Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sealquila

spoznione wynagrodzenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

PPROSZE WAS pomozcie mi, chce dzis napisac do szefa maila, poniewaz kadego miesiaca spoznia sie z przelaniem wynagrodzenia na moje konto; Pracuje rzetelnie przez caly miesiac... daje z siebie wszystko - obiecal w umowie ze bede miala wynagrodzenie do 10 kazdego miesiaca, ale pieniadze nigdy nie sa na koncie 10- go; DZIS MAM JUZ DOSC, POSTANOWILAM NAPISAC... CHCE NAPISAC STANOWCZO ALE GRZECZNIE, I NIC MI NIE PRZYCHODZI DO GLOWY :(

Gość asia_
napisz zwyczajnie :) tak żeby poszło mu w pięty

Gość takie tam znalezione
Najpóźniej do 10 dnia miesiąca Wynagrodzenie za pracę powinno być wypłacone niezwłocznie po ustaleniu jego pełnej wysokości, jednakże nie później niż w ciągu pierwszych dziesięciu dni następnego miesiąca kalendarzowego. O tym, kiedy następuje wypłata pensji, decyduje zasadniczo system wynagradzania obowiązujący u danego pracodawcy. Przyjmuje się, że pracodawca wypłacający wynagrodzenie raz w miesiącu może dokonać jego wypłaty w ciągu dziesięciu dni następnego miesiąca kalendarzowego, jeżeli wcześniejsze ustalenie pełnej wysokości wynagrodzenia jest niemożliwe lub utrudnione. W pozostałych przypadkach wypłata wynagrodzenia powinna nastąpić najpóźniej do końca miesiąca. Niekiedy może się zdarzyć, że ustalony termin wypłaty przypadnie w dniu wolnym od pracy. Kodeks pracy nie pozostawia tej kwestii woli pracodawcy, lecz przewiduje konkretne rozwiązanie na taką okoliczność. Jeśli bowiem ustalony dzień wypłaty jest dniem wolnym od pracy, wynagrodzenie powinno być wypłacone w dniu poprzedzającym.

kocurku chcialbys :) och, chetnie podam ci namiary; chcialabym bardzo dac mu nauczke; n:))