Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradnaaaa

juz nie mam sily- moj maly cały czas sie obsikuje mimo ze jest w pampersie!!!

Polecane posty

Gość bezradnaaaa

moj maluszek (chlopczyk) co troche sie obsikuje.. nie wiem co robię źle... godzine temu go kąpalam po koapieli karmienie wiec maluszek lezy na boczku i podejrzewam że wtedy sika i wypływa mu na boczku i ma mokre spioszki doslownie od kolana po paszke... dzieje sie tak kilka razy w ciągu dnia najjgorsze jest to że musze go przebierac więc go obudze a potem nie bedzie chciał zasnac ale nie będzie przecieź lezal w mokrych zimnych spiochach... co robie xle?? moze źle zakaladam pampersy??? doradzcie już nie wim co robic...

Zmień pieluchę na rozmiar większą (ewentualnie mniejszą, bo może ta której używasz jest za duża i bokami wylatuje bo nie przylegają) a jeżeli to nie pomoże to na inną pieluchę.

Mysle,ze tutaj problem to nie pampersy. Mamusiu a czy jak zmieniasz pampersa to czy siusiorek jest skierowany na dol czy do gory? Bo jesli do go[ry to w tym wlasnie problem. Pozdrawiam

ja mam dziewczynke ale z tego co wiem to siusiak powinien byc pionowo do gory jezeli przy zakladaniu pampersa sie przesunie to bedzie sikal na jeden bok i bedzie sie wylewalo

Martita23 a skad Ty to wiesz,ze siusiak ma byc pionowo do gory? Ja mam synka i mialam ten sam problem.Zawsze jak maz zmienial malemu pampersa to maly zawsze byl potem zsiusiany. Pytalam sie poloznej dlaczego tak jest.Kazala mi sprawdzic czy siusiak jest dogory skierowany czy na dol.Logiczne,ze jak siusiak jest do gory czy na bok to beda potem makre ciuszki. Prosze niech sie ktos jeszcze na ten temat wypowie. Mamy synkow jak jest u Was🌻

ja mam synka i daję siusiaka na dół bo miałam ten sam problem. czasem się zdarzy że przesika ale naprawdę rzadko.

przepraszam, pisalam ze mam corke napisalam tez ze nie jestem pewna ale jedno wiem ze nie moze byc na boki a to czy do gory czy w dol to nie pamietalam!!!!

Gość bezradnaaaa
ja czegos nie rozumiem.... ale w pampersie jest przeciez dosyc duzo ,,wolnej przestrzeni,, tzn pampers to nie meskie slipy ze można siusiaka ułozyć i będzie sie trzymał jak sie siusiaczka w pampersie ulozy np na leżąco na przewijaku a potem sie maluszek polozy na boczek to siusiak chyba tez opadnie na booczek siusiaka sie chyba nie da ,,utrzymac,, w jednej pozycji bo ma w pamapersie ,, luzy,, no chyba ze sie myle i moj tok rozumowania jest blędny...

Gość moj sie tez czasem przesikuje
zazwyczaj jak zle zaloze pampersa :( czasem mi sie zdarza, zwlaszcza w nocy. ja zawsze sprawdzam, czy w srodku te niby falbanki przylegaja do ciala czy nie - jak nie to znaczy, ze jest za luzno i wtedy sie czasem przelewa...

Gość mamuska 3-latka
dziewczyny, w życiu nie patrzyłam czy siusiak jest do góry czy nie. Wg mnie trzeba dobrać odpowiedni rozmiar pieluchy i tyle

Gość bezradnaaaa
na siusiaka poprostu działa grawitacja... tak mysle :-) moj maluszek sie przesikuje jak lezy boczku - tak mysle a jak go przewijam to siusiaka zostawiam w ,,pozycji,, na dół wiec chyba dobrze a on i tak ma mokre spichy od kolanka po paszke

ja tez mam dziewczynki i zawsze mi sie wydawalo i tak tez siostrzencom zakladalam pampersy ze siusiak do gory a jak on sie potem uklada to nie mam pojecia ale moze ty uzywasz zlych pieluch a jakiej firmy bo pampersem nazywa sie wszystkie jednorarowe pieluszki a zawszse sie zdaza przesikanie nawet jak pieluszka nie jest pełna?albo moze jak zrobi kupke.

a 9i jeszcze jedno pamietacie jak pampersy byly podzielone na dziewczece i chlopiece to te chlopiece mialy wiecej warstwy chlonnej z przodu i wydaje mi sie dlatego ze siusiak w gore i mozepoprostu ta tylnia warstwa to za malo dla niego

Gość bezradnaaaa
no ja uzywam pampersów pampersow :-) matkio pierwsze slysze o podzilne pampersow na ,,meskie i damskie,, maluszek potrafi sie obskiac jak ma sucha pieluszke :-( np ma nowa pieluszke przystawiam go do cyca i potem patrze a tu caly boczek obsikany.... nie zdarza sie to za kazdym razem ale dosyc czesto malego mecze tymi przebierankami szczegolnie ze on duzo spi i musze go niestety budzic....

a wlasnie takie byly pierwsze pampersy pampersy... ale czas im pozwolil stworzyc jedne dla wszystkich. wiesz co tez bym byla bezradna a moze sprobuj rozmiar wieksze albo siusiaka do gory a jak to nie wyjdzie to nie wiem co ci doradzic...

