Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandatowaaa

mandat w niemczech

Polecane posty

Gość mandatowaaa

przejezdzajac przez niemcy zlapal mnie radar -przekroczylam predkosc. jakiego mandatu moge sie spodziewac????? kurcze mam stracha bo podobno sa wysokie

Gość ooooooooooooooooooomggggggg
"przejeżdżając przez Niemcy złapał mnie radar" - fajne te radary, tak sobie jeżdżą przez cały kraj :D:D:D

Gość niedowiarka12
Ja mam parę fotek z niemiec,nigdy nic nie przyszło chociaż to już bardzo dawno było.Może nie złapało moich nr rejestracyjnych dokładnie tak pędziłam:classic_cool:

Gość mandatowaaa
:-)))) kurcze jestem uz taska zmeczona ze nie wiem co pisze :-) gdy przejezdzalam przez niemcy zlapal mnie radar

Gość ooooooooooooooooooomggggggg
;)

mandaty zza granicy sa w zasadzie niesciagalne i do domu raczej nic Ci nie przyjdzie... ale moga cie zatrzymac na granicy jak znow do Niemiec pojedziesz...Niemcy takich spraw pilnuja bo \"ordnung must sein !!\"

Gość już nie ma granicy
:D

Gość dziewczyno a ile....
mialas na liczniku, a ile powinnas jechac i czy to bylo na autostradzie, czy w miescie?

faktycznie, zapomnialam ;-), ale caly czas sa jeszcze kontrole "lotne"... wiem ze Niemcy takich spraw pilnuja, niestety... :-(

Gość mandatowaaa
zamiast 80 mialam 100 a bylo to na autostradzie

a co to ma za znaczenie ile jechala i gdzie ? Jak ja zlapalo to znaczy ze przekroczyla dozwolona predkosc... ?

to sie nie martw to jeszcze nie jest tak zle! A znaczenie ma ,poniewaz jakby jechala wiecej to grozi nawet zabraniem prawka, a w Twoim przypadku dostaniesz najwyzej 30 do 50 Euro mandat. pozdrawiam!

Gość mandatowaaa
a skad wiesz ze tyle??? kurcze ktos mi powiedzial ze nawet 200 euro. mam stracha!!!!!

to Ci glupoty opowiada, wiem to z autopsji! :D nie martw sie, bedzie dobrze! pozdrawiam i uciekam do lozeczka, dobranoc!

Gość taran-tula
oni wszyscy takiego stracha robia....ale jak ktos juz tu napisal 30-50 euraczy

Gość mario holand..
mnie dopadl zaszcyt takze,przelecialem 33 za duzo na 80 i szwaby podsylaja mi powiastki co3 tyg.jechalem na hol.. blachach takze tu szybciej dotrą.zanim nasza polska biurokracja sie polapie to wasze wnuki ten mandat zaplacą.także ostroznie wariujcie bo dorwą was u siebie

to w obszarze zabudowanym (gilt auch für 30 km-Zone !) bis 10 km/h 15,- EUR 11-15 km/h 25,- EUR 16-20 km/h 35,- EUR 21-25 km/h 80,- EUR, 1 Punkt 26-30 km/h 100,- EUR, 3 Punkte 31-40 km/h 160,- EUR, 3 Punkte, 1 Monat Fahrverbot 41-50 km/h 200,- EUR, 4 Punkte, 1 Monat Fahrverbot 51-60 km/h 280,- EUR, 4 Punkte, 2 Monate Fahrverbot 61-70 km/h 480,- EUR, 4 Punkte, 3 Monate Fahrverbot über 70 km/h 680,- EUR, 4 Punkte, 3 Monate Fahrverbot To poza obszarem zabudowanym (z.B. Landstraße, Autobahn, auch in Baustellen) bis 10 km/h 10,- EUR 11-15 km/h 20,- EUR 16-20 km/h 30,- EUR 21-25 km/h 70,- EUR, 1 Punkt 26-30 km/h 80,- EUR, 3 Punkte 31-40 km/h 120,- EUR, 3 Punkte 41-50 km/h 160,- EUR, 3 Punkte, 1 Monat Fahrverbot 51-60 km/h 240,- EUR, 4 Punkte, 1 Monat Fahrverbot 61-70 km/h 440,- EUR, 4 Punkte, 2 Monate Fahrverbot über 70 km/h 600,- EUR, 4 Punkte, 3 Monate Fahrverbot

to w obszarze zabudowanym (gilt auch für 30 km-Zone !) bis 10 km/h 15,- EUR 11-15 km/h 25,- EUR 16-20 km/h 35,- EUR 21-25 km/h 80,- EUR, 1 Punkt 26-30 km/h 100,- EUR, 3 Punkte 31-40 km/h 160,- EUR, 3 Punkte, 1 Monat Fahrverbot 41-50 km/h 200,- EUR, 4 Punkte, 1 Monat Fahrverbot 51-60 km/h 280,- EUR, 4 Punkte, 2 Monate Fahrverbot 61-70 km/h 480,- EUR, 4 Punkte, 3 Monate Fahrverbot über 70 km/h 680,- EUR, 4 Punkte, 3 Monate Fahrverbot To poza obszarem zabudowanym (z.B. Landstraße, Autobahn, auch in Baustellen) bis 10 km/h 10,- EUR 11-15 km/h 20,- EUR 16-20 km/h 30,- EUR 21-25 km/h 70,- EUR, 1 Punkt 26-30 km/h 80,- EUR, 3 Punkte 31-40 km/h 120,- EUR, 3 Punkte 41-50 km/h 160,- EUR, 3 Punkte, 1 Monat Fahrverbot 51-60 km/h 240,- EUR, 4 Punkte, 1 Monat Fahrverbot 61-70 km/h 440,- EUR, 4 Punkte, 2 Monate Fahrverbot über 70 km/h 600,- EUR, 4 Punkte, 3 Monate Fahrverbot