Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja_dumka

błagam dziewczyny pomóżcie... problem z włosami

Polecane posty

Gość moja_dumka

mam okorpny problem z wypadającymi wlosami. stosowalam juz chyba praktycznie wszystko ;( skrzyp polny, tabletki belissa, płyn elocom, płyn garniera neril, cynk w tabletkach, naftę kosmetyczną. podciełam również końcówki, a włosy nadal lecą i to w ogromnych ilościach ;( myslalam ze moze miecto zwiazek z tarczyca, ale wynik TSH był w normie. błagam pomożcie, moze znacie jeszcze jakies leki lub kosmetyki. mam 18 lat i bole sie po 20 będe łysa ;(

Gość Natalia radzi na włosy
Ja mam 20 lat i tez kiedys bardzo wypadały mi włosy, w sumie to do teraz nie znam przyczyny, ale ja kupiłam szmponi odzywke pantine pro-v i przekonałam sie, że to jest naprawde dobry szampon bo stan włosów się poprawił, nie tylko juz tak nie wypadały, ale też były bardziej ślniące. Spróbuj może tobie też pomoże:) Powodzenia!

Gość moja_dumka
dzięki ;)

Gość przepis na cud
Pewien fircyk bez krępacji, Cud obiecał całej nacji. Trafnie uznał: - Lud to kupi! Lud naiwny, ciemny, głupi. No i młodzież uwierzyła, Do urn śmiało podążyła. I w Irlandii i w Londynie, dali wiarę Tuska minie. I ta z Wronek i z Pułtuska, Dała głos na Dona Tuska. No, nareszcie jest nadzieja! Naród wybrał czarodzieja. Media wielce mu pomogły Nawet Doda słała modły, Niezależni' dziennikarze truli coś o Polsce marzeń. Bez Kaczora, Dorna, Ziobry I wybrali, sługa Moskwy w sam raz dobry.. To co najpierw obiecywał, Po wyborach odwoływał. Toż to kawał hipokryty, Rude włosy, wzrok kosmity. Serki, jabłka podrożały A indeksy pospadały! Studia płatne? Oszalałeś?!!! Polskiej biedy nie widziałeś?! Gdzie te drogi, gdzie podwyżki??? Niech wam starczy uśmiech płytki, Uścisk dłoni, ważna mina Na szczęście: dzisiaj Don jest, po wyborach już go ni ma! : )) Olać pamięć i historię? Sprzedać się za mięsa rząd? Niech ci dziad opowie, Skąd w Warszawie tyle bomb. Przyjdzie czas na PO sąd! Chociaż rządzą , nic nie mogą, nic nie wiedzą, NIC nie zrobią! Walka z PiS-em, punkt programu' Gratuluję superplanu! Obiecanki się skończyły, Puste hasła poznał lud No i w końcu stał się cud: Czary mary : wieeeeelki smród!

Gość karola0518
włosy mogą też wypadać zpowodu zaburzeń hormonalnych, albo anemii, najlepiej zrobić badania.

Gość Mirabbel
Mi najbardziej wypadały ze stresu, jak nie mam stresu i się zdrowo odżywiam to nic mi rawie nie wypada, nawet przy myciu.

Gość spróbujcie odżywki WAX
mi pomogła i to po JEDNYM użyciu !!! a włosy wyłaziły mi garściami :O

Gość moja_dumka
badania? mozesz dokladniej napisac jakie? ja mialam robioną tylko morfologie.

