Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emigrantkakakakak

jak dostaliscie prace w biurze?

Polecane posty

poza tym jesli czujesz sie na silach wykonywac obowiazki w danym ogloszeniu a nie masz wystarczajaco kwalifikacji zawsze mozesz wpisac ze mialas praktyki w Polsce albo pracowalas part time. potem wystarczy znalezc kogos kto ewentualnie poswiadczy ze tam pracowalas i tyle. ja osobiscie mialam takie praktyki w Polsce 2 razy w banku i 2 razy w firmach prywatnych i to naprawde mialo duze znaczenie przy przyjmowaniu do pracy tutaj. zwlaszcza jak sobie wpiszecie jakie konkretnie obowiazki wykonywalyscie podczas tych praktyk ( nie musze dodawac ze powinno sie wpisac te ktorych wymagaja w ogloszeniu ) :) powodzenia

reed to byla pierwsza strona ktora probowalam, wyslalam chyba z 40 cv i wydaje mi sie, ze po drugiej stronie jest tylko wielka czarna dziura do ktorej one wpadaja bo zadnego odzewu nie mialam. W polsce pracowalam jako asystentka ksegowej przez dwa lata w firmie mojej mamy, ona moze mi wystawic referencje. Nie wim jakoego oni wielkiego doswiadczenia wymagaja bo ja szukam w pracy w granicach 14-16 k wiec dlaczego mi sie wydaje, ze wszyscy chca 10 lat expertise za marne pieniadz????? dziekuje za podpowiedzi, narazie sie nie poddaje !!!! caluski PS. dzisaj dostalam emaila z reed , zatytuowany \" rate a recruiter\" what???????? !!!!!!?????? jak moge jogos oceniac, skoro nikt sie ze mna nie skontaktowal od jakis 2 miesiecy???

Nie poddawaj sie, najtrudniej zdobyc pierwsza prace. Tez mialam takie same odczucia jak Ty gdy zaczelam szukac pracy, nie chce Cie zniechecac, ale szukalam prawie przez rok, tylko ze czasem calkiem tego zaprzestawalam gdy nie mialam czasu, wiec tak naprawde w sumie zebraloby sie kilka miesiecy. Na dodatek ja w ogole nie mialam doswiadczenia, wiec masz wieksze szanse, powodzenia!

dziekuje za slowa wsparcia :)

Gość a moze cos nie tak masz w
swoim cv lub cover letter? Chodzi mi o to , ze moze z twoim angielskim nie do konca jest tak jakby chcieli? Ps. nie expertise a experience :)

pet a w jakim miescie szukasz tej pracy? jesli to Londyn to odpowiedz jest oczywista, jesli jakies za przeproszeniem zadupie nadmorskie to tez bedzie duzo chetnych a pracy malo. ale nie ma reguly. naprawde trudno mi uwierzyc ze po 40 zgloszeniach nikt sie nie odezwal. no ale moze rzeczywiscie cos z Twoim CV. jak chcesz to wyslij mi na maila, ostatnio mam wprawe w pisaniu CV :):):)

best man for the job zapodaj maila to wysle ci moje cv, moze cos doradzisz i podpowiesz x

Gość Kiki_
Mnie sie udalo znalezc prace w biurze dzieki spotkaniu z adviserem w szkole angielskiego. Mielismy za zadanie spotkac sie z nim i powiedziec jakie mamy plany na przyszlosc.Poszlam i powiedzialam, ze nie chce byc juz niania i chce wrocic do zawodu (w Polsce pracowalam jako asystentka prezesa zarzadu w sredniej firmie). On mnie umowil na kolejne spotkanie, pomogl mi zrobic profesjonalne cv i covering letter. Zaczelam wysylac te papiery i po tygodniu jedna z firm sie odezwala. Mialam dwa spotkania i dostalam prace. Teraz jestem Office Manager. Wow. I sie nudze ;) Powodzenia w szukaniu pracy zycze. Nie ma co sie poddawac.

Gość kiniulak
hej, the best man for a job !:) pisze to do Ciebie, bo : ja pracowalam w biurze troche ponad pol roku faktem jest,ze dostalam te prace troche fartem,bo dostalam cynk,ze potrzebuja dziewczyny z ang. i nr managerki,do ktorej zadzwonilam,zaprosila mnie na krotka rozmowe i tyle nie mialam zadnego doswiadczenia,nie mialam nawet CV !to byl fart,ale duzo sie nauczylam niestety,potem musialam wyjechac do Polski i niestety tkwic tam przez bite 6 miesiecy:( a teraz jestem z powrotem i desperacko szukam w pracy w poprzedniej juz dawno kogos maja,a ja juz zaczelam sie dolowac wyslalam mase CV ,zarejestrowalam sie Reed'zie,rozmawialam z agentem i NIC!!! mowia,ze sie odezwa,a ja juz nie wiem ,czy to ten pobyt w Polsce ,czy moje CV, czy jeszcze cos innego...:( Moze zerkniesz na moje CV i covering letter?prosze?

