Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana mamunia

Moje dziecko ma poważną wadę słuchu co dalej?

Polecane posty

Gość załamana mamunia

dowiedziałam sie o tym wczoraj i jestem załamana nie wiem co dalej , czy są tu może mamy które maja ten sam problem???

Gość poważną czyli
jest głucha czy prawie głucha? Są teraz duże możliwości, aparaty słuchowe, implanty... Nie załamuj się tylko zapytaj lekarza jakie masz dalej podjąć kroki, by ułatwić sobie i dziecku życie. Poza tym poszukaj specjalisty i zacznij uczyć się migania. To nie koniec świata. Znam osobę, super przystojnego faceta, który ma implant i bez problemu żyje i jest handlowcem (więc telefon to narzędzie jego pracy)

Gość załamana mamunia
do końca jeszcze nie wiem narazie udało nam sie zbadać jedno ucho drugie jeszcze przed nami ale to prawe wyszło kiepsko (70 decybeli) a lewe no cóz mam powody przypuszczać ,że będzie jesszcze gorzej

Gość spokojnie dopiero faza badań
http://www.sunniva.onsi.pl/ tylko się nie załamuj, będzie dobrze i dasz sobie radę, facet, którego znam jest całkowicie samodzielny, koleżanka głuchoniema ma dzisiaj rodzinę, dziecko ZDROWE, z którym "miga"... Ci ludzie są wyjątkowo silni, wrażliwsi na drugiego człowieka i potrafią wiele nauczyć nas niegłuchych. Ponadto nie ma żadnych problemów ze skończeniem nauki na poziomie wyższym.

Gość załamana mamunia
mam świadomość tego ,że to wszystko co piszesz to prawda , ale chyba ta wiedza jest dla mnie zbyt świeża w tej chwili , muszę się oswoić z ta myślą i pewnie wtedy bedzie lepiej ... dzięki za info...