Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SweetMisia

Jak obniżyć cholesterol bez leków??!!

Polecane posty

Gość SweetMisia

Moja babcia niedawno dowiedziała się,że ma bardzo wysoki cholesterol. Narazie potrzebujemy jednak rady jak obniżyć poziom cholesterolu za pomocą diety, aby go nie podwyższyć... Wiem sporo,lecz to nadal za mało.. Wiem,że niedozwolone są papierosy, które niestety moja babcia spożywa, ale spróbuję ją odzwyczaić :). Wierzę w cuda. Proszę Was o pomoc bo trzeba temu zaradzić natychmiast!! Za waszą pomoc bardzo dziękuję, i proszę piszcie....

Gość SweetMisia
Dziękuję Ci bardzo... Przekażę, i jeśli dowiesz się czegoś nowego to też proszę napisz...

Gość niebieskoooookaa22
czosnek- albo naturalny albo w kapsułkach

Gość A ja polecam KOMBUCZĘ
mojej mamie obniżyła cholesterol z 263 na 210 w ciągu 2 miesięcy stosowania.

Gość A ja polecam KOMBUCZĘ
Kombucza jest czymś w rodzaju masy żelatynowej, utworzonej z mnóstwa różnych rodzajów drożdży i mikrobów, które żyją w symbiozie. "Podział pracy" pomiędzy grzybami drożdżowymi i bakteriami wygląda w następujący sposób: drożdże przefermentowują cukier na alkohol dając tym samym podłoże pokarmowe bakteriom. Bakterie przetwarzają alkohol m.in. na kwas glukuronowy, kwas mlekowy, kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy, kwas foliowy, kwas malonowy, kwas cytrynowy, kwas szczawiowy, żelazo, magnez, sód, potas, wapno, miedź, cynk i inne pierwiastki śladowe, witaminy B1, B2, B3, B6, B12 i C, 14 różnych kwasów aminokarboksylowych, ważne enzymy, garbniki, fermenty, sacharoza, amylaza, katalaza, podpuszczka, związki antybiotyczne, alkohol (max 0,5%) oraz dwutlenek węgla. Szczegółowe oddziaływanie kombuczy polega przeważnie na kwasie glukuronowym, który powoduje silne odtrucie organizmu. Kwas łączy się z substancjami odpadowymi organizmu i truciznami, które pochodzą z zewnątrz, przygotowuje je przez to do wydzielenia. Kwas mlekowy działa silnie hamująco na szkodliwe bakterie jelitowe i tym samym sprzyja procesowi trawienia. A poza tym to bardzo smaczny, kwaśno-słodki, lekko musujący napój - i bardzo tani. tu link: http://grzyby.grzybnia.pl/content/view/11/24/

Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą organizm z różnych toksyn. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na obniżenie cholesterolu i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji

otręby owsiane i pieprz cayenne

Gość Patiks

ja kupuję kombuchę...na obniżenie cholesterolu idealna.  można kupić taką gotową i mi bardzo smakuje. najbardziej mi podchodzi ta od brothers&sisters, fajne ma smaki i w ogole sporo wartości odzywczych!