Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aannggeellaa

narośl na dziąśle u dziecka

Polecane posty

Gość aannggeellaa

Przed chwilą zauważyłam u mojego 16 miesięcznego dziecka dziwną narośl na dziąśle, dziecku właśnie zaczęły się wyrzynać czwórki, a narośl jest w miejscu prawej górnej czwórki, ale w innych miejscach przebiły mu się bez problemu, czy to może być z tym związane?

Gość aannggeellaa
Nikt nie wie co to może być?

ostatnio jakbylam u dentystki to przekuwała dziąsło dziecku żeby sięszybciej przedostał i to nic strasznego własnie miało pdobne objawy.a może to jeszcze co inego plesniawka ale jak to dokladnie wygląda

ja bym poszła do dentysty albo pediatry chyba że to poprostu kawałeczek dziąsła przy wyżynaniu ale kolor jaki????

ja mialam podobny przypadek z synkiem -miał dziasło takie jakby mu zepsuty zab wychodził-po prostu zab trafił na zylke-zrobil sie krwiaczek i dziasło było sine-ale 2 dni i było juz ok

Gość anna1212211
a może to brodawka dziąsłowa, tylko bardziej nabrzmiała od wyrzynających sie ząbków. brodawka dziąsłowa to fizjologiczna część dziąsła, więc nie ma sie czym martwic

Gość kasiul
dziekuje za odpowiedz, ale to chyba nie brodawka, wlasnie poczytalam o brodawkach i jakos mi to nie pasuje do tego co wyczytalam. sprobuje jutro zrobic zdjecie.

Gość anna1212211
jaki kolor ma narośl? może to ropień lub afta.. nic poważnego, idz do stomatologa

Gość dentist_
To jest eruption cyst (nie znam nazwy polskiej) Nic sie z tym nie robi, jak zab wyjdzie to zniknie Czasem jak dlugo trwa wyrzynanie to sie ja nacina Kolor moze byc rozny- od takiego jak dziaslo do niebieskawego

Gość kasiul
kawałek dziąsła który odstawał jakoś się wchłonął, teraz jest tam taka ropna narośl żółtawa, nie gladka tylko taka pofalowana, to miejsce wyglądem przypomina wyrzynający się ząbek tak jakby pokazywały się jego brzegi, ale pod palcem jest mięko i nie czuć ząbka, no lepiej nie potrafie tego opisac. Czy ktos wie jak sie tu zdjecie zamieszcza bo jakos nie moge znalezc opcji?

Gość Zuziolek
U mojej cztero miesięcznej córeczki pojawia się biała twarda narośl która ani nie maleje ani nie rośnie. Co to może być??

Gość gość
Witam. Wznawiam zapytanie o biala, twarda narosl na dziasle u niemowlaka. Nie jest zaczerwoeniona ani tez spuchnieta, poprostu to biala twarda krostka na dziasle nad gorna trojka. Corka ma 4 miesiace. Bardzo prosze o pomoc, bo nikt nie wie co to jest.

Gość gość
Dodam jeszcze ze nie jest to ani afta ani plwsniawka gdyz wstepnie malej zalecano leki na ta przypadlisc: fiolet i nestatyne.Jezeli ktos cos wie na ten temat batdzo bardzo prosze o porade.

Gość gość
U mojego 5 miesiecznego synka to samo.. Biała, twarda krostka wysoko nad trójka . Synek nie ma jeszcze zabkow. Moze to ząb? Bo takie twarde..

Gość gość
może to nadziaslak tylko nie wiem czy takie rzeczy robia się tak malym dzieciom najlepiej pokazac lekarzowi

Gość gość
Wlasnie w tym problem ze juz 3 lekarzy to widzialo i twierdza, ze nie wiedza co to jest. Mowia zeby obserwowac. Jedna Pani doktor twierdzac ,ze to afta zalecila nestatyne i fiolet. Kilka dni poxniej nastepna odradzila twierdzac ,ze ti nie afta. CO dziwne po 4 dniach krostka zniknela a w miejscu wychodzenia zeba powstaly dwa biale pecherzyki (krostki ale inne) czy to oznaka zebow ? IMala bardzo sie slini i pcha w to miejsce paluszki, jest bardzo marudna. Ai mnie bardzo meczy ta sytuac

Gość gość
Wstepnie tez uporczywie myslalam ze to zab bo przeczytalam co sie sa i zero informacji. Mama doradzila aby stuknac lyzeczka(stary spisob) i dzwieku nie byli czylu nie zab. Tez myslalam ze to krzywo rosnacy zab.

