Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

wpadłam w doła - cera i włosy

Polecane posty

Gość

:( parę dni temu oglądałam swoje zdjęcia sprzed 2,5 roku. wyglądałam ślicznie - kręcone włosy, tak do ramion, idealna cera.... a teraz? fryzura a la lesbijka i trądzik 😭 nie mam pojęcia co zrobić z twarzą :( nic nie pomaga :( jeśli chodzi o włosy, to zaczęłam kurację Waxem i będę powoli zapuszczać. ale mam poczucie, że jestem brzydka i co gorsza jestem już w takim wieku, że chyba może być jeszcze gorzej :/ no bo to nienormalne, żebym 2,5 roku temu wyglądała ładnie, a teraz tragedia :/ (powiedzmy, że pominę sprawę swojej wagi i sylwetki, bo to akurat się zmieniło na plus, ale jakby się ktoś zapytał czy wolę gładką buzię i duży tyłek, czy blizny na twarzy i mniejszy, to wybrałabym pierwszą opcję, bo zawsze można schudnąć:P) proszę, pocieszcie mnie ;)

coż starzejemy się, life is brutal.. ja widzę jakie mam zmarchy pod oczami, chyba zaczne kąpać się w krwi dziewic :classic_cool:.. czasem diety są szkodliwe, od drastycznych diet można się nabawić zaburzeń hormonalnych, znam jeden przypadek jak dziewczyna schudła i dostała trądziku a włosy cienkie i sianowate..

Gość
no mnie się tak porobiło po boreliozie (cera), rzecz w tym, że mam prawie 24 lata... z jednej strony to mało, ale z drugiej jestem przerażona :/ co to w ogóle ma być - trądzik w tym wieku 😭 nie mówię o krostkach, co raz na tydzień lub przed okresem wyskoczą, tylko o ropniakach na brodzie, z boku policzków, drobnych krosteczkach na czole itd :/ wiem też, że to nie kwestia higieny, bo kiedyś myłam twarz kranówą i nie używałam kremów i miałam ładną cerę :/

spoko te syfy na brodzie też mi wyskakują, takie pojedyncze gule, Ja mam 25 lat.. syfy na brodzie-żuchwie są charakterystyczne dla dwudziestoparolatek:O:O:O ale teraz mam ich jakby mniej, jakby co to polecam emulsję Humektan albo nawilżający krem fizjologiczny Physiogel, te kosmetyki pomagają zaleczyć przebarwienia po pryszczach.. w aptekach można kupic za mniej niż 35 złotych

Gość znowu tyyyyyyyyyy

Gość
to na razie mnie nie pocieszyło ;) bo albo musiałabym prosić mamę o kasę, albo odkładać od marca przez dwa miesiące :P hm chyba będę musiała się pogodzić z tym, że jestem brzydka 😭 szkoda, że nie jestem facetem :( u gości nie liczy się wygląd aż tak. poza tym tak sobie myślałam, że przerąbane. dziewczyna przy kości musi się starać dwa razy tyle co szczupła - cały czas zadbana, odpicowana, do tego inteligentna, zabawna, itd... a ja do tego mam zrąbaną mordę, to już w ogóle przekleństwo :/ mam wrażenie, że teraz mnie nic nie ratuje - nie mam ani urody, ani idealnej figury. muszę przybierać postawę odpychającej twardej baby, żeby sobie nikt nie pomyślał że mi zależy na tym jak wyglądam :( kurdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość katia 07
kiepska cera i włosy to może być rezultat zaburzeń hormonalnych, może warto się przebadać pod tym kątem?

Gość
no znowu ja :P chwilowy kryzys :P byłam u ginekologa ostatnio i przedstawiłam mu problem - powiedział że dokładne badania (wymieniał jakie, ale nie pamiętam, chodziło o testosteron) są kosztowne i w naszym mieście nikt tego nie robi. biorę tabsy, ale brałam je przed chorobą i nie miały wówczas wpływu na cerę

Gość znowu tyyyyyyyyyy
Znalazłaś w końcu pracę?

Gość
nie, musiałam przerwać poszukiwania, bo muszę odrobić 100 godzin praktyk 😭 na dodatek nie codziennie :/ ale pod koniec stycznia znowu zaczynam szukać :/ wesołe życie na zadupiu :/

Gość katia 07
tabsy też mogą mieć zły wpływ na cerę i włosy, niestety

Gość
ojeeeej wiem :P ale piszę, że tabsy brałam na tyle czasu przed chorobą, że gdyby to one były winne, to bym wiedziała. problem z włosami mam od 10 lat, więc to trudniejsze do rozwiązania. najgorszy jest okres przejściowy podczas zapuszczania kiedy wyglądają beznadziejnie i od paru lat nie mam siły, aby go przebyć

Gość lełokadia
Wklej fotke włosów. Ocenimy czy jest postęp :)

Gość loceryl
Kuraiko, wyleczyłaś boreliozę? czy nadal się męczysz?

