Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakowiankakrakowianka

jak to??

Polecane posty

czy moge od tak poprosic ginekologa aby wypisal mi recepte na prosinol?? czy moze miec jakies obiekcje? czy wogole ktoras z was brala ten "lek"?

halo ktos odpowie?

Gość nescafejka
oczywiście ze możesz poprosić :) nie brałam tego , ale przyjaciółka brała i powiedziała że gumka pękła i lekarz przepisał jej .

Gość ja brałam
mnóstwo kobiet ratuje się POSTINOREM lub ESCAPELLE, dgy pęknie prezerwatywa. Ja nie miałam żadnych negatywnych efektów ubocznych. Ale to można brać tylko wrazie konieczności. To nie cukierki.

wlasnie nam tez pękła i panikuje.. tyle ze w sobote;] i musze musze dzis ją wziasc.. bo sie tragicznie obawiam ;/ ide dzis do gina po recepte.

Gość spkojnie ci przepisze

Gość ja brałam
masz na to tylko 72 godz. - gdybyś trafiła na jakiegoś oszołoma co nie chce przepisać (zdarzają się tacy, sama spotkałam) to się ninczym nie przejmuj, tylko idź do innego gina. Ja tak dopiero za czwartym razem trafiłam na normalnego, chyba miałam wyjątkowego pecha, bo tu dziewczyny często piszą, że nie miały żadnych kłopotów. Więc się nie przejmuj nawet jakby Cię ktoś próbował obrażać i szukaj do skutku. Bo ci co ewentualnie, by Cię obrażali nie będę później wychowywać Twojego dziecka. POWODZENIA i się nie przejmuj 🖐️

a co to prosinol? chyba chodzi ci o postinor :) możesz poprosić. nie każdy chętnie wypisuje, ale to jego obowiązek i jego prywatne nastawienie nie powinno mieć znaczenia. moja ginekolog przepisała mi escapelle (to samo co postinor) nawet jak nie było niebezpiecznej sytuacji. po prostu powiedziałam że czułabym się pewniej. szczerze to nigdy tej recepty nie wykupiłam, bo po rozmowie z partnerem uznaliśmy, że to dobry czas na dziecko i jakby coś się stało to będziemy szczęśliwi :)