Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ujka

Do ilu kg można przytyć max po rzuceniu papierosów?

Polecane posty

Gość ujka

Ja po 2 miesiącach mam 4 kg więcej. Nie wiem czy będę tyć dalej, czy się to jakoś wyreguluje...?

można przytyc maksymalnie do tylu, ile będzie sie jadło za dużo, to nie rzucenie papierosów powoduje tycie, tylko fakt, że wtedy przeważnie czymś chce sie gest sięgnięcia po papierosa zastąpić, zazwyczaj wtedy sie je, zwłaszcza słodyczy, przeanalizuj sobie ile jadłas przed rzuceniem palenia, a ile zjadasz teraz ;)

Gość ujka
Nie jem wcale aż tak bardzo więcej, więcej na pewno ale nie obżeram się, natomiast czytałam że przemiana materii się spowalnia i tak czy siak się tyje. Ja wcale nie zastepuję papierosa jedzeniem, mam po prostu zdrowy apetyt, wrócił mi smak, nie rzucam się z rozpaczą i łzami nażarcie bo mi się chce palić . Nic z tych rzeczy.

a może mniej słodyczy wtedy jadłaś? nie słyszałam nic o wpływie papierosów na szybkośc przemiany materii, z tego co widzę po znajomych rzucających palenie, każdy siega po przysłowiowego cukierka "zamiast" i wcale się nie trzeba jakos obżerać, żeby na przestrzeni dłuższego czasu nabrać ciała ale skoro twierdzisz że się nie objadasz, to nie wiem w takim razie, może ktoś inny będzie coś wiedzial :)

Gość to zależy od człowieka
u wielu głęboko uzaleznionych nikotynistów występuje taki efekt, że nagły brak bodźca wywołującego przyjemność (czyli zaspokojenie uzależnienia) powoduje że znajdują substytut w postaci jedzenia. Natomiast faktycznie spowalnia się przemiana materii, bo nikotyna odziałuje na układ wegetatywny. To czy i ile dany człowiek utyje zależy od tego jak głęboko był uzależniony, jakie miał nawyki żywieniowe, jak radzi sobie z odstawieniem itd. oczekujesz że ktoś ci powie dokładnie ile jeszcze utyjesz? 🖐️

Gość ujka
no nie, ale 4 kg w dwa miesiące...no cóż... to chyab sporo..? Spodnie mi sa już wszystkie za ciasne, czeka mnie zmiana garderoby.. To co,..? ja już tak będę tyć i tyc, i nic się nie da zrobić..?

Gość gość
Ja w ciągu roku przytyłam 25 kg.. zamiast papierosów w rękach miałam słodycze i oto efekt.. teraz znów wróciłam do palenia, palę od 2 miesięcy schudłam ( nie ćwicząc w ogóle )5 kg.