Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mitaka

dretwienie reki a antykoncepcja

Polecane posty

Gość mitaka

Ostatnio zaczęłam zażywać tabletki antykoncepcyjne , po tygodniu zażywania, w nocy dostałam ataku kołatania serca. Ginekolog stwierdził, ze to nic takiego i spowodowane pewnie było podwyższonym ciśnieniem i mam brać tabletki dalej. Następnej nocy dostałam bólu w klatce piersiowej i zdrętwiała mi cała lewa ręka. Odstawiłam wiec tabletki i udałam sie na wizytę do kardiologa. Pan doktor zbadał mnie i stwierdził ze nie widzi żadnych niepokojących objawów i jedyne co mi przepisał to magnez. Czy brak magnezu moze rzeczywisc byc przyczyna moich dolegliwosci?

Gość napiszę ci
że takie objawy są częste przy braniu antykoncepcji hormonalnej poczytaj sobie na topikach jakie dziewczyny mają straszne skutki uboczne radzę odstawić pigułki i nie narażać własnego zdrowia lekarz nie przewidzi niebezpieczeństwa tylko wyladujesz gdzieś w szpitalu i po tobie.Magnez jest bardzo dobry na cykl kobiety i nie tylko ale wtedy nie bierz pigułek to nie ma sensu

Gość joellla82
hej, ja podczas zażywania tabletek anty miałam straszne drętwienia całej prawej strony- twarz, ręka nawet język. Myślalam, że to jakiś udar..:( Na szczęście 1,5 roku nie biorę i więcej to sie nie powtorzyło.

a miałaś robione badanie na krzepliwość?? przed zapisaniem tabletek?? jesli nie udaj się do lekarza i wymuś na nim skierownie albo zrób prywatnie..... poza tym jeśli bieresz tabsy to one wypłukują magnez z organizmu więć go bierz.... ale krzepliwośc musisz zrobić!!!