Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba nie dziewica

usg przez pochwe

Polecane posty

Gość chyba nie dziewica

Czy podczas tego badania zawsze dochodzi do przerwania błony dziewiczej? Ja miałam to badanie robione i teraz nie wiem czy jestem jeszcze dziewica bo po badaniu miałąm plamienie.A tak w ogóle czy to badanie powinno być wykonywane u dziewczyn które jeszcze nie współżyły?Nie ma innych sposobów zbadania narządów rodnych?

nie ejstes teraz lesbijka..ulzylo ci? ja pierdole... skad sie tacy ludzie biora;/ widac,ze masz skonczone 17 lat ale rozum i wiedze 6 latki;/

tak, jezlei nie chcesz przez pochwe to moga cie zbadac prze zodbyt, co jest o wiele gorsze,nie uwazasz?

Gość abcdzzz
Ale madra wypowiedź Groosia, że nie ma co. Jak dziewczyna chce wiedziec to jej napisz jak sie znasz a jak nie to sie wgóle nie wypowiadaj!Otóż mogło dojść do przerwania błony ale z tego co się orietuje to lekarz najpierw oceni rozciagliwość i budowę błony czy podczas badania mogła by zostać uszkodzona.Wiem też że u dziewic żadko takie badanie jest wykonywane chyba że jest to konieczne, raczej robią usg przez powloki brzuszne.

Gość przez odbyt się nie robi usg
co najwyżej mozna zbadac a jajniki czy macicę można ocenic badając usg przez powłoki brzuszne nic nie wiecie a potem piszecie bzdury każde badanie ginekologiczne może spowodowac lekkie krwawienie, zarno takie usg dopochwowe jak badanie palcami czy przy pomocy wziernika, błona śluzowa pochwy jest delikatna i łatwo jest ja uszkodzic

Gość przez odbyt się nie robi usg
zresztą chyba ważniejsza jest diagnostyka niż to czy panna straciła błonę chyba lepiej się upewnic czy nie ma stanów zapalnych jajników, mięśniaków czy guzów niż miec "błonkę" i umrzec w wieku 25 lat na raka jajnika, wbrew pozorom to bardzo częsty rak w tak młodym wieku

ale jak mozna miec raka w wieku 25 lat , jezlei zalozmy,ze dziewczyny chdoza srednio do ginekologa co pol roku i sie badaja....to albo lekarz niedopatrza czegos...albo unikaja lekarza jak ognia

Gość abcdezzz
można można

skad ta agresja sie bierze ;/ oczywiscie, ze mozna miec nowotwor w wieku 25 lat i badajas sie regularnie mozna miec go i wczesniej. nie rozumiem zdziwienia. z tego co wiem to dziewicom wykonuje sie badanie przez powloki brzuszne i lekarz sam powinien zapytac czy dziewczyna juz wspolzyla.