Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sssilly maggot

co myślicie...

Polecane posty

Gość pięknie będziesz wyglądać

Gość lentika
pewno szybko się rozpadną za te 79 złotych

Gość bez tamatu tak oooooo
nie pasują do Twojego nicka, czegoś im brakuje

widziałam kiedyś takie idealne, wredne szpilki. matowe, ale nie za bardzo, na cienkim czarnym obcasie, z czubkiem. tylko co to był za sklep... chyba La Strada. i teraz mi się marzą. :-)

ładne, klasyczne buty, które powinny stać w szafie każdej kobiety. To, że mają nieco grubszy obcas, zupełnienie nie przeszkadza - należy je o prostu nosić do odpowiednich sukienek, spodni itp. Oczywiście nie wiem, jakie jest ich wykonanie. Przyznam, że się nie wglębiałam w szczegóły typu cena czy firma - oceniam fason :)

mnie się własnie podoba m.in. w nich to, że nie mają nadmiernie wydłużonego czubeczka ;) Zgrabnie, subtelnie wyprofilowany przód

bo mi nawet nie chodzi o te konkretne buty, poprostu chciałabym coś w tym stylu. ale w tym kraju najwyraźniej niema IDEALNYCH butów poza moją szafą...

właśnie słowo "klasyczne" jest tutaj kluczem :) W klasyce zawsze tkwi jakieś piękno - ona jest nieśmiertelna (i właśnie dlatego jest"klasyką" ;) )

tak, ale ważne są też szczegóły. nawet klasyczne buty różnia się drobnymi cechami. obcas nie może być za gruby ani za niski, bo wtedy sylwetka staje się mniej smukła. nie powinny sie też za bardzo błyszczeć... ale żeby nie były za bardzo matowe.

Gość a co myslicie
chodzi mi głownie o to, czy nie za bardzo retro? znalazłam je w szafie mojej babci a pochodzą z lat 60 ;)

a co myslicie o tych, ogólnie są ładne. mają śliczny kształt, ładnie leżą, tylko ten obcas... z szafy babci?? wow! retro chyba tym się charakteryzują, że mają grubszy obcas. ale i tak wyglądają zgrabnie. :-)

Gość a co myślicie o tych
No wygrzebałam je niedawno, i zakochałam się, tylko właśnie przyzwyczajona jestem do trochę innych obcasów i tak trochę ostrożnie podchodzę... są zamszowe i nie wiem, czy to widać, ale mają na czubkach taki mały paseczek z lakierowanej skóry ;) Sssilly maggot>>> myślisz, że spokojnie można je nosić? Jak na razie wystąpiłam w nich na Wigilii, do satynowej spódnicy w groszki ;) Są wygodne i szkoda mi wydawać pieniadze, których nie mam na nowe pantofle ;)

a co myslicie o tych ---> mnie te akurat się nie podobają. I nie chodzi nawet o styl retro (mam jedne naprawde świetne buty tego typu), ale są o to, że są jakieś takie ciosane. Ogólnie bryła tego buta mi się nie podoba

ale oczywiście na nodze i przy odpowiedniej sukience but może wyglądać duzo lepiej, niz na zdjęciu

Gość a co myslicie o tych
Z przodu wyglądają delitkaniej, to chyba kwestia tego grubszego obcasa...

Dzięki ;) Jasne, że poczekam do wiosny ;)

a jeśli chodzi o zamsz - to bardzo ładny materiał, jesli chodzi o buty. Ja uwielbiam, tyle tylko, że niestety szybko sie niszczy i zupenie nie sprawdza sie , kiedy jest mokro

kupiłam sobie niedawno kozaczki zamszowe i aż mi się dziwnie robi jak sobie pomyślę, że będę musiała to czyścić. brrrr....

nie przesadzajmy ;) mam zamszowe kozaczki i póki nie ma błota, takiego ze stopionego śniegu i piasku, to spokojnie wystarczy im pasta do zamszu w sprayu.

Sssilly maggot ---> mam dokładnie to samo :) Mniej więcej 3-4 miesiące temu kupiłam sobie śliczne, chaftowane po bokach zamszowe kozaczki i niestey już widzę, że dlugo w nich nie pochodzę. Zamsz jest bardzo ładny, nietety szybko się niszczy. Trzeba go impregnować, czyścić specjalnymi szczoteczkami ... - ehhh, chyba wole po prostu po jakimś krótszym czasie kupic nowe i po sprawie, bo utrzymanie w ładnym stanie dłużej tch samych mnóstwo pracy to wymaga :)