Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whiteline81

czy po stazu mozna isc na przygotowanie?

Polecane posty

Gość whiteline81

czy po stazu mozna isc na przygotowanie zawodowe od razu? prosze o odp.

Gość to raczej przed stazem
ja wlasnie bylam ostatnio

Gość whiteline81
ale tak od razu, bez zadnego odstepu, zalezy mi na odo gdyz nie chce stracic miesjca

Gość nie wiem bo co jakis
czas sa organizowane takie przygotowania, wiec byc moze ebdziesz musiala jakis czas poczekac. zadzwon do urzedu pracy i zapytaj

Można iść po stażu na przygotowanie zawodowe. Staż jest dla absolwentów szkół natomiast przygotowanie zawodowe dla osób, która jak sie odnosi mają szkołę ukończoną lecz są nadal bez pracy. W większości na PZ idą osoby w wieku powyżej 25 lat

Gość ja mam 20 i bylam
:P

sama ostatnio pytałam czy mogę iść na przygotowanie, staż skończył mi się 31.12. 2007. Pani mi powiedziała że od jednej \"formy\" (jak ona to nazwala) do drugiej musi minąć 2 lata. Nie wiem czy wszędzie jest tak samo.

wiem na pewno, że np. w województwie mazowieckim nie ma takiego wymogu. Żaden odcinek czasu nie musi upłynąć. Powiem tak:potrzebowałam stażystki, później przyjęliśmy ją na PZ. Minęło miedzy jedną formą a drugą tylko tyle ile potrzeba na załatwienie formalności czyli badanie lekarskie. 1 dzień. Fakt, że na stażu była rok czasu a na PZ pól ale tak jest w przepisach.

Gość Isia20
Znalazłam ten temat więc nie chcę zakładać podobnego. A mam takie pytanie. Czy po przygotowaniu zawodowym można iść zaraz na prace interwencyjne. Za miesiąc kończy mi się to przygotowanie w skarbowym, a dowiedziałam się że pewna firma przyjmie mnie na prace interwencyjne. Proszę o odpowiedź jeśli ktoś wie. Z góry dzięki

Gość evuani1981
na prace interwencyjne mozna isc zawsze bez wzgkedu co robilas wczesniej zaelzy tylko urzad pracy ma kase, a teraz jest poczatek roku wiec ma POWODZENIA