Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamunia córuni

Do mam dziewczynek - pytanie o pampersy.

Polecane posty

Gość Mamunia córuni

Hej! Mam malutki problemik z Pampersami. Newbaby sprawdziły się super, dlatego bez wahania "trójki" kupiłam też Pampersa, i jest zonk, bo one notorycznie przeciekają bokiem :o Nie między nóżkami, a bokiem, mokre od uda po pachy. Technikę zakładania mam raczej dobrą, w końcu "jedynki" i "dwójki" nie przemakały. Chyba jedynym rozsądnym wytłumaczeniem jest zbyt mała chłonność w tylnej części pieluchy... Za wolno wsiąka i mocz zdąży się "rozpłynąć" na boki. Tak myślę :) Szkoda, że nie ma już Pampersów dla chłopców i dla dziewczynek. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego :( Miałyście może podobny problemik? Czy zmiana pieluch pomogła? Jakie pieluchy się sprawdziły?

Witam W sumier jestem mama chłopczyka, córeczki też ale starszej :P i powiem, ze my też mieliśmy ten problem Nie ze wszystkimi, ale co niektore normalnie nam przeciekały i mały budził sie cały obisurany Teraz urzywany pielusze Dada Z Biedronki, oraz z Lidla i one sa REWELACYJNE jak dla nas. pampersy tez mamy ale sama nie wiem czy one faktycznie sa warte swojej ceny

Gość Mamunia córuni
No właśnie też zaczęłam się zastanawiać nad stosunkiem jakości do ceny Pampersów. :o Mam wrażenie, że oni na wyrobionej marce lecą :( Zresztą sporo opinii słyszałam o ich stale pogarszającej się jakości. A odnośnie pieluch lidlowskich - piszesz o tych w takich małych paczuszkach?

Gość Mamunia córuni
Owszem, są z promocji. Serio zauważyłaś taki związek? Nieźle... :o A na jakie się przerzuciłaś?

hmm ja problemu tego nie mam- mimo że używam już 4rek- a kupuje zazwyczaj jkieś po promocji za to właśnie z dada z biedronki zaczęłm mieć problem- do tej pory jechałam na przemian zależy w jakim sklepie akurat byłam a teraz od jakiegoś miesiąca mała odparza pupe w biedronkowych rozmiaru nie zmieniałam, sklepu też a jakaś tragedia jest

Gość Mamunia córuni
Ehhh, tak głupio na dziecku eksperymentować, ale z tym szmelcem nie daję rady - a mam jeszcze niemal całą jumbo paczkę. Będę musiała popróbować inne. Nie nadążam z praniem - przed chwilą założyłam małej trzecią dziś zmianę odzieży. Nawet ze spaceru, podczas którego leżała plackiem w gondoli, wróciła przesikana :(

Gość Mamunia córuni
Dziękuję za radę i ciepłe słowa! 🌼 Pozdrów ode mnie swoje dziewczynki!

mamunio córuni- z lidla miałam i te w małej paczuszce, jak i te w tej dużej z niebieskim paskiem. obydwa rodzaje u nas sie sprawdzaja :) za to na pieluszki z Rossmana mój synus jest uczulony, a też je sobie koleżanki chwala z Happy ja nie jestem zadowolona jak "dla mnie" mało chłonne :P Pozdrawiam

zgadzam się co do pampersów 3. Nam też przeciekają tzn. mojej córci, a 1 i 2 były idealne, bo tu z kolei 2 huggiesy się nie sprawdziły na początku były jakby większe od pampersów i właśnie przeciekało boczkiem, dlatego trójki kupiłam najpierw pampersy a teraz zamierzam spróbować huggiesów może będzie lepiej.

Gość Mamunia córuni
Czyli nie jestem odosobniona :) Będziemy testować...

moja corka wstawala czasami rano przesikana i myslalam ze to dlatego ze cala noc w pampersie a to te Pampersy 3 jakies nieudane w innych mi sie to nie zdarzalo probowalam chyba wszystkich i mi najbardziej odpowiadaja Happy choc maja ograniczona rozmiarowke :-( haggisy tez dobre ale drogie, a te z Lidla troche \"grube\"

rzeczywiscie te 3-ki sa jakies felerne mojej niuni tez przeciekaly ale zmienilysmy juz na 4-reczke i jest super! mimo co pozostaje jednak wierna firmie pampers

Gość Mamunia córuni
Ciekawe, co z tymi "trójkami" nie tak. Ja myślę, że źle rozmieścili wkład - z przodu jest go więcej niż z tyłu. A i u chłopca i u dziewczynki siuśki, zgodnie z grawitacją, płyną w dół...

Gość Też to zauważyłam...
Mówicie, że 4 są lepsze? To znaczy normalne? ;)

Dziewczyny a nie smierdza wam Pampersy? Bo mi sie nie podoba ich zapach, taki chemiczny, a jeszcze bardziej go czuc jak Pampers jest pelny...

Gość do autorki topiku powiem ci ze
moja siostra miala to samo... uzywala tych newborn czy baby.. kupila 3 i one w ogole jakby malo wchlanialy.. no roznily sie strasznie... ale teraz juz kupuje jakies tam nastepne i jest spoko takze cyba 3 sa tylko lekkim niewypalem:) ale nie wiem dlaczego:)

Gość do autorki topiku powiem ci ze
wprawdzie moja sisotra ma chlopczyka:) ale to chyba nieistotne:) bo 3 zachowywaly sie tak samo jak u Ciebie:) a masz dziewczynke:))

Gość Też to zauważyłam...
Śmierdzą :o Nie mam pojęcia czym, jakby jakiś środek odkażający?? Inne nie mają takiego zapachu?

Cześć u mnie z 3 byl ten sam problem ale z 4 jest juz ok. Na czas 3 zmien pieluchy na inna markw a potewm pomyslisz czy wrocic do pampersow. Pozdrawiam:)