Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta od glutenu

gluten a słoiczki

Polecane posty

Gość ta od glutenu

Zgodnie z nowymi zaleceniami żywieniowymi powinnam w 5 miesiącu wprowadzić do posiłków córki zupkę jarzynową z dodatkiem kaszki mannej glutenowej (zwykły grysik błyskawiczny ? ? ?) - 2-3 g na 100 ml dziennie (ok. pół łyżeczki) http://www.ptd.republika.pl/strony/karmienie.html i tu mam problem. Nie mam dostępu do ekologicznych warzyw i dlatego na razie będę podawała zupki ze słoiczków. Jak połączyć gotową zupkę z kaszką ? Bo chyba gotowych dań nie wolno przegotowywać. Mam gotować pół łyżeczki suchej kaszki i dodać do zupki, czy chodzi o ugotowane pół łyżeczki kaszki ?

Kup najzwyklejszy deserek ze słoiczka hippa(ja taki kupuje i dlatego polecam).Jest z biszkoptami od 4 miesiaca i mozna dawac małemu jako posiłek po obiedzie lub przed.Wtedy gluten masz z głowy.

Gość ta od glutenu
Całkiem pomysłowe rozwiązanie :) dzięki

Gość ta od glutenu
Ale teraz patrzę na ofertę Hippa i nie ma tam nic z biszkoptami dla dzieci w 5 miesiącu No to jak dawać: pół łyżeczki suchej kaszki mannej i ugotować to czy pół łyżeczki już ugotowanej kaszki ?

Gość powiedz prawde dziewczyno
a zwykly biszkopt do raczki?

ja ostatnio dawałam coś mojej małej zhippa z glutenem, tylko nie do końca pamiętam co to było-albo od 4 albo od 5 miesiąca owoce i zboża czy coś takiego...

Gość ta od słoiczków
dziękuję dziewczyny 🌻

Hipa jest taki deserek smaczny sen czy cos w tym stylu.kaszka na mleku z biszkoptami po 4miesiącu.

ja już o tym pisałam, ale ja dodaje kaszkę manną do kaszki ryżowej, jedna i druga bezmleczna, więc wszystko rozrabiam w mleku i tyle:)

Gość ta od glutenu
Baderko - czyli nie gotujesz tej kaszki mannej, tylko dodajesz do ryżowej i mieszasz z letnim mlekiem ? Dobrze zrozumiałam ?

Gość ta od glutenu
dziękuję 🌻