Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nikaaa5

PRACA W TCHIBO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 nikaaa5

Czy kto艣 z tutaj obecnych os贸b jest lub by艂 pracownikiem tej firmy? Je艣li tak to powiedzcie co艣 ciekawego na temat tej pracy :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Atreyka
Pewnie ju偶 Ci臋 to nie interesuje bo temat do艣膰 stary ju偶 ale te偶 szukam informacji i znalaz艂am to: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=72317160&a=72317160 Pzdr.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Akna23
Czy kto艣 pracowa艂 w sklepie TCHIBO? O(g艂oszenie zamieszczone przez nich w internecie jest ca艂kiem interesuj膮ce. Zastanawiam si臋, jaka panuje tam atmosfera, jak wygl膮da wynagrodzenie. B臋d臋 wdzi臋czna za wszelkie informacje. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w Jacobs jest lepiej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Atreyka
Mnie przyj臋li ale zanim podpisa艂am umow臋, po pierwszym dniu pracy podzi臋kowa艂am im :D Wiem 偶e nie 艂adnie ale od razu czu艂am 偶e to nie dla mnie robota. Ale nie to 偶e odradzam, po prostu dla mnie by艂a ona po prostu... idiotyczna pod wzgl臋dem 艣miesznych zachowa艅 w stylu "dzie艅 dobry witamy w tchibo!!!"- tak do ka偶dego klienta kt贸ry wchodzi masakra :) Og贸lnie czu膰 strasznego bzika na punkcie firmy i jak膮艣 niezdrow膮 atmosfer臋 w tym wszystkim. No i chyba nie ma tam co liczy膰 na wi臋cej ni偶 3/4 etatu na pocz膮tek. A kasa za to mia艂a by膰 co艣 ko艂o 850 z艂. To tyle ode mnie mo偶e komu艣 si臋 przyda. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zosia 11
A jak wygl膮daj膮 zarobki na stanowisku kierowniczym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bianca przez c
Mam zapytanie-w jakim terminie ta firma si臋 odzywa do aplikuj膮cych.Do mnie si臋 nie odzywa,cho膰 aplikacj臋 wys艂a艂am dobr膮.A mo偶e tylko student贸w zatrudniaj膮 i jak si臋 ma 30 lat,nie chc膮:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ninio
oool i jak ? pracujesz w tchibo? napisz jak godziny pracy,kasa, umowa.... warto sie tam starac o prace??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pracujacy w tchibo
Witam. Nie zarabia sie 850 zl na 3/4 etatu a zdecydowanie wiecej i nie jest tak ze pracujesz na 3/4 a masz mozliwosc dorobienie wiecej godzin. Nie jest to zwykla praca oni poszukuja ludzi z nuta zwariowania. Bo to nie jest zwykla praca jezeli ktos z was otrzyma propozycje pracy to nie rezygnuj cie bo warto ta firma daje bardzo duzo ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hubert8605
A jak wyglada Praca w tchibo na stanwsiku przedstawiciela?? Orientuje sie ktos cos?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nooooooo
to ile si臋 w ko艅cu zarabia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Koffik
Pensja - na jakim stanowisku ? w jakim wymierze godzinowym ? w jakim miescie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Koffik
