Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarantulla

niezidentyfikowany bol w okolicy krzyza i bioder

Polecane posty

Gość tarantulla

no tak jak w temacie troche mnie przeraza, bo mloda jeszcze jestem 27 lat a tu takie bole jak u starszej osoby to jest taki dziwny tepy bol, jabky mnie kosci w srodku bolaly w okolicy krzyza i bioder bol sie utrzymje caly dzien juz i nie ma znaczenia czy wykonuje jakis wysliek fiz czy odpoczywam dodam, ze mozlwie jest ze moge miec maly niedobor w masie kostnej tzw ostepenia, czy to moze miec jakis zwiazek?

Gość tarantulla
wiem, ze nudny temat ale w nadziei, ze ktos cos podpowie - odswiezam

Gość Lubiany
A powiem ci to moze byc bo zle spalas , albo stress i nerwy to nie bajka serio ja mam dobrego lekarza tu unas na obczyznie i mi to samo mowi , zalecil mi na basen chodzic i duzo ruchu na swierzym powietrzu moze byc jazda rowerem serio

ja mam tak samo, już drugi raz w ciągu miesiąca. Byłam u neurologa, łykam jakieś tabsy p-bólowe i dostaję cholernie bolące zastrzyki. Też mam 27 lat, a zgina mnie jak babuszkę.

Gość Lubiany
jesli mam cos powiedziec rece weg od tabletek to chemia a nie zawsze pomaga ciepla kapiel moze nie przeciagac sie naprawde

Gość tarantulla
ferry i lubiany - dzieki za fatyge :) serio ale chyba i tak bede sie musiala przejsc do specjalisty

muszę jeszcze iść na prześwietlenie, ale na razie nie wdrapię się na stół :D

Gość fizjoterapia
zalecalabym wizyte u dobrego fizjoterapeuty z ukonczonym kursem terapii manualnej, niestety nie wyglada toz byt dobrze. byc moze to przeciazenie stawu krzyzowo-biodrowego a byc moze przyczyna wychodzi z wyzszego segmentu kregoslupa i dodatkowo ma miejsce aspekt neurologiczny. czy mialas kiedys mierzone konczyny dolen? byc moze sa nierowne, tudziez skolioza ma miejsce. nie jest moim celem straszenie cie, ale bole spoczynkowe nie sa zbyt wesole, czasem moga byc objawem przerzutow do kosci, bol pojawiajacy sie w spoczynku i nie majacy wyjasnienia jest podejrzany. choc po opisie, mimo iz byl skapy, obstawialabym staw krzyzowo-biodrowy i byc moze krotsza konczyne.

Gość a w jaki sposób
odkrywa się tą chorobę. ? Chodzi mi o badania oprócz prześwietlenia

Gość fizjoterapia
istnieje masa odpowiednich testow manualnych, prowokujacych bol, wtedy mozna zdiagnozowac, przy jakich ruchach bol sie nasila, czy jakie struktury wtedy pracujaczyli to one moga byc odpowiedzialne za dolegliwosci. ale lekarze jak zwykle sa madrzejsi-garsc tabletek, zastrzyk przeciwbolowy i heja, dalej do roboty a my poprosimy nastepnego pacjenta.

Wiesz co ja też miewałam takie bóle i zaczęłam chodzić na masaże z akupresury, pomagało nawet ale po jakimś czasie wracało, moja babcia( boże jak to dziwnie brzmi) miała podobne bóle( kobieta starsza ode mnie o 35 lat....) i stosowała sobie polecony przez lekarza rezonator biofotonowy. No to pożyczyłam od niej i bóle jak ręką odjął po dwóch miesiącach, wszystko jest w porządku Pozdrawiam

Gość co za inspirujący topik
może problem z kręgosłupem lędźwiowym ? może masz za miękki materac ? uprawiasz sporty ? kręgosłup boli jeśli za mało się ruszamy

Gość gość
według mnie też najskuteczniejszą metodą pozbycia się bólu pleców w tym przypadku będzie metoda mckenziego - warto sobie poczytać o niej na http://www.mckenzie.pl/ Życze szybkiego powrotu do zdrowia!