Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziś potrzebuję odpowiedzi

Badanie moczu a okres..

Polecane posty

Witam. W czwartek rano idę na badanie krwi i do badania mam też tego samego dnia zostawić mocz, problem w tym, że dzisiaj dostałam okres i teraz nie wiem co zrobić, zostawić ten mocz do badania, czy to bez sensu, bo przez okres wyniki nie będą niewiarygodne, czy to nie ma wpływu? Może to i głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem co zrobić. Dziękuję :)

jeśli masz okres to nie rób badania moczu...i conajmniej 4 dni po okresie możesz zrobić badanie

Tak myślałam właśnie, że jednego z drugim nie da się pogodzić :(

Gość ewqa2
Jezeli nie musisz to nie rob, poczekaj az sie skonczy okres. Jezeli musisz bo masz jakies dolegliwosci ze strony pecherza to jedynym wyjsciem jest podmycie sie , zalozenie tamponu i oddanie moczu ze srodkowego strumienia.

Gość czarna1995
Nie ma najmniejszego sensu żebyś oddawała mocz do badania w czasie miesiączki.Wyniki wyjdą złe.Zrób badanie moczu kiedy miesiączka sie skończy.Pozdrawiam

Dzięki wielkie za odpisanie :). To chyba jednak nie zrobię, koniecznie muszę w czwartek zrobić krew, a z moczem takie pilne to chyba nie jest. A może wezmę ze sobą, tak na wszelki wypadek, zapytam i najwyżej nie zostawie, może to jest jakaś myśl...

Gość ewqa2
Jezeli nie zalozysz tamponu to wyjda ci liczne krwinki czerwone. Najlepiej poczekaj z tym moczem.

zrobisz jak uważasz ,ale takie głupoty ci wyjdą na wyniku że nie ma sensu robić tego badania...wyjdzie ci że masz krew w moczu,białko,za dużo erytrocytów...dobrze ci radzę,zrezygnuj z tego badania

Przekonałyście mnie :), pczekam cierpliwie i nie będę się dodatkowo stresować, bo jak mają wyjść złe, to to rzeczywiście jest bez sensu. Wielkie dzięki dobre duszyczki, pozdrawiam.