odpowiem na kazde pytanie - uczciwie !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myh
a jak wygladaja rozmowy kwalifikacyjne? o co pytaja? i ktos wczesniej naisal ze rozmowa grupowa byla, na czym to polegalo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Atreyka
Ja by艂am na takiej grupowej kwalifikacyjnej i og贸lnie 艣ciema straszna i takie troch臋 robienie z ludzi idiot贸w. Ka偶dy m贸wi艂 co艣 tam o sobie, jakie ma do艣wiadczenia w pracy, czego lubi a czego nie w pracy, dostali艣my te偶 katalog Tchibo z produktami, ka偶dy mia艂 sobie jeden wybra膰 i go pi臋kni臋 opisa膰 tak jakby mia艂 go sprzeda膰... Og贸lnie tragedia ja nie cierpi臋 takich rzeczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sratytaty P
Pracownicy na zlecenie zarabiaj膮 8,50 z艂 netto za godzin臋 a pracownicy na umow臋 o prac臋 ok 11 z艂 netto za godzin臋. Stawka dosy膰 wysoka i praca niezbyt skomplikowana. Ale przez m贸wienie "dzie艅 dobry witamy w Tchibo" mo偶na dosta膰 艣wira :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CzytelniczkaP
Tak sobie czytam, co Wy piszecie i troch臋 si臋 dziwi臋 Waszymi reakcjami. Bo: - po pierwsze: oczekujecie, B贸g wie czego od pracy na stanowisku sprzedawcy. Ile Wy chcecie zarabia膰?? Prawda jest taka, 偶e je偶eli kto艣 ubiega si臋 o prac臋 w takim Tchibo, powiedzmy, to, um贸wmy si臋, nie jest to osoba w pe艂ni wykszta艂cona - kto艣 po studiach wy偶szych nie b臋dzie si臋 aplikowa艂 do takiej pracy, wi臋c nie wiem, sk膮d te oburzenie. Wg mnie oni tam naprawd臋 dobrze p艂ac膮, jak na rodzaj pracy. Ka偶dy by chcia艂 dostawa膰 ze 20 z艂 netto/godzin臋 i pewnie siedzie膰 przy komputerze, ale 偶ycie jest brutalnie i trzeba si臋 naharowa膰, by co艣 osi膮gn膮膰. A jak Wam ma艂o prac膮, do proponuj臋 i艣膰 na studia wy偶sze/uzupe艂niaj膮ce czy jakie艣 tam inne studium, kurs, cokolwiek - po prostu co艣, co podniesie Wasze kwalifikacje, by艣cie bez problemu mogli znale藕膰 lepsz膮 prac臋. - po drugie. 艢mia膰 mi si臋 chce z reakcji Waszej co do rozm贸w kwalifikacyjnych. Ale pozwol臋 sobie Was o艣wieci膰 - tak jest w ka偶dej firmie "na poziomie". Teraz rekrutacja odbywa si臋 wg standard贸w europejskich, a osoby, kt贸re j膮 prowadz膮, s膮 na tyle dobrze wyszkolone, by m贸c psychologicznie podej艣膰 kandydata. St膮d te "testy" w stylu sprzedaj-mi-produkt. Bo je偶eli jeste艣 dobry/a, to wci艣niesz ka偶demu sk贸rk臋 od banana, a jak nie, to najwy偶szej klasy sprz臋t w Twojej prezentacji wygl膮da blado - i to zauwa偶a si臋 od razu!! - a co do tego, 偶e klient mo偶e zrobi膰 ze sprzedawc膮 co chce...C贸偶, to te偶 jest b.nowoczesna polityka ka偶dej szanuj膮cej si臋 firmy. M贸wi ona o tym, 偶e klient jest najwa偶niejszy i przede wszystkim - zawsze musi wyj艣膰 od nas zadowolony, wi臋c oboj臋tnie, czy si臋 na nas drze czy nie, my musimy by膰 mili, bo gdy klient zobaczy, 偶e nas z r贸wnowagi nie wyprowadzi, wrecz przeciwnie, uspokaja si臋 dzieki nam, to, wiecie co? Wroci do nas. Bedzie wracal caly czas. A stali klienci to staly zysk. Zrozumieliscie choc troche? Nie, ja nie bronie Tchibo. Chcialam tylko cos wytlumaczyc.

