Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaa

silny ból brzucha i biegunka podczas branai antybiotyku. co robic ?

Polecane posty

Gość zalamanaaa

w ciagu killku dni mam 6 egzaminow/zaliczen a nie jestem w stanie funkcjonowac

Gość zalamanaaa

Gość zalamanaaa

Gość zalamanaaa

Gość idź do lekarza
powiedz mu o swoich dolegliwościach.Niech Ci zmieni antybiotyk lub go odstawi.A na biegunkę dobry jest Stoperan lub Smecta i gorzka,mocna,czarna herbata.

Zaopatrzyć się w większą ilość papieru toaletowego! A tak zupełnie poważnie: idź do lekarza! Być może konieczna jest zmiana leku!!!! .... ludzie :/

Gość qoki vogel
odstaw, widac masz efekty uboczne, idz do lekarza niech ci zmienia na inne, ja jak bralam swoje antybiotyki to puchl mi język, a ta jebnieta lekarka kazala mi je nadal brac, wlasnie niby na ten opuchniety jezyk, wymyslila sobie ze mam oslabiony uklad immunologiczny..ale czego oczekiwac po angielskich konowalach..

Gość maława
antybiotyki dzialaja nie tylko na bakterie, ktore wywoluja choroby, ale generalnie wyjalawiaja caly przewod pokarmowy. stad tez bol brzucha i biegunki. dlatego tez dziwne, ze lekarz nie polecil Ci od razu jakiegos leku oslonowego, ktory zminimalizuje te uboczne efekty. zwykle sa to po prostu szczepy "dobrych" bakterii, ktore uzupelniaja braki. idz do apteki i tam na pewno dadza Ci cos. jest cala masa takich preparatow :)

Gość Anka12d3
Podpisuję się pod tym!!! Możesz sobie kupić Lakmil, ja go łykam właśnie wtedy, kiedy zażywam antybiotyki. Lepiej nie ryzykować, bo może skończyć się to grzybicą.

Gość kola-kolaa
Na pewno ktos tu jeszcze zajrzy po porade to polecam koniecznie w takiej sytuacji i przy takich dolegliwosciach pobrac jeszcze probiotyk BioGaie. Pomoze przy problemach z brzuchem.

Gość lady bronka
do antybiotyku zawsze należy brać probiotyki, żeby zapobiec wyjałowieniu przewodu pokarmowego, co kończy się często własnie biegunką, oraz w przypadku kobiet wyjałowieniem pochwy.ja brałam przy kuracji antybiotykiem enterol żeby ochronić jelita i provag, żeby nie nabawić się grzybicy pochwy.

Gość lubanska
antybiotyki często powodują biegunkę, trzeba brać coś na osłonę układu pokarmowego, ja brałam enterol i dicoflor. też się męczyłam z grzybicą narzadów kobiecych po antybiotyku, teraz już wiem że trzeba brać także probiotyk ginekologiczny, u mnie najlepiej działa lactovaginal, bo uzupełnia florę bakteryjną od razu w miejscu podania.

Gość aniama
Ja bym biegunki przy antybiotyku nie lekcewazyla, czasem istnieje bowiem ryzyko rzekomobloniastego zapalenia jelit, wiec dobrze jednak skonsultowac to z lekarzem. A jesli samo przejdzie to tym lepiej. Probiotyki to oczywiscie mus, nalezy tylko pamietac, by nie przyjmowac ich jednoczesnie z antybiotykiem.

Gość gość
No niestety przy antybiotyku takie sensacje mogą się zdarzać. Jednak flora jelitowa jest poważnie wyjałowiona. Obowiązkowo trzeba brać probiotyk dobry, żeby ją dobrymi bakteriami zasiedlać. Ja biorę acidolac i to jeszcze parę tygodni po antybiotyku

Gość gość
Ja bym antybiotyk odstawiła, poszła do lekarza na konsultację. Nie wyobrażam sobie kolejnych silnych skurczy i biegunki. Już chorowałam na elito drażliwe i dwa miesiące leczyłam się debutirem. Dla mnie antybiotyki to ostateczność. Jeśli któryś wywołuje biegunki, to znaczy, że został źle dobrany i trzeba go zmienić.

Gość gość
Debutir jest naprawdę dobrym lekiem. Pamiętam, jak mi pomógł i uwolnił mnie od kłopotów z biegunkami. Miałam mocno podrażniony organizm po leczeniu boreliozy. Potrzeba było czasu, żeby dojść do siebie, ale zdecydowanie było warto. Teraz jestem w najlepszej kondycji od wielu lat.