Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Walcząca z Wydziałem Edukacji

Jak to jest z tymi stupendiami i zasiłkami unijnymi?

Polecane posty

Moja mama pracuje legalnie za granicą,we Włoszech( jest na konkrakcie). Składała wszystkie niezbędne dokumenty do otrzymania stypendium unijnego i zasiłku unijnego. Byłam dziś w Wydziale Edukacji w moim mieście i urzędniczka stwierdziła,że w tym roku nie ma stypendiów unijnych z powodu braku środków i teraz działa nowy program Program Operacyjny Kapitał Ludzki. Odwiedziłam stronę www.men.pl (nieaktywna), a z kolei na www.warmia.mazury.pl nie ma informacji na interesujący mnie temat. Na pomoc mamy nie mogę liczyć, gdyż przebywa ciężko chora w szpitalu... Niedługo sesja. muszę wracać na studia, a nie mam nawet" grosza", by opłacić akademik i móc wyżyć. Nie mam sypendium socjalnego, gdyż zabrakło mi jednego dokumentu( zawiódł mój brat, bowiem nie wysłał mi zaświadczenia ze szkoły,że się uczy), ale to nie meritum sprawy... Czy orientujecie się na tematych tych stypendiów? Chodzi o to,że powinny być wypłacane przez rząd włoski, bo mama tam pracuje, a nie z ogólnych zasobów UE przeznaczonych na stypendia... Błagam o pomoc..

Halo? Czy nikt mi nie pomoże ?

:) :) Proszę.