Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Floriana

Dziwne, straszne, nawiedzone miejsca

Polecane posty

Znacie takie miejsca?Miejsca, ktore maja wlasna legende lub zupelnie nieznane, ktore sa na swoj sposob dziwne badz tajemnicze? Naszlo mnie na taki straszny temat, gdyz niedawno przejezdzalam obok bardzo dziwnego domu.Nie pamietam dokladnie miejscowosci ale to bylo kolo Czestochowy na trasie do Warszawy.Stalam w korku i rozmyslalam wygladajac przez szybe samochodu.Moja uwage zwrocil dwupietrowy, zielony dom, stojacy tuz przy drodze.Dom ewidentnie nie zamieszkiwany od dawna przez nikogo, okna od frontu zabite byly deskami, jedynie na pierwszym pietrze nie byly obudowane.I przez te okna bylo widac, ze mieszkanie jest puste.Potem przez chwile zdawalo mi sie, ze na parapecie widze dziecko, dziewczynke ok 3-4 lat ubrana na bialo.A pozniej ta postac znikla.Strasznie jestem ciekawa co to za miejsce, czy ktos tam mieszka, czy widzialam tam rzeczywiscie jakies dziecko czy moze cos innego:o. Znam jedno nawiedzone miejsce we wsi Debica.W odleglosci ok.300 metrow od domow znajdowala sie kiedys karczma.W tej chwili jest tam tylko laka i droga otoczona z trzech stron lasem.Nie wiadomo dlaczego przejezdzajac tamtedy zawsze gasna swiatla samochodu, co sama moge poswiadczyc.Natomiast okoliczni ludzie twierdza, ze noca slychac odglosy libacji z karczmy, ale tego juz nie sprawdzalam. Niedaleko mojej babci na wsi, znajduje sie nawiedzony dom.20 lat temu zostal w nim zabity ojciec i syn przez wspolnika.Chodowali oni kury stad miejsce nazwane zostalo \"Kurza farma\".Po jakims czasie dom ten zostal przez kogos wykupiony, jednak nigdy nie udalo sie go odnowic. poniewaz dom \"wracal\" do poprzedniego stanu. I jeszcze jedno bardzo dziwne miejsce.Bedac we Wloszech widzialam miejsce znajdujace sie w poblizu nie duzej wsi, gdzie samochody same wjezdzaja pod gorke.Jest to autentyczny fakt, ktorego bylam swiadkiem.Na to miejsce przyjezdza wiele turystow, by to zobaczyc.Jest to na odcinku moze jakichs 15 metrow, zgaszony samochod sam wjezdza pod gorke.Nie wiem czym to jest spowodowane, czy ma to jakies wytlumaczenie naukowe, ale krazy legenda, ze w miejscu tym zginal kiedys jakis czlowiek. puuu!! przestraszyliscie sie?:D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 fajne historie
z tym samochodem jad膮cym pod g贸r臋 to na 100% z艂udzenie optyczne, w rzeczywisto艣ci w tym miejscu jest spadek, kt贸ry jednak robi wra偶enie wzg贸rza...s膮 te偶 takie miejsca w innych cz臋艣ciach 艣wiata... a opowie艣ci o domach bardzo ciekawe :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samono艣na po艅czocha
hmm... a propos samochodu, kt贸ry sam wje偶d偶a pod g贸rk臋... Takie zjawisko wyst臋puje gdzie艣 pomi臋dzy Gorzowem Wlkp a Kostrzynem n/O, bodaj偶e przy zje藕dzie z tej g艂贸wnej drogi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no ale w sumie...
przestraszy艂em si臋 a偶 popu艣ci艂em..ups :o

Udost臋pnij ten post

haha debica :D Juz myslalam ze chodzi ci o miasto;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u nas jest
takie miejsce akraza o nim legendy,ze niby ojciec-jakis hrabia pozabijal swoje dzieci w czasie2 wojny swiatowej bo bal sie bolszewikow kiedy wkraczali tam,teraz te dzieci strasza,to straszne!!!!!!!!!:((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u nas jest
a to jest w dworku droga na Slupsk

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u nas jest
ich duchy kraza tam i prosza o modlitwe,dzieja sie dziwne rzeczy

