i już :) dodam, że przed porodem zakupiłam "trochę więcej" i teraz leżą te oliwki, mydełka itd :)

Nie będę się wymądrzać, bo my od początku używamy Nivea, ale tą białą serię sensitiv, a że jesteśmy bardzo zadowoleni to nie było potrzeby zmiany. Dużo dobrego słyszałam o serii Bübchen:)

polecam Bambino. Zamiast drogiego Oilatum można dodawać do kąpieli dziecka krochmal. Tzn. w małej ilości wody, ok 1-2 litry, zagotowac 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, dodać do wody. Działa tak jak Oilatum. Stary, sprawdzony przepis. W szpitalu dostaje się próbki kosmetyków, lepiej nie kupować samemu zbyt dużo, bo okaże się że uczulają i potem leżą. Szkoda kasy. My używamy cały czas Bambino, a na odparzenia Limonag maść...świetna. W szpitalu też tą maść cały czas dawali.

Zapomniałam o Bambino!!! A przecież oliwke już mam własnie Bambino, więc krem na wyjście na dwor z też jest z tej firmy? Ja zrezygnowałam z preparatu do kąpieli, żeby później nie męczyć sie z myciem tłustej wanienki - czy po Oilatum też tak jest? Hmm i słyszałam coś o tańszych odpowiednikach tej firmy.. zaraz poszukam

Tańszy od Oillatum jest Oillan firmy oceanic. A z Nivei płyn z oliwką tez super działa. I wcale wanienka nie jest jakoś specjalnie tłusta- wystarczy przetrzec gąbka z mydełkiem i już. A nie trzeba malenstwa oliwkować - szczegolnie na poczatku to ułatwia, jak dziecko np. nie lubi kąpieli lub byc rozebrane - wtedy robisz wszystko szybko, zeby tylko nie płakało ;)

ja polecam kremik bubchen ochronny do buzki a i mialam tez klorane chyba tak sie pisze drozsze ale polecam choc wiem ze te tansze tez sa ok