Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hsdjhsdhfyiuyiyuiiyuu

język angielski - książki do nauki w domu - co polecacie?

Polecane posty

witam. jestem w 1wszej klasie liceum. ostatnio troszke mnie nastraszyli z matura z angielskiego, dlatego postanowilam zabrac sie do przygotowan (typowo maturalnych) juz w pierwszej klasie. angielskiego ucze sie od 4klasy podstatwowki, ale wiadomo jak to wyglada w praktyce - albo nauczyciel nie spelnia swoich zadan - albo dziecku nie przychodzi do głowy, że uczy się dla siebie :) ale do rzeczy. prosze was o podanie tytulow, ktore przydadza sie maturzyscie - cwiczenia, gramatyka ?

hm. raczej rozszerzenie. chociaz jeszcze nie jestem pewna co do poziomu :)

?

Hej wejdz na ang.pl, albo na angielski.edu.pl zaloguj sie , zapisz sie w newslatter i do dzieło, przy okazji pobaw sie stronami ;) tam masz w kij różnych ciekawych rzeczy Pozatym, systematycznośc, to jest najwazniejsza rzecz jaka musisz posiadać! SYSTEMATYCZNOSĆ

Gość ergot
Ja polecam ksiazki Szkutnika - sa ciekawe i nie za trudne. Gramatyke mozna z nich spokojnie opanowac. A slowka to "Newsweek" ze slownikiem. O perfekcyjna wymowe to sie na srednim poziomie nie martw - wazne zeby wymowa byla przynajmniej taka sobie, bo jak czlowiek sobie cos na poczatku zacznie kompletnie bez sensu wymawiac, to ciezko to potem wykorzenic.