Udost臋pnij ten post

u mnie w miescie debica jest taka stara fabryka opuszczona w ktorej sobie od 22-4 rano satanisci odprawiaja czarne msze:D na scianie napisany jest krwia jakis napis. Zamierzam sie tak kiedys wybrac :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
jest taki odcinek drogi, niedaleko Tarnowa (m贸j tata wie gdzie dok艂adnie, ja zawsze zapominam jak si臋 nazywa ta miejscowo艣膰). niby normalna droga, prosta, a zdarzaj膮 si臋 dziwne wypadki. dlatego ten odcinek nazywany jest "Tr贸jk膮tem Bermudzkim". nas kiedy艣 te偶 spotka艂o co艣 takiego - wracali艣my z wycieczki szkolnej autokarem, m贸j tata siedzia艂 z przodu jako "pilot". ze sznura aut jad膮cych z naprzeciwka nagle wyjecha艂o ko艂o i r膮bn臋艂o prosto w prz贸d autokaru. oczywi艣cie potem przyjecha艂a policja, szukali auta kt贸remu odpad艂o ko艂o i nie znale藕li O.o no bo sorry jakby ko艂o odpad艂o to auto by si臋 od razu chyba rozkraczy艂o nieopodal. racjonalne wyt艂umaczenie, 偶e jecha艂 jaki艣 terenowy i mia艂 z ty艂u ko艂o na wymian臋 i mu spad艂o. niemniej wydarzenie sta艂o si臋 w艂a艣nie w tym "tr贸jk膮cie". s艂ysza艂am te偶 o innych wypadkach typu nag艂a utrata panowania nad pojazdem itd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
dzi臋ki :D uwielbiam takie miejsca :) kiedy艣 u przyjaci贸艂ki we wsi Dobrzech贸w (powiedzmy ok 20km od Rzeszowa) by艂y艣my w opuszczonej cegielni :) na dodatek na g贸rze powiesi艂 si臋 jaki艣 facet i oczywi艣cie tam polaz艂y艣my. by艂y te偶 tam pomieszczenia ca艂e czarne, 偶e ba艂y艣my si臋 wej艣膰, bo nie mia艂y艣my latarki :/ ale ba艂am si臋 g艂贸wnie, 偶e sobie skr臋c臋 lub z艂ami臋 nog臋, a nie duch贸w :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Floriano masz koszmarn膮
stopk臋, r贸wnie koszmarny temat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LAs patrzy
las glimore http://paluszek.pl/foto/wp-content/uploads/2007/02/las.jpg gwalcono tam kobiety z czasach krolowej viktori podobno teraz nawiedza ten las duchy kobeit i jak przejdziesz pzrez neigo to stanie sie cos niedobrego lezy on w angli niewiem dokladnie gdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trzesacaosika
w miejscowosci ILOWA kolo ZAGANIA (woj.lubuskie, niedaleko autostrady A4 w kierunku Olszyny) byl piekny dom, willa, prawdopodbnie bardzo piekna.Babcia mi opowiadala, ze w czasie wojny mieszkal tam jakis oficer ,ktory pracowal w pobliskim obozie koncentracyjnym.Prawdopodobnie jak wkroczyli ruscy, to powiesil sie i swoja rodzine. Od tamtego czasu wiele ludzi chcialo zasiedlic ta wille, nijak jednak nie udawalo sie, bo non stop straszylo i ludzie uciekali.Byli tez zlodzieje, ktorzy chcieli ukrasc piekne meble, itd ale zawsze uciekali z niczym. Teraz nie ma tego domu,podupadl, bo brano cegly z niego na budowe innych domow. A w lasku, gdzie bylo oboz babcia pokazywala mi,gdzie widziala piekne borowiki, chciala je zebrac, ale potem zobaczyla kawalki polskich mundurow z guzikami, itd.Gdy poszla porozmawiac z kolezanka, okazalo sie, ze tam byl podoboz i w tym miejscu nikt tych dorodnych grzybow nioe zbiera, bo podobno sa przesiakniete krwia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Doktor P.Lubicz
aaa to dlatego Jarek uciek艂 do Wiednia:classic_cool::P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hvjjbnm
ja s艂ysza艂am ze w pewnym miescie (chyba inowroc艂awiu) by艂 stary dom w kt贸rym masoni odprawiali te swoje mod艂y...potem ten dom zburzona i postawiono nowy...ale tak w nim kusi艂o ze wszyscy z niego uciekali

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 njhbygtvrfv
U mnie we wsi jest taki dom oddalony od reszty zabudowa艅. Budownictwo wygl膮da na lata 1980. Nikt tam nie mieszka i stoi nie wyko艅czony bo w nim straszy. Ludzie kt贸rzy go pobudowali postawili nowy dom w innym miejscu a tamten zostawili. Podobno w tym miejscu we wojn臋 ludzi pozabijali Niemce. Inne miejsce jest w lesie. Ludzie m贸wi膮 偶e tam sam Szatan straszy. Ludzie gubi膮 tam drog臋 i b艂膮kaj膮 si臋 po lesie. Inne miejsce w tym lesie jest jeszcze i tam s膮 takie kaminie. Podobno dawno temu jak prowadzi艂 ch艂op 艣winie na targ tamt臋dy to one nie chcia艂y i艣膰 i on zakl膮艂 co by si臋 we kaminie poprzeminia艂y te wieprzki, no i si臋 przemieni艂y, i do dzi艣 stoj膮 takie g艂azy wielko艣ci 艣wini贸w. Jest jeszcze przy drodze taka kapliczka i przy niej te偶 podobno straszy ale nie wiem o co z tym chodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trzesacaosika
podnosze temat, bo jest zajefajny

