Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wizazowawiza

Ból piersi od połowy cyklu- ciąża???

Polecane posty

Gość Wizazowawiza

Mój cykl trwa różnie, najczęściej ok 28 dni. Od 20 dnia cyklu bolą mnie piersi i od czasu do czasu podbrzusze. Zwykle mam takie objawy na 2 dni przed miesiączką. Rano 23 dnia cyklu pełna obaw zrobiłam test ciążowy- wynik negatywny. (Kolejny chcę zrobić 27 dnia). Czy to może być ciąża, mimo tego, że używaliśmy prezerwatyw? Czy takie objawy występują też w przypadku bardzo wczesnej ciąży?? Jakie mogą być inne powody takich reakcji organizmu? Pomóżcie, bo umieram ze stresu....

Gość Wizazowawiza
Nie objeżdżajcie mnie tylko. Mam 24 lata i niestety nie mogę brać tabletek ze względu na stan zdrowia. Wobec tego używamy prezerwatyw, są skuteczne ale jednak ryzyko jest.. Błagam o słowa otuchy.. jak za kilka dni okaże się że ciąża to będzie jak wyrok.. :(((((((((

Spokojnie, musisz wyluzować. Na tydzień przed miesiączką tez możesz mieć takie objawy. To co że zawsze masz 2 dni przed. Ten cykl może być inny. Nie nakręcaj się, bo z nerwów przesunie Ci się miesiączka i znowu będziesz myśleć nie wiadomo co. A za wcześnie jest być odczuwała jakiekolwiek objawy początkowej ciąży. Zapłodnienie nie następuje odrazu po wytrysku. Trzeba troszkę czasu. Więc uspokój się i nic się nie martw.

Gość jak można
cię nie objechać, masz 24 lata i panikujesz jak jakaś szesnastka, nie wiesz, że po owulacji cycki bolą???!!!

Nie kazdy chce byc w ciazy w wieku 24 lat no sory... Niektorzy maja tez inne plany. Skoro sie dziewczyna zabezpiecza to znacz ze jej nie chce, proste. Wizazowawiza, nie martw sie jesli prezerwatywa nie pekla to nie masz sie czego obawiac. Piersi moga cie bollec od owulacji do okresu, nawet jesli nigdy wczesniej tak nie bylo. Nie denerwuj sie bo to tylko opozni okres. A test mowi sam za siebie:)

Gość Wizazowawiza
Dzięki za słowa otuchy.. Co do innych postów- panikuję, bo wiem, że u niektórych dziewczyn piersi bolą od owulacji, ale mnie się to NIGDY nie zdarzyło. Poza tym naczytałam się wypowiedzi zaciązonych, że już od owulacji je piersi bolały. Ginekolodzy mówią, że to możliwe od 6-8 tygodnia dopiero. Nie wiem czy te babki sobie coś wkręciły, czy to faktycznie możliwe. Schizuję jak szesnastka, bo to nie czas i miejsce na dziecko. Chciałabym móc oprócz prezerwatyw stosować tabletki, ale niestety nie mogę :(( Jestem chyba skazana na taki stres... Ale teraz postaram się uspokoić..pewnie hormony mi wariują ze stresogennej sesji egzaminacyjnej..

Wizazowawiza - ja jak naczytałam się wypowiedzi zaciążonych dziewczyn, to już 5 razy w ciąży byłam :) Prawda jest taka, że objawy początkowej ciąży i miesiączki są do siebie podobne. Ale Ty się nie denerwuj. Na pewno u Ciebie jest wszytsko oki. Za mało czasu upłynęło byś mogła odczuwać takie objawy. Pozdrawiam Ciebie serdecznie

Martt ma racje! Ja mialam dokladnie to samo! Im wiecej czytalam o objawach tym wiecej ich widzialam. Po prostu przestan je czytac:) Zobaczysz ze wszystko bedzie ok. Jakbyscie sie nie zabezpieczali to bys miala powod zeby sie martwic, a tak? W ciazy napewno nie jestes! Mnie tez nigdy nie bolaly piersi od owulacji a w tamtym miesiacu taki bol sie pojawil, a w ciazy nie jestem:)