Gość gość
u mojego 7 tyg syna takze pojawila sie taka biala narosl na dolnych dziasłach raczej to nie zabek w 7 tyg życia pediatra kazał narazie zostawic i obserwowac!

Gość gość
Pytanie do kasiul: Jak to się u was skończyło, bo u mnie jest podobnie. Najpierw jakby biały sopel odstawał od dziąsła a teraz po czterech dniach żółtawy herzyk obwiedziony szczelinką. Czy pojawił się u was ząbek? Czy wymaga to wizyty u lekarz. Ile to u was trwało?

Gość gość
Poprawka, bo wkradł się bład: chodzi o pęcherzyk

Gość gość
Kobiety to jest torbiel moja córcia ma noc groźnego samo zniknie

Gość gość
Mój synek 9,5 ma to samo. Lekarz powiedział ze to zatkany przewód śliniank. Żeby czekać aż zniknie. Ale ciekawa jestem czy rzeczywiście czekać? ? Wydaje mi się ze ostatnio troszkę się powiększa

Gość gość
witam mój syn ma 8 lat i wypadł mu ząb przedni ale zostało coś takiego jakby drugi ale to dziąsło bo sprawdzałam. Ktoś miał taki przypadek,czy rosnący ząb to wypcha?

Gość Gabsob
Moj synek ma 8 miesiecy a od 3 miesiecy w miejscu dolnej czwórki tylko bardziej z boku od wewnetrznej strony ma żółtą- lekko brązowa plamne, grudkę. Jest niewielka ale bardzo wyraźna i slabo wyczuwalna pod palcem. Ani pediatra ani dentystka nie wiedzą co to jest. Martwie się ,czy ktos spotkal sie z czyms takim?? Dodam ze pojawilo sie to przed wyjsciem jedynek.

Gość Gabsonnn
Moj synek ma 8 miesiecy a od 3 miesiecy w miejscu dolnej czwórki tylko bardziej z boku od wewnetrznej strony ma żółtą- lekko brązowa plamne, grudkę. Jest niewielka ale bardzo wyraźna i slabo wyczuwalna pod palcem. Ani pediatra ani dentystka nie wiedzą co to jest. Martwie się ,czy ktos spotkal sie z czyms takim?? Dodam ze pojawilo sie to przed wyjsciem jedynek.

Gość gość
Powinno samo zniknąć.

Gość gość
Poczytaj sobie o maści solcoseryl. Moja córka 3 letnia dostała od dentysty na "coś " na dziasle.

Gość Gabsonnn
Mam taką nadzieje ze samo zniknie. Wazne ze nie jest to bolesne. Poczekam jeszcze troche a jak nie zejdzie to będę szukać dalszego rozwiązania

Gość Gabsonnn
Czytając o tej masci troche sie zdziwilam gdyż jest napisane ze jest do stosowania zewnetrznego na rozne schorzenia "Małe rany. Żylakowate owrzodzenia podudzi. Oparzenia, blizny pooparzeniowe. Odmrożenia. Zmiany troficzne u pacjentów ze schorzeniami zarostowymi tętnic. Źle gojące się rany, odleżyny. Popromienne uszkodzenia skóry." natomiast ryzykowne jest chyba stosowanie na dziaselko ;(

Gość gość
To ja od tej maści. Jak czytałam ulotkę to miałam ciarki na plecach :).stwierdziłam że skoro już kupiłam i to raz posmaruje ,zobaczę co się będzie dzialo i ew posmaruje jeszcze raz. no i dostałam to od dentystki która sama ma małe dziecko. I muszę przyznac że pomogło. tylko u nas zmiana na dziasle była raczej biała, bez grudek.