Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tęsknie za tamta matką

Moja matka mnie obrzydza..

Polecane posty

za dlugo by opowiadac tą historie wiec postaram sie skrocic. moja matka ma niby kochanka, moj ociec o tym wie. mieli sie rozejsc(matka z ojcem) ale jakos razem dalej mieszkaja. ja jestem najstarsza corką i mieszkam juz na swoim, ale mam jeszcze 3 rodzenstwa ktorzy mieszkaja z rodzicami, najmlodsza ma 14 lat i tu jest problem. wiadomo ze ona najbardziej przezywa to wszystko szczegolnie kiedy przeczytala smsy na komorce mamy do jej kochanka. moja mama lubi sobie wypic, a jak juz wypije to jej odwala :( nie moze pic po prostu. dzis siostra mlodsza poszla do restauracji bo sie dowiedziala ze mama siedzi w niej z kolega i pija piwo, poszla wiec i zobaczyla ze matka sie obściskuje i caluje z tym "kolegą" :o byla oczywiscie nawalona :( mowilaze mama wisiala mu miedzy kolanami a ludzie w restauracji patrzyli i sie smiali :o:o patologiczne to wszystko wiem ale nie wiem co mam zrobic! po ostatnim wysoku mojej mamy z kolezankami sie nawaliły i wyjsc z klubu nie chcialy, ochroniarz podbil jej oko :o ojca nie bylo bo akurat byl 3 miesiace za granicą w pracy :( na drugi dzien po tym chcialam rozmawiac, probowalam z mamą gadac ale zmieniała temat a byla juz trzeźwa:( po tym co bylo dzisiaj w tej restauracji juz nie wiem co mam robic:( jak jest czeźwa to jest najkochansza matka na swiecie , wszystko by oddala dzieciom ale pod wplywem jej odpieprza i robi straszne rzeczy:( najgorzej ze mi trudno z nia rozmawiac juz na drugi dzien jak jest czeźwa, nie potrafie bo wiem ze ona jest dobra w glebi duszy nie wiem juz co robicpbeksa] ojciec pracuje na cala rodzine, ona jest na zasilku. dzis jakbym mogla to bym ja rozerwala ale jutro wszystko ze mnie zejdzie i pewnie nie bede potrafila wydusic ani slowa :(:( moja 14 letnia siostra nazwala matke szmatą, a ja powoli sie nia zaczynam brzydzic.... jak tak mozna? to jest nienormalne!!!!! najgorzej ze na wszystko patrzy moja siostra 😭 ktora zaczyna nienawidzic swojej wlasnej matki i zaczynam sie temu nie dziwic! :(:(:( pomocy proszę

Gość a co to za kolega
ktory pozwala Waszej mamie zeby taka sie blaznila?

ech szkoda gadac to dobry kolega od tego jej kochanka :o😡

Gość ale obciach ...
niezła patologia :O chyba jeśli nie "wstrząśniecie" matką to jej się nie poprawi może nagrajcie jej zachowanie po pijaku na komórkę itp., pokażcie potem i powiedzcie, że się za nią wstydzicie

pozatym on jest nalogowym alkoholikiem, mama dostala zasilek i mu postawila piwo, a potem nastepne....bo on wlasnie jest znany z tego ze czepia sie ludzi tylko po to zeby mu piwo postawili:o wymiekam ludzie! pomozcie co ja mam robic :(

Gość a co to za kolega
a Twoja mama to juz chyba wpadla w alkoholizm http://www.akcjasos.pl/ prosze moze tu znajdziesz jakies rady, adresy poradni

ale to jest wlasnie to ze ona nie pije codziennie tylko raz na jakis czas ale jak juz wypije to armagedon jest 😭 ile razy sie z nia szarpalam. jak ojciec byl w holandi a mama wyszla gdzies z kolezankami to cała noc nie spalam albo chodzilam po ulicach i jej szukalam, balam sie ze gdzies sie przewroci i zamarznie :( pamietam od mlodych lat ze zawsze jak gdzies wychodzili z ojcem do znajomych to zasnac nie umialam i czekalam az wrocą i poloza sie spac, najczesciej ojciec szedl spac a ona siedziala w kuchni i plakala i ja zawsze stalam za sciana kuchni i plakalam razem z nia.. wiem ze jest nieszczesliwą kobietą , ojciec jej nie przytula, nie daje buziakow, nie interesuje sie nia wcale, nie kochali sie od lat z jednej strony wiem ze kobieta potrzebuje ciepla, kochania, przytulania a z drugiej...ech szkoda slow :(

przynosi wstyd calej naszej rodzinie i samej sobie

Gość a co to za kolega
rany, i z takim facetem miec 4 dzieci :o szok:o

dlatego ją po czesci rozumiem bo wiem jak to jest kiedy kobieta jest niekochana, zostawiona samej sobie stad ten kochanek ale ludzie no :( ojca tez mi szkoda bo to dobry czlowiek, tylko malo mowi i moze nie potrafi pokazywac emocji Boze jakie to wszystko jest popieprzone 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭

powiedzcie co mam robic :( pomocie choc troche nie mam sie do kogo zwrocic :(

Gość a co to za kolega
tutaj watpie czy C i doradza poszukaj forow psychologicznych w necie albo zajrzyj na www.dda.pl moze tam pogadasz ech.. a jakiejs babci, cioci nie ma w tym Waszym domu?

