Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KUZYNKA MONIKI

OLEWANIE-ZWROTNY EMAIL Z MOJA CALA WIADOMOSCIA-BRAK KULTURY??

Polecane posty

Gość KUZYNKA MONIKI

HEJ, napisalam emaila , po czym zwrotny email do mnie byl z moja wiadomoscia, ktora zamiescilam do tej osoby. poczulam sie dziwnie.. jakby komus nie zalezalo(czy ja sie czepiam?????) czy tak trudno usunac moja wiadomosc, a napisac jedno zdanie od siebie? przeciez to lepiej sie czyta! Czy ja sie czepiam??????????:(

czepiasz sie!! ja zawsze zalaczam wiadomosc jaka dostalam , by ten kto pisal wiedzial dokladnie na co odpisuje.

czepiasz się... po prostu tak lepiej i wygodniej i zostało to wręcz wprowadzone po to kiedyś tak nie było. chodzi o to że jak odpowiadasz na kilkanaście maili dziennie lub jak je dostajesz to nie pamiętasz o czym pisał nadawca wtedy zawsze przydaje sie historia w mailu i unikasz wyszukiwania konkretnej wiadomości. zwłaszcza jak odpis jest 1 zdaniowy.

Gość ergot
Ja uwazam, ze zamieszczanie w odpowiedzi kopii majla, na ktory sie odpowiada jest konieczne. Inaczej odbiorca moze nie wiedziec, o co nam chodzi.

Gość KUZYNKA MONIKI
bez sensu, kiedys przeciez pisalo sie listy to nie dawalam z powrotem do koperty tego listu od kogos i tak w kolko macieju. ta osoba nawet nie skasowala mojego naglowka ,ktory napisalam :/ jest : RE:To ja, Agatka

bo odpowiada na twoj mail o temacie "to ja Agatka" pisalas do jakiegos chlopaka , ze tak analizujesz :P

Gość KUZYNKA MONIKI
ale to jest prywatna korespondencja, to bylo do mojej kuzyni ,ktorej nie widzialam bARDZo dlugo. jakos widzialam na naszej-klasie ze lubi imprezy, itd, a dlam nie nie ma nawet czasu skasowac! ludzie, przeciez to trwa kilka sekund!

Gość lo matko ale masz problemy
ja tez nigdy nie kasuje :D Wysmialabym takiego znajomego, co by mi zarzucil niedbalstwo :P Niech sie ciesza , ze w ogole czasem odpisuje :D

Gość KUZYNKA MONIKI
no sorry, kiedys jak bedziemy po 20< emailach to bedzie: RE:RE:RE:RE:RE: itd.... a potem wiadomosci ktore byly 1, potem te , przeciez to chaos sie robi

Gość KUZYNKA MONIKI
no sorry, kiedys jak bedziemy po 20< emailach to bedzie: RE:RE:RE:RE:RE: itd.... a potem wiadomosci ktore byly 1, potem te , przeciez to chaos sie robi. odpowiedz potem jest od osoby to oczekuje i nnego wpisu niz moje,...

Gość ergot
W przeciwienstwie do listow tradycyjnych e-majl jest forma dialogu. A poniewaz taki dialog prowadzi sie z wieloma osobami jednoczesnie, wiec czlowiek moze nie pamietac, co ostatnio napisal do danej osoby. No i ktos Ci pisze 'masz racje z ta Zoska', a Ty nie wiesz, do czego odnosi sie ten komentarz. Oczywiscie nadawca wie, bo jak go pisal mial Twoja wiadomosc przed oczami (a przynajmniej swiezo w glowie)

Gość ergot
Naglowek oczywiscie zmieniasz tak aby tego Re: nie bylo (dotyczy jedynie korespondencji prywatnej, nie biznesowej). Pod wlasnym majlem zamieszczasz kopie OSTATNIEGO majla kolezanki i wista.

szkoda że tego nie widzi twoja kuzynka prawdopodobnie nigdy by już do ciebie nie napisała. listy to nie maile kobieto one rządzą sie innymi prawami.

Gość KUZYNKA MONIKI
spoko,nie najezdzajcie na mnie, bo nie wiedzialam ,tylko denerwuje mnie to, bo potem ja musze usuwac swoje wiadomosci i bog wie co jeszcze

Gość KUZYNKA MONIKI
no i 2 sprawa- jej zdanie, jak sie konczy zlewa sie z moim wpisem, wiec potem czytam to co ja napisalam i cos mi nie gra...

chyba przesadzasz :p swoją drogą, teraz jak tak czytam o tych mailach...tak sobie myślę, że ja zawsze kasowałam mail nadawcy i odpisywałam, ale chyba przestanę :p bo rzeczywiście ta funkcja ma sens :) sama czasem wysyłałam po kilkanaście maili w ciągu dnia, do kilku osób (np odnośnie jakiegoś przedmiotu z allegro albo do kilku firm o wycenę jakichś materiałów budowlanych) o różnej treści a potem, jeśli sprzedawca skasował częśc napisaną przeze mnie , to musiałam szukać maila którego wyslałam, bo nie wiedzialam sama o co chodzi sprzedawcy ;) więc chyba od dziś przestaję kasować :classic_cool: przeciez mozna np pogrubić czcionkę, którą piszemy odpowiedz i wszystko robi się bardziej czytelne :)

Gość KUZYNKA MONIKI
No to postaram sie uspokoic i nie myslec wiecej otym :)

Gość nie powiem nie powiem
ale tez mnie denerwuje to REREREREREEE