Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassienka26

Dla zimowego malucha wózek typu wysoka gondola czy niski głęboko-spacerowy?

Polecane posty

Gość kassienka26

Gość kassienka26
Chodzi mi o wózek np. Implast, iglesina, chicco, coneco czy typu np. tako, polak.. Błagam poradźcie bo normalnie nie mam pojęcia a rodze za tydzień!

Gość mata78
Cześć! Ja też jestem w ciąży co prawda 2 m-c, ale jak mój bybuś się urodzi w sierpniu to planuję wózek głęboki-wysoki,ale taki co się go składa i może być spacerówką (po wyjęciu gądoli). Tobie radzę też głęboki o podobnym przeznaczeniu bo dziecko w spacerówce w marcu ,czy kwietniu nie będzie jeszcze siedzieć. Latem w tamtym roku u mnie na osiedlu urodziło się kilka dzidziusiów i matki z oszczędności nosiły na rękach niemowlaki-bez sensu!A za trzy miesiące wsadzały w spacerówki -nie zrozumiem tego sory! Poza tym głęboki na początku jest wygodniejszy:można przewinąć -jak coś,opatulić dzidziusia w czasie wiatru. Wiem, bo mam o 20 lat młodszego brata- którego praktycznie ja wychowywałam. Pozdrawiam.

Gość Ale i tak najlepsze to Dżordż
Niskich wózków trzeba się wystrzegać jak ognia z jeszcze innego powodu: śmigając wózkiem przy ulicy dziecko wdycha spaliny. Czytałam, że tych syfów najwięcej jest przy ziemi, powyżej metra ich stężenie błyskawicznie spada. I to poniżej metra są te najokropniejsze: związki aromatyczne, chlorowcopochodne... Dla bezpieczeństwa malca wózek powinien być na tyle wysoki, na ile się da. A jak nie wózek, to nie wiem, może w chuście nosić? :o

na jesien/zime napewno kupie gondole, ktorą poxniej sie odpina i wpina na stelaz spacerówke. Dla mani ( urodzila się na wiosne) tez mialam gondole ( inglesiny) ale jezdzila w niej tylko niecale 3 miesiace. potem woziląm ją w spacerowce rozkladanej na płasko.

Gość hmm wychodzi na to
Zeby dzieci wogle w wózku nie wozić bo sie spalin nawdychają, pewnie że coś w tym jest ale czy w spacerówce dziecko dziedzi powyżej metra??

Miałam implasta driver 4xl i bardzo polecam - wygodny, zwinny, duża gondolka. Teraz na zimę dla dziecka bardzo dobre bo jest w niej duzo miejsca, a latem tez dobrze bo dziecko ma swobodę ruchów. A do tego mozliwość dokupienia do tego wózka fotelika samochodowego, a to jest duża wygoda. Polecam!!

mam wózek Atlantica 4 kołowy z obracanymi kółkami -jestem bardzo zadowolona! moja dzidzia urodziła sie 30.08 wiec głęboka gondola na wysokim stelażu okazała sie super! fakt moje dziecko jest duze-gabaryty :)) i pojeździmy jeszcze do konca lutego i musimy na spacerówke sie przestawic ale to nie problem bo spacerowka jest fajnie zabudowana i ma super długi ciepły śpiwor w wysposażeniu mysle ze kazde dziecko czy wiosenne czy letnie czy zimowe te pierwze 4m-c jeździ w gondoli głebokiej:)) wazne zeby potem spacerowka spełniła swoje zadanie-na lato i na zime była ok fakt ze dziecko zimowe musi miec duzą -obezerna gondole i na to trzeba zwracac uwage bo rozmiary-głębokosci gondol sa rozne osobiście nie podobaja mi sie niskie wózki typu Tako...jestem wysoka i mąż tez wiec dla nas wysoki wozek jest wskazany :))

Polecam Deltim fokus,moja dzidzia urodziła się w styczniu i nawet jak juz siedział to nadal jeżdził w gondoli bo miała regulowane oparcie.Przy wyborze gondoli kieruj sie tym by była duza,bo niemowle zimowe trzeba dodatkowo ubierac i wtedy w niektórych gondolach brakuje miejsca,dziecku jest niewygodnie.Pozdrawiam

Gość toa25
A do którego miesiąca można dziecko wozić w takiej gondoli jak np.pisze Paola - driver 4xl?? Bo mnie sie wydaje, że w takim wózeczku to raczej niemowlaki do jakiegoś 4-5miesiąca a jak są duże to co to do spacerówki już? Dziwnie wygląda duże dziecko w takiej gondoli a w takich wózkach głęboko spacerowych jak np. tako dziecko dłużej pojeździ w gondoli.