Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wsciekla na maksa

Ktos zalozyl sobie na fotce profil z moimi zdjeciami i danymi - co robic??

Polecane posty

Gość wsciekla na maksa

Tak jak w temacie - zorientowalam sie bo zaczely przychodzic maile - fotki pochodza ze storny nasza klasa, gdzie mam konto, ktos je skopiowal i zrobil profil na fotce plus dodal moje dane kontaktowe, ktorych na klasie nie ujawnilam (mail i nr komorki...) Co robic? Napisalam do administratora fotki, ze to naduzycie ale jak na razie nic z tym nie zrobili...

Gość czyli ktoś celowo chce Ci
zaszkodzić. Ktoś znajomy, skoro zna dane, których nie było na naszej klasie. Domyśalsz się kto? Ciekawe. Chyba jedyne co możesz zrobić, to bombardować fotkę zawiadomieniami o nadużyciu i żądać usunięcia profilu.I dowiedzieć się, kto Ci robi koło pióra i po co.

trzeba było nie dawać swoich zdjęć w ogólnopolskim serwisie. jakaś nielubiana koleżanka zabawiła się twoim kosztem :o

Gość wsciekla na maksa
Nastepnym razem dwa razy sie zastanowie zanim sie zarejestruje w czyms takim jak nasza klasa :-O I jak udowodnic administratorowi fotki ze to nie moje konto?

Gość wsciekla na maksa
Ehhh zdjecia na maksa zwykle - raptem dwa, nic ciekawego... Maila i nr telefonu na naszej klasie wogole nie podalam - ani ogolnie dostepnego ani do wiadomosci znajomych. Widocznie ludzie sie nudza.

Gość wsciekla na maksa
tak - juz lece :-O

Gość zagroz temu komus policja
administracji fotki tez, ujawnianie danych personalnych bez Twojej zgody to przestepstwo

