Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ośmiorniczkaaaa

ile czasu wasze noworodki leżą/lezaly w ciagu dnia na brzuszku??????????????????

Polecane posty

Gość ośmiorniczkaaaa

w szpitalu pediatra powiedział ze maluszek powinien lezec na brzuszku od 6 do 8 godzin... myślalam że sie przesłyszalam i pytam czy 6 do 8 minut a on popatrzyl na mnie jak na warjatkę moj maluch ma 4 tygodnie i staram sie go klas ć na brzuszku ale w ciągu dnia to lezy może faktycznie z 15 minut- to jest niewykonale zeby tyle godzin dzieciątko lezało na brzuszku moj maly tego nie lubi i strasznie sie wtedy meczy bo caly czas dzwiga glowke i przekreca sam z boku na bok- strasznie dyzo wysilu go to kosztuje i zaraz płacze i nie mam sumienia go trzymac w takiej pozycji , ktora nawiasem mowiąc nie wydaje mi sie zbyt naturalna dla takiego malenstwa jak to jest lub byolo u was??

moje dziecko tez ok 15min lezy na brzuszku to czy wrzeszczy niemiłosiernie i mi jej zal i ją przekładam

Gość ośmiorniczkaaaa
hhhmmmm.... z tym że lekarz zaznaczyl że takiego maluszka nie wolno ukladac do snu w takiej pozycji wspominal cos o smierci łożeczkowej mowil ze trzeba cały czas byc przy dziecku kiedy leży na brzuszku wlasnie żeby sie nie udusilo bo moze przekręcic główke tak że zatka sobie nosek i usta....

to bzdure jakąś chyba palnął ten lekarz, mnie lekarz w szpitalu powiedział ze godzinke dziennie, a pediatra w osrodku zdrowia jak powiedziałam ze mój mały tego nie lubi to powiedział ze w takim razie 3 razy dziennie miedzy posiłakami na tyle ile wytrzyma od kilku do np 15 minut i jest ok, nie martw sie i nie męcz dziecka, ja też jak widzę ze sie meczy to przekładam na plecki i już:):):):):)

mój nie leżał wcale bo nie lubiał. Dopiero jak miał roczek chyba zaczął sam spać na brzuchu. Od tej pory tylko tak sypia :D

Tylko tyle leżała ile potrzebowałam ją naoliwkować na pleckach .Nie lubiło i już. Nie opóźniło to jej rozwoju .Szybko podnosiła głowę , siadała a chodziła jak miała 9,5 miesiąca. Teraz ma ponad rok i też nie poleży ani nie pośpi na brzuchu.

Gość Lena 81
Ja uważam że im częsiej tym lepiej, dzieci w ten sposób ćwiczą mięśnie, podnoszą główkę szybciej, ale nic na siłę.

Lezenie na brzuszku jest bardzo zdrowe, pozwala maleństwu ćwieczyć mięśnie, ale nic na siłę! Nam tez ortopeda kazała kłaść małą na brzuszku (jak miała 3 miesiące) na 4 godz. dziennie. Mała tego nie znosiła, więc postanowilismy jej robić tylko krótkie sesje na brzuszku i nie torturować jej na siłę. Po jakimś miesiącu sama zaczęła dobrowolnie leżeć na brzuszku dłuzej.

Gość ośmiorniczkaaa
olkam lekarz nie wiem jak to jest ale w książeczce zdrowia którą motrzymal moj maluszek w zaleceniach ma wyraxnie wpisane -leżenie na brzuchu prze 1/4 doby