Gość tez szukam i...
kiki a moglabys mi wyslac na maila to c.v moze tez dostane fajna prace jak wysle jakies profesjonalne C.V Zgodzisz sie? to podam Ci maila. Tylko zgodz sie pliisss

the best man for a job widze, za stajesz sie ekspertem do spraw rekrutacji ;-) pozdrawiam kasia

Gość yardleyka
Hey, Ekspertko od pracy biurowej The best men for a job... mogę i ja Tobie podesłać swoje cv, zerknęłąbyś... tylko że ja szukam pracy na kilka godzin w biurze, takie bardziej coś w stylu segregowanie dokumentów, wysyłanie poczty itd... mam w ogóle szanse na coś takiego (i jak to się tutaj nazywa), tak nisko startuję, bo niestety mam ogromne problemy z angielskim, chciałabym w biurze...bo. 1. właściwie cały czas pracowałam w biurze, 2. nie uśmiecha mi się cieżka praca w magazynie, pozatym mam dzieci (w wieku szkolnym)i narazie sama musze je do szkoły odprowadzać...(a magazyn to cały dzień z głowy, zarejestrowałam sie w kilku agencjach, ale mówią, że to nierealne abym coś w Anglii na kilka godzin znalazła, nawet sprzątanie jest albo rano, albo wieczorem, wieczorem mam kurs angielskiego), ja nie chcę być Hause wife... nie mam wogóle pomysłu, a mam dosyc siedzenia w domku... co byś mi poradziła?

Yardleyka 🖐️ nie ma sprawy wyslij CV to rzuce okiem :) znalezienie pracy na kilka godzin no nie wiem. ja wiem tylko o part-time czyli polowa normalnego czasu biurowego tj. 17 godzin. ale sprobuj nigdy nic nie wiadomo. praca przy prostym sortowaniu poczty lub podobnych malo skomplikowanych sprawach najczesciej jest w back office albo w post team. post team - wiadomo co robi. back office moze byc troche trudniejszy ale jesli dobrze rozumiesz angielski to sie nauczysz co trzeba i bedziesz stukac w kolko to samo :) np wyceny zajrzyj tutaj www.reed.co.uk. chodziaz wklejany jest ten link do znudzenia to naprawde warto tam sie zarejestrowac. powodzenia i czekam na CV

Gość reedcouk
www.reed.co.uk to raczej serwis dla ludzi z doswiadczeniem zawodowym..

Gość reedcouk
Uwazasz, ze jest sens sie tam rejestrowac, jesli jest sie po studiach w Polsce i nie ma sie zadnego doswiadczenia zawodowego?

Gość she elle
Witajcie, Czy ktos z Was pracuje w banku? Wiecie moze, czy aby tam pracowac trzeba mnie skonczone studia czy moze warto skonczyc jakis kurs w UK?

Gość kiniulak
The best man for a job! CV juz wyslalam,i z gory dziekuje!:) :):)

Gość kiniulak
A czym w takim razie zajmuje sie taki wartosciowy i inteligentny facet jak ty, JAREK 84 ???

Gość wisienka.....
Zasuwa na budowie we wiedniu, a w czasie wolnym siedzi na kafe:D

Gość kiniulak
Do JARKA_84 : No nie wstydz sie, skoro masz tupet by ponizac innych, miej odwage i daj lepszy pomysl na zycie.

Gość kiniulak
The best man for the job, dostalam wiadomosc,ze konto e-mail,ktore mi podalas,nie istnieje!:(

kinialuk podaje jeszcze raz emi_constr@o2.pl Jarek milo cie wiedziec, szkoda ze nie masz za wiele do powiedzenia. w nawiazaniu do wczesniejszego posta prosze bardzo tu sa wymagania na \"lizanie kopert\" :D http://www.reed.co.uk/job/Details.aspx?JobID=15478151&k=junior+administrator&jto=False&s=177&st=5&nr=100&set=2&SearchID=-2147483648&EpdId=-2147483648&sb=9&da=155&ss=True&rl=True&ps=20&FromSector=1&ListingType=3

studia bez praktyki raczej sienie przydaja ale mozna tutaj dostac prace od reki bez studiow. najlatwiej jest w call centre albo w customer servis praktycznie wszedzie - od salonu z telefonami do banku. prace w banku mozna dostac nie majac wyksztalcenia ani praktyki ale jest to ciezka robota za male pieniadze. osobiscie NIGDY bym do banku nie poszla. mam kolezanke ktora dostala prace w banku 2 lata temu zaraz po skonczeniu tutejszego gimnazjum :) ale wytrzymala tylko rok i przeniosla sie do emerytur. doswiadczenie z banku nijak sie ma do tego co teraz robi ale ja przyjeli. przyjeli tez laske ktora wczesniej pracowala w butiku z ciuchami :) tak wiec reszta pytam o prace w biurze lub banku zbedna. jednak pracujac w intytucjach finansowych, zwlaszcza tam gdzie klienta widzi sie przed soba jest malo przyjemna. minimum raz dziennie trafia sie dziany koles ktory wyglasza tyrade ile kasy to on nie ma i ze wydaje je na pensje dla pracownikow banku itp a wy nie chcecie mu zrobic tego czy tamtego. zwlaszcza jesli podwaza FSA rules np data protection i jak mu ustapicie to w najlepszym przypadku bedzie nagana :P ja na szczescie nie ogladam klientow na zywo i zawsze mozna sie rozlaczyc jak klient krzyczy :) powodzenia

nie moge sie powstrzymac :) Jarku, przykro mi ze jestes sfrustrowany praca, co wynika z twojego postu ale pamietaj u mnie masz szanse nawet jak nie masz samochodu ani prawa jazdy. ludzka ze mnie kobita :) dobranoc 😴

Gość yardleyka
Dziękuję the best men for a job, podeślę Ci....chodziło mi o part time...:) He he Jarek zamilkł, widocznie napisał akurat to co mu ślina na język przyniosła...olać...