Bezradnaaa to prawda sa takie pieluszki dla dziewczynek i dla chlopcow. Mowie Ci siusiak na dol i bedzie po problemie. I jeszcze jedno moze za luzno zapinasz pampersy?

zuzaczeale ona daje siusiaka na dól a przepraszam autorke topiku a bo my sie o siusiaka kłocimy zamiast pomóc.

Tyna🌻 Ja mialam taki sam problem. Pytalam poloznej i tak robie jak mi powiedziala. Moj synek teraz ma 1,5 roku i do tej pory jak mu zakladam pampersa to siusiorka ma na dol i nigdy nie bylo problemu. Bezradna nastepnym razem jak pojdziesz do lekarza to sie po prostu spytaj. Pozdrawiam🌻

Gość bezradnaaa
no moze faktycznie za luxno zapinam pampersa i siusiak ma duzoo luzu i lata na bszystkie strony i na boki :-) ale jeszcze w szpitali pielegniarka od noworodkow mowila zebym zwrocila uwage na to żeby nie za mocno scickać pieluszke bo malauszka może boelc brzeszek i moze mu sie ulweac wlasnie przez ściśnieta pieluszkę bo wtedy zwieksza sie ciśnienie w brzuszku faktem jest ze malemu sie nie ulewa ale za to sie obsikuje hehehehe chyba jednak to bedzie taka przyczyna - za luźno zapiety pampersik....

Gość bezradnaaa
nie no lekarza raczej sie nie zapytam o to dlaczego maly mi sie obsikuje :-) chyba by go zaskoczyło takie pytanie :-) lepiej zapytam poloznej jak przyjdzie chociaz w tej chwili sobie przypomnialam pewna rzecz i ona mi na 100% nie doradzi bo jak była z pierwsza wizyta i ogladala maluszka więc odpieła pieluszke i powiedziała potem zebym sama go zapięła bo ona juz nie pamieta jak sie je zaklada bo ma duze dzieci. dziwne.. polozna ktora nie ma do czynienia z zakladaniem pampersow....

no to probuj i mow o rezultatach bo az ciekawa jestem a z tymi dziecmi to sie mamy chcemy dobrze i co trzeba kombinowac! ok dziewczynysiasiaki w dól czy w góre ja ide spac i wam milej nocki

no wlasnie takie czasy i co tu wiecej mowic a lekarze tez nie sa lepsi bo jak karmilam i spytalam czego nie robia kupki kilka dni to sie wydarl na mnie ze powinnam wiedziec ze na piersi do 10dni moga nie robic a co innego na sztucznym ale bylam zla bo po to sa by opdowiadac a nie wrzszczec

Gość bezradnaaa
ok- od jutra bede testować rozne opcje ;-)

siusuak na pewno na dół i pielucha nie może być za duża ani za luźno zapięta, patrz żeby gumki idealnie obciskały nóżki

moja córka tez się obsikuje i lekarz twierdzi że to wina zbyt mocnego strumienia moczu - nie nadąża wsiąkać i pachwiną leci do góry i wylatuje jak dziekco jest na boczku

Gość sikusukiususu
Nie zakładaj mu zbyt obcisłych body. Ja zauważyłam, że jak założe takie na styk, to wtedy się budzi cała obsiurana, bo ścisnęło jednak pieluszkę.

Gość kobietki
a może to nie jest obsiusianie, tylko spocenie się dzieciaczka?????? U mnie też Mały często jest mokry na boczku (na tym na którym akurat śpi) od pasa, aż po pachy i wydaje mi się (w 95%), że jest on spocony, a nie obsiusiany! Chociaż teraz już sama zwątpiłam. Wspominałam o tym pediatrze i ona nawet nie zasugerowała, ze to mogą być siki, tylko powiedziała, żeby Małego cieniej ubierać!

w życiu dziecko nie spoci się w ten sposób..na pewno się obsikuje :) sprawdźcie, czy pieluszka nie jest za duża i czy dobrze przylega do nóżek, po włożeniu dobrze jest obciągnąć gumeczki, żeby się ułożyły