Gość Wizazowawiza
Po koszmarach w nocy pobiegłam do apteki zrobiłam test i znów negatywny. Uff...? Chyba w 26 dniu cyklu można już powiedzieć, że wynik jest pewny? Ponoć wykrywa już 6 dniową ciążę i można stosować już 3 dni przed okresem.. Mam nadzieję że w końcu go dostanę i piersi przestaną mnie tak boleć.. Po tygodniu to już jest męczące.. Dzięki za wsparcie, dziewczyny.

Gość ja tam cię rozumiem
sama nie chciałabym mieć dziecka, ciąża byłaby najgorszą rzeczą, jaka mogłaby mnie spotkać w życiu, nie zamierzam nigdy mieć dziecka, przeraża mnie nawet widok kobiet w ciąży, poza tym nie mam pracy, nie mam gdzie mieszkać, na pewno rodzice nie zajmowaliby się moim dzieckiem itd. To zrujnowałoby życie nie tylko mi, ale i temu dziecku:O No nieważne... W każdym razie tez ze względu na mój stan zdrowia, nie mogę brać tabletek. A jednocześnie... muszę. Bo mam problemy hormonalne, które ostatnio leczyłam 5 lat. To spowodowało, że mam żylaki na udach, ogólnie kiepsko się czuję po tabletkach. W ogóle mam problemy z krążeniem i wadę serca. Więc przyjmowanie tabletek anty nie jest najlepszym rozwiązaniem. Boję się, ze mam teraz jakieś problemy z hormonami znowu i że znowu będę je musiała brać:( A jednocześnie z powodu tego, że jestem tak dziwna po prostu wiem, że sie nie nadaję do żadnego związku, nigdy nie uprawiałam z nikim seksu, mimo że mam 23 lata, nie zamierzam w ogóle tego robić i myślę, ze jest to najrozsądniejsze rozwiązanie w takiej sytuacji. Więc naprawdę rozumiem Twój stres, ale i tak uważam, że nie powinnas się martwić:) Bo bardzo często silny stres może spowodować różne zaburzenia hormonalne, i będzie jeszcze gorzej, wkręcisz sobie, że jesteś w ciąży a stresując się dalej, tylko sobie zaszkodzisz. A tak naprawdę czasami wystarczy że się poodchudzasz, wyjedziesz, masz stresujące egzaminy i już wszystko może być inaczej jeżeli chodzi o okres i cykl.

ehhh ja tez im wiecej czytam o tych objawach tym wiecej ich u siebie widze.... boli mnie brzuszek na dole, biust czasem troche tez, smak mi sie zmienia bo nie smakował mi jogrut ktory zawsze lubilam a z checia zjadlam zupe ogorkową ktorej zazwyczaj nie lubie... ;P wczoraj pol dnia bylo mi niedobrze.... :P ehhh prestane o czytac bo zaraz sie okze ze jestem w jakiejs urojonej ciąży :P (a mam nadzieje ze nie jestem w ogole bo jeszcze troszke za wczesnie...) a jesli autorce tematu wyszly 2 testy negatywne to chyb nie ma sie co martwic ;)

Gość Wizazowawiza
Do "ja tam Cię rozumiem", ja też mam problemy z sercem, do tego z wątroba:(( Mam nadzieję, że kiedyś przestaną nam doskwierać.. A co do seksu, to chyba trzeba poczekać na odpowiednią osobę do zwiazku i miłości, także tej fizycznej. Ja spotkałam dosyć późno, (21 lat), Ty też znajdziesz :) Też myślałam że jestem dziwna i się nie nadaję :) Silny stres.. jestem nerwusem, panikarą i cholerykiem, w takich sytuacjach po prostu odchodzę od zmysłów.. Echhh ;/ Pozdrawiam