Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ubezpieczenie

Pytanie- ubezpieczenie!!! Bardzo dla mnie ważne

Polecane posty

Gość Ubezpieczenie

Witam wszystkich. Pod koniec miesiąca jadę jako au pair do Szwajcarii. Rodzina zapewnia mi ubezpieczenie od wypadków, natomiast w moim zakresie jest załatwienie sobie ubezpieczenia zdrowotnego. Gdzie mam wogóle się z tym udać, bo nie mam najmniejszego pojęcia :( Będę wdzięczna za każdą odpowiedź na temat.

Gość Ubezpieczenie
Bardzo proszę :( Szukam na googlach ale naprawdę wcale się na tym nie znam :(

Gość Ubezpieczenie
Naprawde nikt się na tym nie zna??? :(

mozesz sobie wykupi standardowe ubezpieczenie na wyjazd obejmuje ono koszty leczenia szpitalnego i nastepstwa nieszczesliwych wypadkow w tym przypadku dosc fajna i niedroga oferte ma warta mozesz tez ubezpieczyc sie na wypadek koniecznosci leczenia sie tam zeby moc kozystac ze wszystkich uslug medycznych tak jak w polsce w tym zakresie fajna oferte ma compensa :)

mozesz tez pojsc do narodowego funduszu zdrowia wypelnic jakies papierki i miec podstawowe ubezpieczenie zdrowotne ale wiem z doswiadczenia ze czasem w razie koniecznosci skorzystania z niego bywaja problemy :)

Gość zgadzam sie z aptekarka
a moze euro 26 ?

w euro 26 sa niskie sumy ubezpieczenia ale za to dodatkowo sa znizki na muzea komunikacje itp no i trzeba spelnic warunek miec mniej niz 26 lat i byc osoba uczaca sie :)

Gość Ubezpieczenie
No tak ja mam mniej niż 26 lat, w październiku skończyłam studia, więc już się nie uczę :( Moja siostra też mówiła mi o karcie ISIC- to chyba to samo albo coś podobnego do euro 26, no ale nie kwalifikuję się, żeby ją otrzymać. Będę uczyć się w szkole językowej tam na miejscu- ale to się przecież nie liczy bo, żeby uzyskać ISIC czy euro 26 trzeba zapewne okazać legitymację studencką. Dziękuję za odpowiedzi i liczę, że może ktoś jeszcze się odezwie.

Gość nie musisz sie uczyc
aby miec euro 26, nie musisz tez pracowac, wiem bo wyrabialam kilka dni temu

Gość ok dziekuje bardzo
🌻