Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sękata

Kurde, podpowiedzcie mi /

Polecane posty

Nie wiem już sama jaką sukienke kupić. I to nawet nie chodzi o fason. Nie wiem, czy latać po całej Polsce i poświęcać się dla 1 sukienki pt. Maggie Sottero czy Pronovias, wydac kupe kasy i przejechac setki kilometrów ale wyglądać naprawdę wyjątkowo CZY iść do salonu (dośc niezłego ale niefirmowego) w moim mieście, który proponuje jakieśtam suknie i coś z nich w wybrać za cenę ok 2.000zl? znalazłam na necie sukienki MS które mi sie podobają ponad wszystko...ale sa one w Polsce nieosiągalne...szyc na wzór na pewno nie będę bo mam złe doświadczenia z krawcowymi, z allegro boję się zamówić.... poradźcie mi co robić..iśc do salonu \'swojego\' poprzymierzac wszystkie fasony i dopiero potem myśleć jaką by tu kupić czy nie zawracac sobie głowy i kupic po prostu taką, w której będe wyglądac najlepiej i nie za mega-kase? powiedzicie mi laski heh

a może warto kupić np. jakąś suknię na allegro a potem zainwestowac w poprawki ale mieć taką, jaką sie chce? nie wiem już :o

Sękata, a dlaczego boisz się kupić na Allegro? To by było dla Ciebie najlepsze wyjście - kupić wymarzoną sukienkę dużo taniej, przerobić na siebie. Tylko jedna prosta zasada - patrz na te suknie, które są z Twojej okolicy i zanim kupisz, umów się i przymierz. Ja tak zrobiłam i byłam b. zadowolona, bo suknia kosztowała ponad 3tys w salonie (4 lata temu;) ) i pochodziła w dodatku z kolekcji, której już nie było, a ja ją kupiłam za 800zł plus przeróbki za jakieś 200-300. Oczywiście, żeby przerabiać, musisz kupić większą, niż Twój rozmiar;)

Ja polecałabym kupić na allegro. Tam jest największy wybór:) ja sama miałam z allegro i była idealna:)

szukałam na allegro z mojej okolicy ale tam było raptem 20 sukienek i zadna mi nie przypadła do gustu...moge jesczez podjechać do Krakowa bo mam blisko, ale czy oplaca mi sie jezdzic do innego miasta gdzie i tka nie widzialam fajnej oferty? mowicie ze to allegro jets niezla sprawa..hm.....

Zawsze możesz zrobić tak, ze pojedziesz sobie np. do Krakowa, pochodzisz po salonach Madonny czy tam innych, poprzymierzasz i określisz dokladnie, o jaki model Ci chodzi. I później, już na spokojnie, zapolujesz na niego na Allegro, o rozmiar większy. I jeżeli zastrzeżesz sobie z właścicielką, że ewentualnie możesz ją zwrócić po przymiarce (jest szansa, że się zgodzi, zwłaszcza jeżeli suknia już długo nie chce "zejść") to możesz ją kupić choćby i od dziewczyny z Pomorza.

Gość ja . tez
marzylam o firmowej bylam gotowa zaplacic za nia 5 kola ale pozniej zastanowilam sie po co? na te pare godzin wydawac tyle kasy o nie. pochodzilam po salonach(nie firmowych) poprzymierzalam i kupilam suknia w ktorej wygladalam pieknie i kosztowala tylko 2300 nie zaluje!

hm jest tam jedna, która mi się pdoba...musze sie przejśc i coś przymierzyć u siebie w salonie..i zobaczyć jak będę wyglądać w fasonie ktory mi sie podoba..dzieki :D moze jesczze jakies propozycje? :P

Pomogłoby gdybyś opisała mniej więcej jaki typ sukni jest w twoim guście. Jeżeli suknia prosta to krawcowa uszyje, ale ozdoby to nie wszystko- może sobie poradzić np z drucianym kołem. Jeżeli koniecznie madonna to pozostaje tylko allegro lub salon (też radzę poprzymierzać w salonie a potem szukać konkretnej sukienki w necie). Koleżanka znalazła w zagranicznym katalogu wymarzona sukienkę. Nie było szans żeby ją dostać w Polsce, zaniosła zdjęcie do małego salonu mody ślubnej i uszyli jej na zamówienie, nie zdarli z niej grubych tysięcy, ale suknia byla raczej prosta.

Gość jest jeszcze jeden sposob
polzaic po salonach, wybrac suknie firmowa, zmierzyc ktora dokladnie i jaki rozmiar i pozniej zamowic ze stanow na ebayu za 1/3 ceny :)

Gość a ja zrobilam tak
szukalam chyba 3 m-ce sukni na necie. w salonie zadnym nie bylam bo jakos nie bylo kiedy, nie bylo z kim i nie chcialo mi sie... sorry, bylam raz ale suknie byly brzydkie. znalazlam w internecie suknie, ktora byla tym czego szukam. maggie sottero - vidal suzane. odrazu wpadla mi do gustu. bylo to na poczatku poszukiwan. pomimo, ze szukalam dale to zadna inna mi sie nie podoba. natknelam sie jeszcze na herm's kivor. i wlasnie ja zamowilam. uzywana bo szkoda mi kasy. i widze, ze wcale nie latwo pozniej sprzeadc. suknia ma przyjsc za pare dni. troche sie boje bo w zyciu zadej sukni nie przymierzalam. ale ma taki fason, w ktorym wiem ze dobrze wygladam bo mialam bardzo podobny fason sukni balowej. no zobaczymy! :P

Maggie Sottero nie ma sie co zachwycac :D Ja mierzylam ostatnia identyczna ale o polowe tansza. Naprawde identyczna bo wiem bo napalilam sie na nia i bylam w szoku jak znalazlam w innym sklepie. W koncu i tak nie kupilam bo to nie to. Suknie trzeba przymierzyc na sobie przed zakupem

Sękata, ty wiesz którą suknie ja bym ci doradziła:-D A tak w ogóle to okazało się że w moim mieście w jednym salonie też ją sprowadzają ze Sposy:)