Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanko..

czy branie antybiotyków jeden po drugim może byc szkodliwe?

Polecane posty

Gość mam pytanko..

?

Gość mam pytanko..
pytam serio

Gość mam pytanko..
no tak. Ja jestem w trakcie takiego leczenia w ciągu 2 miesiecy biorę juz 4 antybiotyk ale do tego oczywiscie osłona

Gość niebieskooookaa22
myślę, ze picie siemienia lnianego też byłoby wskazane :)

3 lata temu mialam wiecznie powracajace anginy przyczyna bylo zaleczenie a nie wyleczenie tej poprzedniej i wzielam 6 czy 7 antybiotukow pod rzad czylii jakies 2 czy 3 miesiace byklam na antybiotykach , organizm wyniszczylam sobie tak ze przez rok musialam sie naprawiac od wewnatrz, pozniej wpadlam w anemiie , bole kosci, czlowiek trupek ! oslonowe leki daja ci tylko to ze nei zepsujeszz sobie tak zoladka (nystatyna) oraz nie dostaniesz grzybicy pochwy chociaz czasem i to nie dziala... unikaj tego jak mozesz wez ten do konca pamietaj ze minumum brania antybiotyku to 5 dni ale wez nawet 10 i sie wyleczysz naprawde jak wejdiesz w nastepny i nastepny to sie zniszczysz pozniej bedziesz plakac. mowie to ze swojego doswiadczenia kochanie ;)

hej. przy braniu antybiotyków koniecznie probiotyki. inaczej twoj zoladek zginie smiercia naturalna. ja tez lykam Bogaję. to chyba stosunkowo nowy probiotyk na rynku bo nigdy wczesniej o nim nie slyszlam. ale polecila mi go na sprobowanie kobieta z apteki.

Gość kropkakreska
hej, mam do was pytanko w podobnym temacie. na jesieni bylam zmuszona do wziecia duzej ilosci antybiotykow, bo ugryzl mnie kleszcz przenoszacy borelioze. dzieki tym lekom nie zachorowalam, ale kilka tygodni antybiotykow zrobilo swoje... ciagle nie moge dojsc do siebie:/ napiszcie prosze cos wiecej o tych probiotykach. naprawde sa takie rewelacyjne?

Gość bdjsue
nie mozesz dojsc do siebie? a co ci jest?

Gość No coż
Jak to czy może być szkodliwe???jest wrecz zabujcze,a kto dzis bierze antybiotyki syntetyczne????hmmmm

Gość No coż
jakie probiotyki??znowu chcesz brac chemie???chemie chemia,czy Tobie zdrowie nie miłe:(

Gość powiedzcieeee
ja brałem antybiotyk lamisilat przez 3 miesiace...ale oprocz tego antybiotyku zadnych innych lekow lekarz mi nie przepisał...zadnych osłonowych o ktorych piszecie...nawet nie wiem co to za osłonowe leki są

Gość No coż
No i dobrze ,że nie wiesz,szkoda tylko że wogóle brałas antybiotyk:(

Gość maja4
witaj w klubie kropka... też biorę 4 m-ce ant. dużo jogurtów pij, cytryny, kiwi,same probiotyki nie są zbyt dobre, też chemia unikaj cukru, ciastek, konserwantów organizm sam sie zregeneruje

Gość No coż
No prosze ,nie masz czym sie chwalić,że bierzesz syntetyczne antybiotyki,bo tylko sobie szkodzisz:(

Gość powiedzcieeee
ja brałem antybiotyk lamisilat przez 3 miesiace...ale oprocz tego antybiotyku zadnych innych lekow lekarz mi nie przepisał...zadnych osłonowych o ktorych piszecie...nawet nie wiem co to za osłonowe leki są .....to dlazcego lekarz nie pzrepisuje przy antybiotyku jakichs tych osłonowych o ktorych piszecie?mi przepisał sam antybiotyk:(

Gość No coż
bo bo po co chodzisz do lekarza???a co go Ty akurat obchodzisz???przyszłas to coś Ci musiał nabazgrolic

Gość powiedzcieeee
czyli lekarz powinien pzrepisujac antybiotyk przepisac jakis lek osłonowy?

Gość maja4
osłonowe kupisz w aptece bez RP, ale drogo to wychodzi ok12 zł na 10 dni, ja brałam, ale nic się nie działąo i zostałąm przy jogurtach naturalnych

Gość No coż
lekarz niczego nie powinien,robi co chce:)a co mu tam chcesz sie truc to się truj i tyle:)

Gość No coż
a w aptece chemiczne to niby od czego Cie maja osłonic???

Gość maja4
kup sobie siemie lniane, dobrze brać przy ant. , możesz całe ziarna 2 łyżeczki popijać wodą lub miksować z jogurtem

Gość No coż
A Ty maja namawiaj ja jeszcze do brania antybiotyków,chcesz sie truc sama to się truj,ale żeby namawiac jeszcze innych????

Gość powiedzcieeee
no ale pisaliscie ze są w aptekach leki osłonowe....nie warto ich brac?

Gość No coż
a od czego sie chcesz osłaniac???od trucizny???trucizną???masakra z Toba:(

Gość No coż
Ja niczego takiego nie pisałam:)

Gość powiedzcieeee
no to jakie naturalne ''osłony'' powinno sie brac?

Gość No coż
Przede wszystkim nie wolno brac antybiotyków,wiec po co Ci jakieś osłony??od czego???

Gość powiedzcieeee
ale czasem nie ma wyjscia,,,i tzreba antybiotk brac jak nic nie pomaga

Gość No coż
to nie musisz brac syntetycznych ,jak nie ma wyjscia tylko naturalne,które nie potrzebuja osłon:)

Gość osłonowe to np lakcid
czyli bakterie mlekowe, kwasne mleko, kefir.Ale nie lykac jednoczesnie, bo oslabiaja dzialanie antybiotyku. Lamisilat to nie antybiotyk. 4 antybiotyki pod rząd to masakra. Co za lekarz tak zapisuje? Pewnie te pierwsze zapisal na infekcje wirusową, na ktorą antybiotyk nie dziala, tylko oslabia organizm, Oczywiscie ze branie antybiotyow jest szkodliwe, to ostatecznosc.