Udost臋pnij ten post

,,czytelniczko "nie chcia艂abym 偶ebys by艂a moja klientk膮 , wida膰 ze nie masz szacunku do innych os贸b ,liczy si臋 dla ciebie poziom a nie cz艂owiek, nie obra偶aj innych za to 偶e nie maja wykszta艂cenia ,nie wszystkich jest na to sta膰 , a z drugiej strony je艣li wszyscy by je mieli musia艂abys robi膰 sobie t膮 kaw臋 sama, czy zakupy pozosta艂y by ci tylko w allegro? niestety 艣wiat jest tak stworzony ,偶e musz膮 by膰 r贸zne osoby, wykszta艂cenia i zawody , i niestety ka偶dy oczekuje za swoj膮 prac臋 uznania i odpowiedniej p艂acy , praca sprzedawcy jest bardzo ci臋zka i jak czytam 800, 1000, czy 1100 z艂 , to ja艂mu偶ne a nie pensja , za t膮 wyp艂at臋 nie da si臋 prze偶y膰 p贸l miesi膮ca , zastanawia mnie pow贸d odwiedzin tej strony , bo napewno nie szukasz pracy jako sprzedawca , i nie pracowa艂as jako sprzedawca , jeste艣 kierownikiem w Tchibo ? gratuluje posadki , staraj si臋 zeby艣 w swoim zyciu nawet z tym swoim wykszta艂ceniem nie musia艂a stan膮c za lad膮 , ,,nigdy nie m贸w nidgy,, ciekawe motto,no i to robienie debili z doros艂ych ludzi ,,dzien dobry witamy w Tchibo ? " czy takie wykszta艂cone osoby jak nasza czytelniczka nie potrafi膮 czyta膰 i nie wiedza 偶e w艂asnie s膮 w Tchbio? 偶aaal..... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 costamcostam
"Prawda jest taka, 偶e je偶eli kto艣 ubiega si臋 o prac臋 w takim Tchibo, powiedzmy, to, um贸wmy si臋, nie jest to osoba w pe艂ni wykszta艂cona - kto艣 po studiach wy偶szych nie b臋dzie si臋 aplikowa艂 do takiej pracy, wi臋c nie wiem, sk膮d te oburzenie" - Wierutne k艂amstwo !!!! Sk膮d Ty mo偶esz o tym wiedzie膰? W moim zespole na 9 os贸b pracuje 8 z wykszta艂ceniem wy偶szym i co??? Nie g艂upio ci wydawa膰 os膮dy???? Nie widzisz wi臋cej ni偶 czubek w艂asnego, nowobogackiego, aroganckiego nosa. I 偶ycz臋 Ci gor膮co, 偶eby艣 kiedy艣 pracowa艂a po 12 godzin a wpisywali ci w grafik 8- bo za nadgodziny nikt Ci nie zap艂aci. A jak na ko艅cu przeniesiesz kilka ton dostawy i zaczniesz odpowiada膰 na pytanie Klyjent贸w, kt贸rzy nie bardzo potrafi膮 przeczyta膰 i zrozumie膰 instrukcji do艂膮czonej do ka偶dego produktu. Co to rozm贸w kwalifikacyjnych na poziomie, zastosowanie standard贸w europejskich bez ichniego podej艣cia do cz艂owieka jako istoty to obraza godno艣ci i 偶adna wym贸wka dla stosowania takich metod. Pewnie gdyby Tobie pseudo -psychologowie zrobili profil charakteru, to wysz艂aby pustka i brak umiej臋tno艣ci wsp贸艂偶ycia z innymi lud藕mi. Brak elementarnej wiedzy na temat szacunku do drugiej istoty. Sied藕 sobie w domku i z niego nie wychod藕, spo艂ecze艅stwo na tym zyska- -ty Obro艅czyni korporacji!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marlenka241
ja tez pracuje w tchibo i niezamienilabym mojej pracy na zadna inna, a do dzien dobry witamy w tchibo idzie sie przyzywczaic;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potencja艂
witam, jak wygl膮da pensja kierownika sklepu, miasto: pozna艅. Z g贸ry dzi臋kuje za odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ex tchiboludek