Gość Pij KOMBUCZĘ
będziesz znowu piękna :)

Gość
loceryl ----> na boreliozę zachorowałam pod koniec września 2005, zakażona zostałam prawdopodobnie w 2 poł. sierpnia 2005, zdiagnozowana zostałam pod koniec listopada i na początku grudnia wylądowałam w szpitalu. leczenie (szpitalne i w domu) trwało do 26 grudnia 2005, od tamtej pory mam same dobre wyniki :)

Gość lełokadia
Masz jeszcze krótsze niż wcześniej o ile się nie mylę.

Gość
no właśnie :/ tylko, że poprzednio miałam źle obcięte, a teraz jest przynajmniej tak jak trzeba...

Gość hłehłeeee
Kuraiko, wygląd wyglądem, ale Ty inteligentna babka jesteś i masz do siebie dystans.Tak trzymać

Gość
hehe, czasem ten mój dystans się zmniejsza :P (powiedzmy, że nie samą inteligencją kobieta żyje :P dlatego wolałabym być facetem :classic_cool: nie musiałabym golić nóg i pod pachami, mogłabym mieć krótkie włosy i dobrze bym się z tym czuła, jakbym zaczęła łysieć to bym się aż tak nie przejmowała... itd :P)

Gość
Haris 🖐️ ja się w ogóle zastanawiam, od czego zależy stan cery :/ moja cera się poprawia niezależnie od cyklu miesiączkowego (jakkolwiek jest on sterowany przez tabsy, to i tak mam np napięcie przed okresem). na początku myślałam, że cera mi się wygładza w przerwie między opakowaniami, ale teraz tak nie jest :/

Gość katisska
A może to kwestia odżywiania?

Gość tylko dwie rzeczy
na cerę acne derm - po nałożeniu tej maści skóra aż pięknieje w oczach, cudownie matowi, wszystko zasusza - to kwas, więc na te pory roku, w sam raz. tylko 1 h po aplikacji się nawilżaj. Ja stosuję tylko na noc, od 3 tyg. i cery nie poznaję :D. gładkie policzki, wągry rozjaśnione, wręcz jest ich co najmniej połowa mniej, pory sciągnięte. tylko na pryszcze słabiej działa, stąd myję buzię żelem antybakteryjnym. zalecaone jest stosowanie 6 tyg, ja jestem po 3, i to działa! maść kosztuje 18 zł na włost - szampon Garniera, Nevril. To szampon m.in na wypadanie włosów, ale jeśli chcesz tylko je odżywić, nadal blasku, wzmocnić, spisze się idealnie. Jest szamponem aptecznym, śmierdzi bo ma mało chemii, ale to jak włosy wyglądają po nim...uuu :D. Na początku wypycha te zniszczone włosy z cebulkami, stąd na trochę wypadają, ale jak to przetrwasz - będziesz mieć super włoski. Mimo iż swoje regularne farbuję, prostuję często, kręce, włosy mam obecnie błyszczące, mocne, grube, a miałam takie siano, że nawet wax nic nie pomagał. koszt - 18 zł.

Gość No coż
odrzywianie ma równiez ogromne znaczenie,dotlenienie,picie 2 i pól litra wody dziennie,odkwaszenie organizmu,unikanie stresów itp.

Gość No coż
reszta kremów itp.to tylko działanie dorazne i bardzo powierzchowne,nie majace wpływu na ogólny stan kondycji całego organizmu:)

Gość blizniaczek85
o witaj Kuraiko, widze ze znowu masz "te gorsze dni" takie pytanko mam, jestes jeszcze ze swoim facetem? pisalas tez ze cos sie zmienilo jesli chodzi o figure- a co dokladnie? kiedys na dietach umiescilas swoje fotki, masz moze jakies aktualne?:) pozdrawiam

Gość
no z facetem cały czas jestem :) pisząc o figurze, to miałam na myśli, że w ciągu zeszłego roku schudłam 5kg (po świętach przybył 1kg ale to nieistotne). aktualnych fotek nie mam, chyba że z sylwestra, ale to nawet nie wiem kto robił i kiedy będę je miała :/ dzięki ludkom za wypowiedzi :P