Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julcia22

Jakie znacie ZABOBONY, PRZESADY???

Polecane posty

Gość julcia22

zabobony jakie znacie?? czy slyszeliscie cos na emat dluzszy palec u nogii ? czy slub w maju??

Takie,rzeczy biorą się z kultury chłopskiej i nie maja nic wspólnego z rzeczywistością.

Gość julcia22
no tak glupie gadanie, ktos wymysla ale moz cosw tymjest. kolezanki rodzice brali slub w maju i jej ojie przezyl dwie zony

Gość VAio67
pech - kiedy czarny kot przebiegnie ci przez drogę

Gość julcia22
słyszałam równiez że za zabony kupowalo sie dawniej w Pewexach

Tak na serio to śmieszą mnie wszyscy ci którzy wierzą w te gówna bo podobno u kogoś się coś sprawdziło. Ludzie znacie taie pojęcie jak RACHUNEK PRAWDOPODOBIEŃSTWA ? Często załamuję się jak idą przez miasto 99% ludzi omija jakąś rozkrakę na chodniku przez co musi przejść o 10 metrów więcej.

ktos sie podszywa znow czy co to nie sa zarty, po prostu mnie to zastanawia czy to sie faktycnie sprawdza

Gość za żadne skarby
nie wyjdę z domu lewą nogą i każdej zakonnicy napotkanej po drodze mówię Szczęść Boże

Gość ijuz
jaka kultura chlopska ? wez ty sobie poczytaj troche a potem pisz

Gość dla mnie przesadą
jest, że dziewczyny kupują sukienki ślubne za 9 tysi...

Gość gość
Ze nie wraca się do domu po coś zapomnianego, bo to przynosi pecha, ale można to "odczarować", jak się wróci i weźmie zapomnianą rzecz , trzeba usiąść i spokojnie odliczyć do 10. Ponoć też jak się wyjdzie z doimu nie powinno się oglądać za siebie na drzwi (ale nie wiem dlaczego) i że jak się kichnie w piątek na czczo, to podobno dowiemy się , że ktooś nz naszych bliskich niebawem umrze. Ślub w maju, to bujda na resorach, moje 2 kuzynki wyszły za mąż w maju i jedna w tym roku świętowała 26-lecie małżeństwie, a druga 27-lecie. A ja ślubowałam w czerwcu i moje małżeństwo się rozpadło...