Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paperniczka

jem papier !!!!!!!

Polecane posty

Gość paperniczka
wychodze na dwor pobiegac na golasa wokol budy mojego psa czy juz wspomnialam ze mam tak od dziecinstwa?

Gość paperniczka
nie chce na czarno bo czesto tu sie wypowiadam pod roznymi nicami na rozne tematy i wole pozostac anonimowa..choc wiem ze to rozwiazanie..pozdraiwam

a to nie jest szkodliwe, można normalnie wydalić? muszę coś więcej o tym poczytać, w końcu papier to celuloza, czyli błonnik, a błonnika potrzebujemy do lepszego trawienia itp. więc jeśli chcemy schudnąć, to jedzmy papier! ;)

Gość papyroseatos
Witam, zdziwiłem się Waszymi negatywnymi wypowiedziani. Sam również od dzieciństwa jem papier, oczywiście nie barwiony niczym, czysty biały papier, przeważnie kartki A4 lub chusteczki higieniczne, zdarza się, że papier toaletowy (oczywiście czysty, biały). Trwa to już od kilkunastu lat i żadnych problemów zdrowotnych przez to nie miałem. Nie uważam tego, za żadną dewiację i w gruncie rzeczy się tego nie wstydzę. Nie ma tutaj mowy o żadnym uzależnieniu, po prostu gdy mam ochotę to wcinam chusteczkę, nie po to aby zaspokoić głód tylko od tak po prostu. Pozdrawiam.

Gość AGGGPaao
Jestem dośc młoda jeszcze i tez mam taki problem. Ludzie to pewnie wzięli za zart ale ja tez tak mam. Nie wiesz czy przez to mogą wystapic potem jakies nw choroby itp.? : / szczerze mówiąc jednorazowe chusteczki higieniczne mnie opętałyy

Gość jarek100
ja tez tak mam, ze po prostu zuje papier toaletowy, ale najlepiej ten szary o bielszym zabarwieniu. nie moge sie od tego uwolnic i kiedy mam okazje to biore rolke papieru i w ciagu 40 minut jest cala zuzyta.

Gość anecia79
hej ni papier posmakowal jak bylam w ciozy z piersza corka.. a teraz zapach piepieru mnie tak kreci i smakuje ze szok , Ty czy papier jest szkodliwy ?

Gość gość
Mam 14 lat i od jakiegos czasu zaczelam jeść (mozna powiedziec, że nalogowo) kartki papieru i papier toaletowy. Wiem, że dla niektórych może byc to smieszne ale ja nawet nie wiem kiedy to robię. Po prostu zdarza mi się, że jem po kilka kartek dziennie, czy to na lekcji czy w domu. Wszyscy się ze mnie śmieją a dla mnie to zabawne nie jest. (w szczegołnosci gdy szukam swoich notatek na lekcje a pozniej przypominam sobie, że je zjadlam) Moja nauczycielka stwierdziła, że robie to podswiadomie, bo brakuje mi jakis skladnikow w organizmie (np. celulozy) i mo organizm się tego domaga. Moja mama też w moim wieku jadła spore ilości kartek i tynku ze ścian.

Gość EMEK333
jecie papier bo macie zabraki zelaza bo jak ma sie zabraki zelaza to je sie ruzne hemikalie kture nie so nam wogule potrzebne o to odpowiedz :)

Gość gość
EMEK, a ty masz poważne braki w ortografii. To znacznie gorsze, niż brak żelaza czy innych składników.

Gość Patryśka1223xd
Jem papier bo mi smakuje i jest po prostu dobry. Namówił mie do tego mój kolega kiedy spróbowałem nie moge sie temu oprzeć.. Papier uzależnia jak narkotyki.......

Gość Papieroholiczka
Dnia 5.03.2017 o 17:55, Gość Patryśka1223xd napisał:

Jem papier bo mi smakuje i jest po prostu dobry. Namówił mie do tego mój kolega kiedy spróbowałem nie moge sie temu oprzeć.. Papier uzależnia jak narkotyki.......

Tutaj muszę przyznać rację. Papier strasznie uzależnia. Zaczęłam jeść papier w dzieciństwie.. i przestałam. Po kilkunastu latach to wróciło. Przez 3 lata jadłam papier w ilości ok 10 kartek A4 z drukarki. Kiedy zaczęłam mieć problemy z wyproznianiem się i hemoroidami postanowiłam to tylko gryźćgryźć po czym wypluwac i wyrzucać. Teraz jestem już od tego wolna. Silna wolna pomogła. Jednakże problemy z zoladkiem pozostały. Przez brak apetytu na cokolwiek oprócz papieru nabawilam się również anemii. Jest ciężko. Póki co, mogę jeść tylko warzywa na parze..Po czymś innym czuje się bardzo zle. Podejrzewam wrzody lub inne paskudztwo więc jedzenie papieru nie jest bezpieczne. Nie róbcie tego...bo zdrowie mozna bardzo łatwo stracić. Pozdrawiam

Gość Kupa
Dnia 11.01.2008 o 17:48, Gość paperniczka napisał:

a moja stara goni własny ogon :classic_cool:

Kupa KUPSKO