Gość Homerowa
Polecam produkty z serii Radical(redical?) . Mialam taki sam problem i mi pomogly

polecam wizyte u dermatologa. ja wiele lat sie borykalam z wypadajacymi wlosami, raz bylo lepiej, raz gozej i w koncu znalalm dobrego dermatologa i po krotkich ogledzinach okazalo sie ze mam lojotokowe zapalenie skory ale w lekkim stopniu - dlatego wslosy sie sypaly a jak zaczelam sie leczyc jest lepiej zacznij od lekarza, a jeli koniecznie dalej chcesz sama sie leczyc to moze kupuj kosmetyki tylko z apteki

i pamietaj, ze dopiero po dluzszym zazywaniu lekow widac efekty wiec nie nalezy sie szybko zniechecac

oprócz TSH z morfologii jeszcze T3 lub t4 (ja miałam na T4, dokładnie fT4 robione) no i na hormony płciowe - ale to nie tak łatwo wysępić skierowanie :o chyba że zrobisz prywatnie. ja używałam wszystkiego co tu wymieniano plus jeszcze masę innych, bez sensu, jak wypadały tak wypadają, moze ostatnio trochę mniej, bo chyba mniej zwracam na to uwagę koszmar (zmieniłam anty tabsy na syndi 35 - to taki odpowiednik diane 35 i nadal to samo) masa przyczyn moze być...

Gość moja_dumka
m a d z bylam juz u dermatologa chyba z 6 razy i tylko ze za kazda wizyta przepisywal mi nowe leki, ktore nic nie dzalają ;( fortuje wydaję na te produkty a nic nie pomagają

Gość moja_dumka
S_A_M_A_N_T_A dokładnie. Bylam juz u 2 ginekologow ale skierowania na badanie hormonow nie mam do tej pory ;( ehhhhh.... mam juz tego wszystkiego dosc. czy tak ciezko im wypisac te skierowanie? ;( a nie wiesz moze jakie hormony nalezy zbadac i ile to by kosztowalo prywatnie?

mi lekarka mówiła o testosteronie wolnym i DHEA (bo miałam podejrzenie PCO w ogóle) tak ogólnie to moja gin stwierdział, że PCO na usg nie widzi, to nie ma sensu robić badań i w końcu nie wiem dokłądnie jakie mają być, zmieniła mi pigułki tylko

oprocz wypadania wlosow niczego innego nie zauwazylam, dopiero po wizycie zaczelam sobie przypominac, ze np raz na miesiac albo zadziej troche mi sie luszczyla skora owlosiona zaraz przy czole (myslalm, ze zle splukalam szampon)po ponownym umyciu wracalo do normy. czsami schodzil mi naskorek z nosa i tylko tyle. dermatolog dokladnie obejrzala moja glowe i podobno z tylu mialam malutkie czerwone punkty - z nich sie luszczyl naskorek ale w tak malym stopniu, ze nawet go nie wiedzialm (niektorzy to myla z lupiezem). przy lojotokowym zapaleniu skory zapychane sa pory i przez to nowe wlosy nie moga sie wydostac a stare utrzymac na skorze. polecam szampon seboradin albo dziekciowy - mi pomogly moze warto zmienic dermatologa?? byla kilka lat temu u innego i tez nic nie pomogl

Gość tak ja miałam
a bierzesz jakies witaminy?moze brak ci witamin od anemii tez moga wypadac!

Gość moja_dumka
tak biore.

Gość tak ja miałam
w takim razie radzę zapytac się swojej fryzjerki o dobry szampon albo dozywke przeciw wypadaniu włosow..taka ktora mozna kupic tylko o fryzjera, albo ewentualnie w aptece!!te z salonow fryzjerskich są drogie,ale skuteczne, a te apteczne tez są dobre troche tansze..w aptece sie zapytaj o szamopny przeciw wypadaniu włosow..jest taki jeden na D sie zaczyna ale zapomniałam nazwy był dobry uzywałam go

sprobuj tego dziekciowego - pachnie brzydko ale poza tym ok czytalam duzo na jednym forum, ze branie cynku pomaga no i biore ale efektow nie widze

już brałam cynk, i wit B complex. a ten szampon to jakiś konkretny (konkretnej firmy)? wrzuciłam to w google i głównie firmy Polytar się pojawia.. to to?

ten szampon na D to pewnie Dermena :) też u mnie nic nie dał.. a odżywki fryzjerskie, apteczne.. bosh czego nie próbowałam.. jeszcze tylko takich gotowych od dermatologa nie miałam..