Gość wsciekla na maksa
Nasza-klasa pomaga namierzyć "naiwnych" "Polska": Miało być miejsce spotkań, jest baza danych. Kopalnia wiedzy dla policji i... przestępców. Portal Nasza-klasa.pl to mekka ludzi naiwnych. Odwiedza portal już ok. 6 mln Polaków, którzy szukają znajomych z dawnych lat. Efekt? Przestępcy namierzają tu swoje ofiary i dowiadują wiele o ich stanie majątkowym, pedofile szukają dzieci, a windykatorzy namierzają dłużników. Popularność Naszej-klasy przerosła oczekiwania jej twórców. A i gama zastosowań informacji zawartych w portalu okazała się niebywała. Ludzie, w dobrej wierze, opisują gdzie i na jakim stanowisku pracują, jakim samochodem jeżdżą, gdzie spędzają wakacje. Na forach dyskusyjnych klasowicze bezwiednie zamieszczają dziesiątki informacji, które jeśli dostaną się w niepowołane ręce, mogą okazać się groźne. - Dzięki Naszej-klasie można w 30 minut dokładnie poznać interesującą nas osobę" - twierdzi Piotr Czerski, informatyk. - Użytkownik, który normalnie w internecie występuje jako np."+Łysy- 38", na tym portalu się odkrywa. A to wystarczy, by szybko zebrać wszystkie jego wypowiedzi na wszystkich forach. Prawdę tę pojęli już najbogatsi ludzie w Polsce, którzy nie logują się w Naszej-klasie albo szybko usuwają z portalu swoje dane. Nie znajdziemy też na forach znanych sędziów i prokuratorów. "Niektórzy nasi funkcjonariusze, którzy zalogowali się na portalu, już zaczęli się z niego wypisywać" - mówi Waldemar Kowalski, zastępca dyrektora gdańskiego aresztu śledczego. "W pewnym momencie uświadomili sobie, że oprócz starych przyjaciół ze szkolnej ławy mogą zacząć ich szukać ludzie mniej życzliwi. W wiadomym celu". Iwona, przed 30 laty uczennica jednej z trójmiejskich szkół, niedawno zdecydowała się wyrejestrować z portalu. "Przesadziłam - wzdycha - chciałam pochwalić się przed kolegami z podstawówki, jakie mam wspaniałe życie. Wrzuciłam zdjęcia przed domem, w samochodzie, z wycieczek. No i zlokalizowała mnie pewna zapomniana koleżanka. Najpierw wysyłała maile z prośbą o wsparcie finansowe, potem ustaliła adres i przez wspólnych znajomych telefon. Obawiam się, że jest nie do końca zrównoważona". Policja przestrzega też przed zamieszczaniem w sieci fotografii przez dzieci. - Pojawiły się już ostrzeżenia w Internecie przez pedofilami, używającymi pseudonimów rodem z kreskówek - mówią funkcjonariusze, tropiący przestępców seksualnych. Dzieciaki, dla których duża lista znajomych to powód do dumy, przyjmują do niej Simsona lub Kubusia Puchatka. Dzięki temu pedofil może zdobyć dane osobowe, adres szkoły, numer GG i telefonu - ostrzega dziennik. Ale dla równowagi służby walczące z przestępczością też nie lekceważą najpopularniejszego w Polsce portalu. O pierwszych efektach buszowania śledczych w sieci poinformowała przed kilkoma dniami warszawska komenda, która dzięki danym zdobytym od kolegów z klasy zatrzymała sprawcę fałszywego alarmu bombowego. Oficjalnie policja niechętnie wypowiada się na ten temat. Wiadomo jednak, że portal ma pod stałą obserwacją. Nadkom. Jan Kościuk, rzecznik komendy wojewódzkiej w Gdańsku: Jeśli dochodzi do przestępstwa, sprawdzamy wszystko w poszukiwaniu informacji, które pomogłyby ująć sprawcę. Jednym ze źródeł informacji jest internet, w tym Nasza-klasa.pl - tłumaczy Kościuk. To już rutyna - dodaje funkcjonariusz zajmujący się pracą operacyjną. - Kiedy szukam człowieka, zaglądam do Naszej-klasy. Patrzę, czy tam figuruje, o czym pisze, a przede wszystkim sprawdzam listę jego znajomych. Oczywiście, nie jest to jedyne źródło informacji, ale bardzo się przydaje - mówi dziennikowi "Polska".

Gość wsciekla na maksa
Wiesz - ja tam mam naprawde skromny profil - imie, nazwisko, wiek , miasto plus 2 zdjecia (bez domow, samochodow, wakacji pod palmami, i jestem w ubraniu :-P ). Wlasnie pisze do odzyskanych znajomych z liceum dlaczego likwiduje profil :-O

Gość
sie czepiacie w Holandii mozna bez logowania poszukac osob , z ktorymi sie chodzilo do szkoly , wystarczy znac imie i nazwisko myslicie , ze takie portale jak nasza-klasa to tylko w Polsce istnieja ??? a , ze sa ludzie i ludziska to od dawna bylo wiadomo :)

Gość upppppppppppppppp
ciekawe czy ktos inny tez tak mial?

Gość akljdlhf
Strasz policją i popros o ujawnienie numeru IP komputera.Wogole idz z tym na policje,jak ktos ciebie nie lubi to sie "odwdziecz"

Gość wsciekla na maksa
podejrzewam, ze to zabawia sie chlopak ktorego rzucilam kilka lat temu i ktory dosc nieprzyjemnie wtedy reagowal (najpierw wysylal kwiaty i przepraszal, potem grozil ze sie zabije albo ze mnie zabije :-O ) Mail i telefon latwo znalesc bo firma, w ktorej pracuje ujawnia go na swoich stronach a wlasnie ta komorka a nie prywatna jest podana na fotce...

Gość wsciekla na maksa
w sumie chrzanie to - dopilnuje tylko zeby fotka usunela profil i juz wiecej w zadne nasze klasy sie nie bawie :-O Faceta nie moge oskarzyc prosto w oczy bo dowodow zadnych nie mam, zreszta najlepszy sposob na takiego typa to ignorowanie go bo tylko czeka az sie odezwe...