Witam Ja pracowalam w sklepie Tchibo w Warszawie ponad 2 lata. Co do rozmowy-by艂y 2: 1-z osob膮 z dzia艂u rekrutacji,2-z kierownikiem regionalny. Nie by艂o strasznie-dlaczego chc臋 pracowa膰 w tchibo,jak widz臋 si臋 za kilka lat,jakie mam plany. Podczas tej rozmowy dowiedzia艂am si臋 偶e umowa jest na 3/4 etatu. Dostalam ca艂y etat-tak jak chcia艂am i 1700 brutto na pocz膮tek. Po paru pierwszych dniach by艂am przera偶ona ogromem rzeczy ale standardy kt贸re trzeba przestrzega膰 ale s膮 do ogarni臋cia. Dostawy to faktycznie tony towaru do przerzucenia-czasami na styk wyrabia艂y艣my si臋 aby otworzy膰 sklep. A po偶niej miliony pyta艅 klient贸w dotycz膮cych towaru. Najgorsze by艂o to 偶e wielu mia艂o pretensje(po 5 minutach od otwarcia)ze nie znamy towaru. Podstawowe info mieli w katalogach-my te偶 tylko tyle wiedzia艂y艣my bo nie by艂o wcze艣niej zadnych wewn臋trznych informacji. Podstawowy problem to klienci kt贸rzy traktowali nas jak rzeczy do bicia-faktycznie nie mo偶na nic powiedzie膰 bo mo偶e to si臋 skonczy膰 nagan膮. Chyba 偶e zrobi si臋 to w taktowny i inteligentny spos贸b(da si臋 ustawi膰 ludzi). No i ciagly balagan na p贸艂kach-to jest ci臋偶kie do ogarni臋cia kiedy 5 bluzek w tym samym rozmiarze i kolorze jest rozpakowanych,zwinietych w k艂臋bek i wci艣ni臋tych w p贸艂ki... Co do atmosfery. Ka偶dy sklep ma inn膮-to zale偶y od ekipy. Sklepy miedzy sob膮 s膮 wrogami-s膮 wewn臋trzne konkursy. Dodatkowa kasa. Premie s膮 w zale偶no艣ci od cel贸w finansowych na dany miesi膮c,sprzeda偶y kawy,inwentaryzacji. Nie s膮 to du偶e kwoty ale zawsze co艣. Nadgodziny nie s膮 mile widziane wi臋c z tego tytu艂u nie nastawiajcie si臋 na dodatkowy zarobek. Dodatkowo co miesi膮c jest deputat kawowy(500 g ziarnistej lub 100 g rozpuszczalnej). Zmiany. Najcz臋艣ciej 8 godzin ale zdarzaj膮 sie dlu偶sze. Kierownicy sklep贸w staraj膮 si臋 bra膰 pod uwag臋 dyspozycj臋 czyli plany prywatne-z r贸偶nym skutkiem. 呕adko si臋 zdarzaj膮 grafiki na caly miesi膮c z g贸ry-najcze艣ciej s膮 na tydzie艅 lub 2. W ka偶dym sklepie s膮 studenci kt贸rzy maj膮 zaj臋cia w weekendy(najgorzej jest jak 4-5 os贸b ma zajecia w tych samych dniach) wi臋c dyspozycyjni musz膮 obstawia膰 zmiany. Awans. Obiecywany na pocz膮tku-trudny do osiagniecia w praktyce. Wiem 偶e niekt贸rzy mog膮 si臋 zrazi膰 do tej pracy ale to jest szko艂a 偶ycia. Nie jest lekko ale wiele do艣wiadczenia mozna zdoby膰 jako sprzedawca. Nie bojcie si臋 zaryzykowa膰-macie 3 miesi膮ce pr贸bne aby si臋 przekona膰 czy chcecie tam pracowa膰 czy nie. 呕ycze powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 8Skrzat8
Witam, Czy kto艣 m贸g艂by mi w stanie okre艣li膰 jak wygl膮da II etap rekrutacyjny(spotkanie z kierownikiem konkretnego sklepu, w kt贸rym mia艂abym pracowa膰)? Czy jest to po prostu zwyk艂a rozmowa kwalifikacyjna w celu poznania kandydata, czy ka偶膮 np. par臋 godzin posta膰 na sklepie "na pr贸b臋" i inne tego typu rzeczy? Z g贸ry dziekuje za odpowied藕, pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

do mnie w艂a艣nie wczoraj dzwoni艂a kobitka i powiedzia艂a ze moje cv obejza艂a oraz pyta艂a si臋 w kt贸rym sklepie chc臋 pracowa膰. Obecnie pracuj臋 w Bomi ( inny rodzaj ale po pierwszych postach z tych temat贸w podobnie) chcia艂am zmieni膰 prac臋 na lepsz膮 ale.... si臋 zastaNAWIAM. w bOMI ZARABIAM 1300-1400 z艂 . Czy tu si 臋 zarabie wi臋cej? No i umowa na ca艂y etat jest? maj膮 si臋 odezwa膰 na druga rekrytacji臋 . O co pytaj膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MSJS
Witam.Bardzo prosze o jakies informacje na temat pracy jako ZASTEPCA KIEROWNIKA w Tchibo jak i KIEROWNIKA Bede wdzieczna za jakies info!