Udost臋pnij ten post

Hm. u mnie na wiosce jest taka chata. Rozmawia艂am nawet z jej w艂a艣cicielem ale powiedzia艂 tylko 偶e dom jest po prostu odziedziczony po zmar艂ych te艣ciach i nic tam si臋 nie dzieje. Tylko byl jakis zaniepokojony jakby.. A w tym domu jest takie lustro ko艂o okna.. i sprawia dziwne wra偶enie... Osobi艣cie nic tam nie widzia艂am.;P Ja kiedy艣 mieszka艂am w domu co ma chyba z 700 lat [powaga mama mi m贸wi艂a] ale tam sie nic nie dzia艂o szczeg贸lnego.;P A mojej kole偶anki s膮siadka by艂a na tyle por膮bana 偶e zrobi艂a sobie z nagrobk贸w niemc贸w schody do lasu!;o I jest jeszcze taki m艂yn gdzie podobno straszy bia艂a dama... A gdzies w pobli偶u mojej wsi [chyba Le艣na czy cos , nie pami臋tam] jest zamek czocha. Popatrzcie w googlach jakie z nim s膮 zwi膮zane legendy... Jak kiedys by艂am tam na wycieczce kobieta opowiada艂a 偶e musia艂a zosta膰 na nock臋.. I w nocy dzia艂y si臋 r贸偶ne dziwne rzeczy . S艂ycha膰 by艂o p艂acz dziecka [jedna z legend] ; cos spada艂o.. Kto艣 si臋 krz膮ta艂 po pa艂acyku.. poczytajcie. pozwole sobie narzuci膰 linki: http://www.polskiekrajobrazy.pl/Artykuly/2:Zabytki/81:Zamek_Czocha_w_Lesnej._Twierdza_duchow.html http://przewodnik.onet.pl/38,1660,1357922,artykul.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Medjugorie
Jest to historia przes艂ana mi przez ksi臋dza,kt贸ry osobi艣cie zna艂 problem tego cz艂owieka:"Pewien cz艂owiek ,kt贸ry ju偶 przez d艂u偶szy czas chodzi艂 systematycznie do ko艣cio艂a,codziennie si臋 modli艂 i systematycznie si臋 spowiada艂, przyjecha艂 do Medjugorie.Poszed艂 z pielgrzymami na nabo偶e艅stwo, a w czasie modlitwy r贸偶a艅cowej z innymi przytrafi艂o mu si臋 co艣, co by艂o szokuj膮ce.W czasie modlitwy Zdrowa艣 Maryjo...nagle nieznana si艂a wytr膮ci艂a mu z r膮k r贸偶aniec, a on zacz膮艂 na g艂os m贸wi膰 blu藕nierczo przeciw Dziewicy Maryi.Sam nie potrafi艂 tego wyja艣ni膰. Struchla艂y szuka艂 ksi臋dza i opowiedzia艂 co si臋 wydarzy艂o. Ksi膮dz przeanalizowa艂 偶ycie duchowe i okaza艂o si臋, 偶e 贸w cz艂owiek nigdy nie spowiada艂 si臋 z grzech贸w nieczysto艣ci i opuszczonych mszy 艣w.Spowiada艂 si臋 tylko powierzchownie.Z艂y duch panowa艂 nad nim w tajemnicy,ale w Medjugorie pod wp艂ywem szczeg贸lnej obecno艣ci Maryi,by艂 zmuszony si臋 ujawni膰 co by艂o dla niego szczeg贸ln膮 艂ask膮.Szok z obecno艣ci szatana w jego duszy,zbudzi艂 go z duchowego snu. Uczyni艂 wreszcie po tylu latach wa偶n膮 spowied藕. Ksi膮dz ten kilkadziesi膮t razy przyje偶d偶a w ci膮gu roku do Medjugorie , aby tam spowiada膰 ca艂ymi godzinami ludzi z ca艂ego 艣wiata,poniewa偶 zna bardzo du偶o j臋zyk贸w. Prosi o modlitw臋, bo jak sam m贸wi:"wielkie 艂aski otrzymuj膮 ludzie w Medjugorie" .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nekfe
niedaleko mojego domu jest taki wielki stary dom i tam okna zabite s膮 deskami i wog贸le jest straszny (wszyscy boj膮 si臋 nawet ko艂o niego przechodzi膰) i tam raz na jaki艣 czas przyje偶d偶aj膮 auta ale nikt nawet z tam nie wchodzi poprostu kto艣 podje偶d偶a pod ten dom czasem w tym domu s艂ycha膰 jakie艣 stukanie na og贸艂 gdy niema tam 偶adnego auta i raz s艂ysza艂am tam r贸wnie偶 p艂acz dziecka....

Udost臋pnij ten post