Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce wiedziec bo tak mam

jak zarobiliscie na swoje wesele, slub?

Polecane posty

tylko bez lupich odpowiedzi, pytam powaznie, ciekawa jestenm, jak ludziom udaje sie odlozyc sumy rzedu 20 tys np, albo nawet mniejsze 10 tys, jakby nie bylo.. jak wam sie udalo odlozyc na slub, byliscie za granica? macie dobrze platne prace ( gdzie? robia nabor jeszcze???) ? nie wiem.. dlatego pytam :)

To dziwna sprawa jest..ja pracuję na dwóch etatach, on ma dośc dobra pracę. A jak uzbieraliśmy 20 tys. to kupiliśmy auto....teraz znów nazbierło się trochę i planujemy budować domek, temat wesela stał sie zbedny.. to nie jest najważniejsze!!!

Gość zarobilismy
nam rodzice nie pomogli...zarobilismy sami za granica...ale wesele to droga sprawa...jakbym miala jeszcze raz brac slub to bym wziela tylko cywilny a koscileny pozniej lub z mala iloscvia gosci...pomimo tego iz wesele bylo 1 dniowe i osob bylo 65 wynioslo to ponad 25tys szok atak bym miala na jakas czesc domu a teraz mieszkamy z tesciami...coz madry polak po szkodzie

Gość zulusia
wydaje mi sie ze wieszosci par rodzice sponsoruja wesele. Moi rodzice tez placa na polowe z tesciami. Nie pozwolili by mi za nie samej zaplacic.

Gość LALUNIA Z KLASA
na nasz slub zarobil moj facet, do czego to doszlo aby dziewczyna miala placic za slub ? to w gestii faceta nalezy, sory ale trzeba sie szanowac

jeżeli sie robi skromniutkie wesele w domu, to nie trzeba aż takich pieniędzy, no, ale jeżeli komuś strasznie zależy na pochwaleniu się sukienką i faktem zawarcia małżeństwa przed setką ludzi, to cóż...zawsze można wziąć kredyt.

"na nasz slub zarobil moj facet, do czego to doszlo aby dziewczyna miala placic za slub " masz faceta, ktory jest naiwniakiem i zwykłym leszczem...

:) ja wole na wesele niz samochod, nie iwem ale mam uprzedzienie do samochodow, nie lubie , nawet jakby mi za darmo dawai to bym nie chciala.. no wracajac do tematu tyle osob bierze slub, robi wesela, i zastanawialam sie czy to tylko dzieki temu ze granice sie otworzyly i mozemy sobie dorobic pacujac za granica czy stawki w polsce pozwalaja odlozyc az tyle.. ja mam w planie zmeiscic sie w 15 tys, odkladalam pracujac za granica, i wiem ile to kosztowalo i trwalo, dlatego ciekawa bylam ilu osobom udaje sie pracujac w Polsce ciesze sie ze tak sie da, czyli nie jest najgozej nam rodzice nie mogli pomoc, ale pomagaja teraz bardzo w przygotowaniach :) :) :) i tez nie myslalam nigdy o wystawnym weselu, tylko skromnym (80 osob ok 15 tys) w miare, byle byl byle byla to uroczystosc ktora bedziemy sie cieszyc i ktora bedziemy milo wspominac :)

My odłożyliśmy nieco kasy... i kupiliśmy mieszkanie :) Wesela nie było i ani trochę nie żałuję :) Ale to zależy co dla kogo ważniejsze. Koleżanka robiła takie, że za samą kieckę dała 15 tys+ impreza na całego. Teraz się tułają po rodzicach i gniota w jednym pokoju. W dodatku wiecznie mi wypomina że ja to mam dobrze bo mam mieszkanie...

ok a teraz.. jak i czy udalo wam sie odlozyc na mieszkanie? my na slub juz mamy teraz chcemy odkladac na mieszkanie, kredyty? dostaliscie w spadku/prezencie/ stalo puste wiec zaadaptowaliscie na mieszkanie .. znow nie mam pomysłow.. jak ida wam poszukiwania mieszkania i zbieranie funduszy na nie ?

no nie wiem... ja mam te 34 lata, prywatnie samochód bardzo młodzieżowy :P i jakos mi to nie przeszkadza... Wsadzajcie turbo do cifa i nie marudźcie :P

Gość Preludka
Preludka to piekne auto, pozdrawiam :) jezdze nia, a raczej jestem wozona ;)

Neit mozesz mi zdradzic, jakie mieszkanie kupiliscie, za kasę, ktorą wydalibyscie na wesele? :P

czyli ie zamierzacie wziasc? czy dopeiro jak nie bedziecie mieli innych wydatkow to przyjdzie czas na organizacje wesela? :)

Moja ciocia chciała mi przepisać swój dom , bardzo ładny zresztą .... ale ja wolę postawić nawet mniejszy i brzydszy ( chociaż nie sądzę) niż dom z ciocią :-D Ale wiekszośc ludzi bierze kredyt..

Gość Preludka
co do silnika to masz racje, ale i tak kocham ten samochod ;) zbiera sie powoli,ale jak juz sie zbierze to niezle ciagnie :) ups - to chyba nie na temat topicu :)

Preludka...a skąd jesteś może jeździsz naszą :-D bo już drugi raz zmieniła właściciela. Czarna z rysunkiem wykonanym aerografem na masce??? woj,ślaskie

Zebraliśmy cześć kasy i kupiliśmy nowe mieszkanie na kredyt. Samo położenie podłóg, kuchnia, łazienka, wszelkie opłaty itd, wyszło więcej niż wesele :) Ale i tak planujemy budowę domu :)