Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

wpadłam w doła - cera i włosy

Polecane posty

Gość Zapamietasz
A moze masz tradzik kosmetyczny? Napisz czego uzywasz.

Gość
hm. do mycia twarzy - szare mydło w płynie albo żel tin tin z ziaji. rano po umyciu na twarz nawilżający krem eris z faktorem 30, korektor (oriflame), puder (obecnie sensique), podkładu nie używam - czasem raz na 2 miesiące. po powrocie do domu zmywam mleczkiem (eva z serii len, ale mam go od niedawna) i tonikiem tin tin. na noc zazwyczaj używam tego kremu erisa, a czasem z marizy z kiełkami pszenicy. więc w sumie nie tak wiele tych kosmetyków

Gość No coż
reszta kremów itp.to tylko działanie dorazne i bardzo powierzchowne,nie majace wpływu na ogólny stan kondycji całego organizmu

Gość No coż
odrzywianie ma równiez ogromne znaczenie,dotlenienie,picie 2 i pól litra wody dziennie,odkwaszenie organizmu,unikanie stresów itp.

Gość
a jak się odkwasza organizm?

Gość No coż
no coż - nie wiesz? same tumany tu siedza

Gość
:D nie wiem, przykro mi :D

Gość
no bardzo zabawne ;/

Gość Problem w tym
że ty zawsze i z wszystkiego będziesz niezadowolona :O

Gość cebulqa
wyleczyłam sobie takie wieeelkiee syfy z policzków cebulą, teraz myję twarz mydełkiem seba-med i używam żelu pielęgnacyjnego z tej serii, buźka gładka:), do włosów używam mgiełki radical-bardzo nawilża włosy, nie są takie sianowate, polecam i pozdrawiam

Kuraiko a jak się odżywiasz ? może więcej owoców i warzyw potrzebuję Twój organizm no i więcej ruchu ?

apropos włosów, ja mam je długie, ale swego czasu bardzo wypadały, kupiłam szampon vichy wzmacniający i od tej pory jest lepiej, nadal myję je szamponem vichy ale innym. może jakiś dobry szampon, zapuszczanie i więcej owoców ? :)

Gość zmień fryzurę
W takim "kasku" na głowie nikt nie wyglądałby korzystnie :O

Kuraiko wejdz na forum wizaż tam znajdziesz duzo porad odnosnie cery i wlosow...jakie tabletki anty bierzesz?? ja przerobilam juz wiele kosmetykow, jak dla mnie skuteczne sa: plyn Afronis(5zl) , plyn z nafty kosmetycznej-pertoleum+ olejku pitchowego(15 zl), olejek z drzweka herbacianego na pojedyncze pryszcze ( 10 ) plus masc tointex, ktora lagodzi cere niestety wszystko wymaga nakladow finansowych

Gość
nauzykaa ----> hm codziennie jem przynajmniej jedno jabłko (czasem nawet 3), 1-3 mandarynki. do tego czasem kiełki, oliwki, do obiadu surówkę ale nie zawsze... co do ruchu to oczywiście racja ;) ale jakoś się jeszcze nie spotkałam z poglądem, że ruch dobrze robi na cerę i włosy... chyba że chodzi o dotlenienie, to rozumiem :) morelandia ------> dzięki :) wypisałaś nazwy specyfików, o których wcześniej nie słyszałam. Afronis i ten płyn z nafty i olejku to na włosy? jeśli chodzi o tabletki to biorę Logest a fryzura... no tak - na forum słyszę tylko \"zmień fryzurę, zmień fryzurę\", aż do zarzygania :/ chyba piszą to osoby, które nigdy nie miały krótkich włosów i nie wiedzą, że aby zrobić jakąś fryzurę, to trzeba mieć z czego :/ akurat ta nie jest taka zła. półokrągła grzywka podobno jest modna. no nie wiem o co chodzi, może po prostu dopóki nie będę miała gęstych włosów, to w ŻADNEJ fryzurze nie będę wyglądać dobrze wg ludzi z kafe? tylko gęstość włosów u mnie się zwiększa w tempie minimalnym w skali kilku lat :/ no i chciałabym być dobrze zrozumiana - nie uważam, że to zła fryzura (oczywiście na zdjęciach z kamerki internetowej to nie będzie nigdy wyglądać jak w rzeczywistości), ale ja po prostu źle się czuję w krótkich włosach, niezależnie od tego co mówią inni (połowa znajomych woli mnie w krótkich, połowa w długich włosach), więc jakby to nie wyglądało to będę niezadowolona... no i co tak naprawdę można z nimi zrobić :/ jak są krótkie - źle, jak są długie - źle, jak półdługie - tragedia no ale od tego mam osobny topik :P

Gość nidi
Włosy można przecież inaczej uczasać (rzadkie także). Sama miałam kiedyś krótkie włosy (długość "na chłopaka") i wiem, że można je uczesać i podcinac na wiele sposobów. Nałożenie na głowę miski i cięcie wdłuż krawędzi to nie jedyna metoda obcinania krótkich włosów. Nie pisz więc, ze masz jak krótkie włosy i niezbyt gęste, to już nic z nimi nie da się zrobić. A jeśli dużo osób krytykuje jedną rzecz "do zarzygania" to chyba to jest prawda?

Gość
nidi -----> tylko, że ja od kilku miesięcy mam różne warianty krótkich włosów... akurat tą fryzurę mam od miesiąca, a wcześniej miałam inne i też ludzie pisali że beznadziejnie. a ścinałam się u różnych fryzjerek, więc to nie tak, że jedna i ta sama robi mi złą fryzurę. akurat poprzednia obcięła mi fatalnie, a teraz przynajmniej się dobrze układają (jak się nie podkręcą)