Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimosis_krk

Pieczenie, bol...pomóżcie!

Polecane posty

Gość mimosis_krk

Jakis czas temu mialam problemy z grzybica pochwy, bralam macmiror complex w kapsulkach no i przeszlo ale teraz nie wiem co sie dzieje...czuje takie pieczenie w okolicy cewki moczowej/wejscia do pochwy. sa to zupelnie inne objawy niz mialam przy grzybicy. Czy ktos moze mi cos doradzic? Nie mowcie ze lekarz pomoze najlepiej bo na wizyte jestem umowiona ale dopiero za poltora tyg a teraz boje sie ze sie czyms zarazilam w jakiejs toalecie czy cos w tym stylu...:/

Gość a jak inaczej
jezeli boli i piecze tylko jak sikasz to kup sobie urosept

Gość mimosis_krk
no wlasnie niestety nie... piecze kiedy np chodze albo zaloze noge na noge to najbardziej. nie wiem co robic:/ moze jakies tantum rosa czy cos w ttym stylu?

Gość Uuu zapalonko male
To wiesz co, najlepiej jak posmarujesz Clotrimazolem a przemyc Tantum Rosa tez w sumie mozesz. Urosept jest ok, choc wole Urinal :P A w ogole to najlepiej kup Lacibios Femina skuteczny i na pochwe i na uklad moczowy ;)

Tez polecam Clotrimazolem,to oczywiscie zalagodzi tylko. Kiedys przeczytalam tez tu na forum kilka rad od pewnej dziewczyny i jak na razie stosuje je i 3miesiace jestem wolna od tych nieprzyjemnych objawow:/ te pieczenie jest okropne i wspolczuje:( No wiec wszytsko polega na odzywianiu odpowiednim. Przede wszstkim musisz na pewien czas zrezygnowac zupelnie ze slodyczy, ja nawet herbate slodze tylko 1 lyzeczką. Bo te grzybice wszytskie biora sie z jelit czy cos, i trzeba o nie dbac. Troche zakwaszac, owoce jesc,lecz tez nie wszytskie, czonek od czasu do czasu, jogurty naturalne bez cukru rowniez zeby ten odczyn ph byl odpowiedni i takie tam,nie wolno nogi na noge zakladac, nie nosic stringow,ani koronkowych,tylko bawelniane majtki,omijaj publiczne toalety... To chyba mniej wiecej wszytsko. I jesli dr przepisze Ci jakies leki to stosuj to co Ci napisalam,a powinno byc juz dobrze. Pozdrawiam;)

Gość konewcia ewcia
Evaa88 dieta jest bardzo ważną sprawą, i tak między nami powiem ci, że jak możesz to zrezygnuj z tego słodzenia herbaty. Co do owoców, to powinno się ograniczyć jedzenie szczególnie winogron i czereśni, bo zawierają dużo cukru. Organizm zakwaszają np kiszonki, można przyjmować preparat citrosept, do higieny intymnej używać się powinno odpowiednich preparatów, żeby pochwa zachowała właśnie to odpowiednie ph, i najistotniejsze jest to, żeby w pochwie i jelitach była należyta florą, która chroni nasz organizm, to już najlepiej probiotyki brać, optymalne rozwiązanie dla kobitek to lacibios femina. A co do bielizny, to popieram, stringi najlepiej odstawić, przecież można znaleźć super śliczną i kuszącą bieliznę, która nie wygląda jak gacie po tacie a jest odpowiednia dla zachowania zdrowia intymnego. I koniecznie facetów swoich leczyć, żeby się nie zarażać wzajemnie! A przy zapaleniu pęcherza urosept jest pomocny, pić dużo wody, żeby wypłukać bakterie, sok z żurawiny i probiotyki np wyżej wymieniony.

Gość krzynkers
Może jakieś zapalenie pęcherza, albo drobny stan zapalny pochwy, może to tym razem nie grzyby a bakterie? Trza by posiew zrobić, a póki co uropset albo urinal, dużo wody do picia, tantum rosa do podmywania, z probiotyków lacibios femina świetny, i konieczna wizyta u lekarza.

Gość within
mnie też od niedawna tak piecze, już sama nie wiem co to jest, ale kupiłam tantum rosa i lacibios femina i mam nadzieję, że jeśli coś się zaczynało to to przystopuję...