jest babcia tzn mamy mojej mama. jakby ona sie dowiedziala o wszystkim to by na zawal zeszla :( ma chore serce. pomaga moim rodzicom jak moze, kupuje jedzenie i w ogole, a tu takie cos.. juz nie raz myslalam zeby babci powiedziec ale to by ja zadręczylo:(

porozmawiaj z mama, ale tylko jak bedzie trzezwa i powiedz jej, ze ma widoczny problem z alkoholem, ktory przeszkadza wszystkim. daj jej aders najblizszej poradni leczenia uzaleznien i popros aby dla dobra wszystkich, a szczegolnie wlasnego sie tam wybrala. sama jedyne co mozesz to wybrac sie na grupe wsparcia jaka jest al-anon, badz dda w Twojej okolicy i dowiedziec sie jak postepuje sie z alkoholikiem. niestety z tego co piszesz to mama ma powazny problem i nie kontroluje tego co robi, wiec jest to uzaleznienie. musisz zrozumiec, ze sama pewnie nigdy nie chcialby sie tak zachowywac, ze to alkohol nia "steruje" dlatego wazne jest abyscie cos wiecej dowiedzieli sie na ten temat. wazne jest aby cala rodzina byla konsekwenta w dzialaniu. nie naprawiajcie jej bledow, nie kryjcie jej i nie pomagajcie wbrew jej woli a byc moze uda sie, ze sie opamieta. powodzenia.

Gość a co to za kolega
Twoja mama nie umie chyba zyc bez meskiej uwagi i ma za malo przyjemnosci w zyciu

Gość czytam o tym
jak czekałaś na rodziców - to tak jak ja, i zawsze się trzęsłam, mówiłam że to z zimna a to strach był do dziś gdy słyszę bełkot mamy w słuchawce to się trzęsę zrób to co ja - pamiętaj że masz swoje życie, ale w tle pamiętaj o nich

Gość czytam o tym
te rozmowy nie pomogły w moim przypadku inicjatywa niestety musi wyjśc od osoby która ma problem ale trzeba próbować wszystkiego

czytam o tym> ja zawsze lezalam w lozku i probowalam zasnac ale nie potrafilam, cala szczeka mi dygodala, zeby mi "drżaly", miala dreszcze..

Gość czytam o tym
ja też mam coś takiego że jak jest pijana to wszystko mogę a jak na drugi dzień chcę z nią pogadać to jakoś mi głupio, bo już jest trzeźwa i śladu nie ma po wczorajszym w tym roku zrobiła wigilie, zadzwoniłam ok 12 i słyszę bełkot... powiedziałam że dziękuję ale nie przyjadę płakała, głupio jej było, pamiętała na drugi dzień ale ja sie obraziłam i nie dzwoniłam, dopiero po nowym roku a wiem że czekała na telefon bo dzwonię co drugi dzień, a tu nagle cisza dałam czas na przemyślenie, ale nie wiem co z tym zrobi pokazałam jej jak bardzo źle zrobiła

Gość czytam o tym
a jeśli chodzi o Twoją siostrę to musisz dużo z nią o tym rozmawiać, że nie jesteście temu winne, że nie każdy ma takie życie, że od niej zależy jakie będzie jej wiem że to trudne ale nie pozwól jej się obwiniać alkohol to przekleństwo tego świata, oprócz krzywdy temu co pije sprawia bólu tym naokoło, długo bo przez lata, dzieci dorastają i muszą na to patrzeć

Gość taki mam pomysl
A czy Twoja siostra mogłaby zamieszkać u Ciebie?

Gość madzia--
WITAJ.ja mam tez mame ktora pije,z tym,ze ona pije codzien,ale nie chodzi pijana,poprostu piwo,dwa,ale ma za to male dzieci(najmlodsze 1.5roku)zalamala sie kobieta poprostu,gdy sie dowiedziala ze bedzie miala 6 dziecko i to w tym wieku (41).to co mam z toba wspolnego to jest to,ze nie potrafimy swoim matkom powiedziec otwarcie co czujemy i ze nie chcemy zeby tak bylo.ja ani slowa nie jestem w stanie wydusic,zeby przestala wydawac pieniadze na alkohol,bo moglaby cos dzieciom kupic za to i ze to jej zdrowie niszczy a jest potrzebna dzieciom jeszcze dlugo.i nie mam serca odmowic jej pozyczenia pieniedzy,chociaz wkurza mnie to juz imeza tez przy okazji

Gość upppppppppppppp

Gość a takie pytanie mam.
mialam podbna sytuacje to smutne

Gość nie jem akurat

Gość zupa ogorkowa
Gadką chyba tu niczego nie załatwisz. Weź kamere albo aparat na drugi raz i po prostu ponagrywaj ją w takiej sytuacji albo postrzelaj zdjecia. Włącznie z tymi ludxmi, co sie z niej śmieją. Jak to jej potem pokażesz, to moze to do niej trafi. Bo to juz nawet nie tyle chodzi o wasz wstyd, co o nia samą. Robi sobie biedna koło dupy

Gość th3y5hjyj7
jak nic z tym nie zorbisz to Twoja młodszza siostra będZie taka sama, bo będie myslała że alko jest rozwiązaniem wszystkich problemów!!!!! sama niedługo zacznie pić i się menelić, paradoksalnie na złość matce.... tylko, że to ona źle skończy!!! nie wiesz co zrobić z matką!! wezwij policje, naślij na nią opieke społeczną - dla jej dobra!!! niech się opamięta, bo to co robi to patologia!!!