Udost臋pnij ten post

Witam. Prosz臋 o aktualne info nt pracy w sklepie Tchibo. Jaki jest tam system pracy, zmiany, obowi膮zki, wynagrodzenie. Interesuje mnie stanowisko sprzedawcy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 costamcostam
Dziewczyny, Tchibo jak ka偶da korporacja jest nastawiona na wynik, sprzedaz, wykresiki, tabelki i inne takie. Opr贸cz sprzedazy dochodz膮 jeszcze kwestie HACCP, bo sklepy r贸wnie偶 robia kawe do picia. Sprzedawcy w znacznej wi臋kszo艣ci pracuj膮 na 1/2 lub 3/4 etatu. Pierwsza umowa to bodaj 3 miesi膮ce, potem 6 miesi臋cy, kolejna sta艂a. Praca ci臋zka fizycznie, co tydzien dostawy kilkutonowe dostawy, zmiana kolekcji i iinne rzeczy z tym zwi膮zane ( okna, przebudowa sklepu, materialy marketingowe). dDo tego Klient ma zawsze racj臋 ( nawet jak jej nie ma- od strony prawnej). Rok temu sprzedawca zarabial okolo 1500 brutto na 3/4 etatu- teraz to juz nie wiem. Stawki sa 艣ci艣le tajne i ka偶dy ma swoj膮. System premiowy jasny choc nie zawsze osiagalny bo cele sprzedazowe sa okrutnie wysokie ( w zaleznosci od sklepu moga siegnac kilkunastu tysiecy pln dziennie!!!!!). tajemniczy klient, usmiech na twarzy 24 h na dobe, standardy, sprzedaz sugerowana... takie tam... dla amator贸w korporacji :):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 John J
Witajcie , mam nadziej臋 ,偶e ta wypowiedz przybli偶y Wam opis pracy w firmie Tchibo . Je艣li chodzi o sprzedawc贸w to firma si臋 wycwani艂a i poni偶a pracownika jak mo偶e - zatrudniaj膮 na wszelkie sposoby na umow臋 - zlecnie, wiem , bo moja kole偶anka pracowa艂a d艂ugo w tej formie zatrudnienia , oczywi艣cie bez szansy na umow臋 o prac臋 ( cho膰 obiecanki by艂y !!!)...dodam , 偶e zdolna dziewczyna po prostu , z reszt膮 rekrutuj膮 tylko zdolnych ludzi , kt贸rych potem poni偶aj膮 w艂a艣nie takim sposobem wsp贸艂pracy. Mo偶e bawi ich ,,b艂aganie,, o normalne warunki pracy . J膮 to po paru miesi膮cach przesta艂o bawi膰 . Chca zdoby膰 rynek zachodnim sposobem rozwoju a zaczynaj膮 od d...y strony , nie potrafi膮 wt艂oczy膰 dobrego systemu , maj膮 z艂膮 organizacj臋 pracy i funkcjonalno艣ci poszczeg贸lnych dzia艂贸w , zatrudniaj膮 na wy偶szych stanowiskach ,,wyuczonych i wykutych ,, t臋poli a zdolnych , do艣wiadczonych ludzi nie zauwa偶aj膮, mo偶liwo艣膰 awansy czy rozwoju po prostu zerowa . Je艣li jeste艣 zdolny/a to unikaj tej firmy i omijaj szerokim 艂ukiem , szkoda twego czasu i talentu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polbank贸wna
Czytam i za g艂ow臋 si臋 艂api臋 :O Pracowa艂am tam w latach 2007-2008 By艂am bardzo zadowolona z pracy. Pe艂en etat, ka偶da nadgodzina, z艂amana doba pracownicza itp skrupulatnie wyp艂acana. Do艣膰 cz臋sto bony, premie, dodatki motywacyjne. Wynagrodzenie nie by艂o powalaj膮ce, ale nawet doczeka艂am si臋 podwy偶ki :D Jedyny 偶ali jaki mam do firmy to to, 偶e zasz艂am w ci膮偶臋 i ja mi si臋 sko艅czy艂a umowa na czas okre艣lony na url. macierzy艅skim to nie przed艂u偶yli mi umowy mimo i偶 obiecali inaczej..... No c贸偶.... tak bywa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andzia54
W Tchibo sp臋dzi艂am ponad 2 lata. Og贸lnie prac臋 polecam, wynagrodzenie nie jest najgorsze, jest du偶o premii, zdarzaj膮 si臋 r贸wnie偶 nagrody dala pracownik贸w, kt贸rzy wykazuj膮 si臋 du偶ym zaanga偶owaniem. Praca jest ci臋偶ka i jest bardzo du偶o rzeczy do ogarni臋cia, ale jak si臋 trafi fajny zesp贸艂 to jest 艂atwiej. Zdecydowanie odradzam prac臋 w Piasecznie. Kierownik tam potrafi wyko艅czy膰 psychicznie nawet najtwardsze osoby!!!

Udost臋pnij ten post