Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsze tabletki w życiu...

MICROGYNON - DOBRY WYBÓR????

Polecane posty

Lekarz przepisał mi je na początek... zastanawiam się czy są dobre. narazie czekam na miesiączkę żeby zacząć je brać... jakie są wasze odczucia po nich? mam jeszcze jedno pytanie..... Pani ginekolog powiedziala że przez 1 miesiąc nie jestem jeszce dobrze zabezpieczona i mam stosować dodatkowe zabezpieczenia. od kiedy będę mogła kochać się bez prezerwatywy i czy jest to w pełni bezpieczne jeśli bedę stosowała wszystko tak jak trzeba? a czy w czasie 7 dniowej przerwy też jestem w pełni zabezpieczona????

Gość ja jestem teraz przy
12 opakowaniu M21. W pierwszym miesiącu trochę plamiłam i bolały mnie z lekka nogi, ale przy drugim opkowaniu było już ok. I cały czas jest tak samo dobrze. Wyniki badań kontrolnych mam dobre. Co do zabezpieczenia to wg mojego lekarza byłam zabezpieczona od pierwszej tabletki (1 tabletka w pierwszy dzień okresu). Współżyłam z chłopakiem po kilku dnach i nie zszłam w ciążę. A no i oczywiście w 7diowej przerwie jesteś też zabezpieczona.

Ja długo brałam microgynon, przestrzegałam wszystkich zasad i stosowałam je jako jedyną metodę antykoncepcji. Też zdarzały mi się plamienia, ale sporadycznie. Po jakimś czasie (3lata) bardzo spadło mi libido, nie wiązałam tego z pigułkami, jednak to w tym byl problem i zmieniłam na inne. Problem zniknął. Jednak jak dla mnie te pigułki były jak najbardziej ok.

Gość joostin
Poza tym, ze przybylo mi z 5 kilogramow, wszystko bylo ok...

zależy ile masz lat, moje kumpela zaczęła jej brać jak miala 18 lat i cycki jej urosły o 3 rozmiary z malego A do D, ja bralam je przez rok zaczęlam w wieku 21 i nic nie urosło:d samopoczucie jest dobre po nich, ale podobno szkodzą na wątrobe bo to tab starego typu jeszcze, tak moja lekarka mowiła i kazala mi robić badania wątrobwe a znowu lekarz mojej kumpeli pow że mają malą dawke hormonów więc nie wiem juz komu wierzyć, przeczytaj w ulotce, tam pisze że działają od pierwszego dnia

U mnie było odwrotnie, schudłam 6 kg:) Od pigułek samych w sobie się nie tyje, tylko od tego, że jak je bierzesz to zdarza się, że bardziej chce Ci się jeść.

Gość antykoffeina
Ja przeszłam na inne metody, od tabletek tyłam strasznie. Tu je opisałam http://proces.blox.pl/html Polecam, na 15 lat ich stosowania tylko 3 dzieci urodzilam ale mam figure jak modelka

może ktoś jeszcze dołączy????? :P chętnie poczytam co macie dziewuszki do powiedzenia o tych tableteczkach i oczywiście będę pisała jak tylko zacznę brać co zmienia się w moim organizmie :P pozdrawiam

no więc wczoraj dostałam okres i od wczoraj biorę tabletki codziennie o 21 (najodpowiedniejsza dla mnie pora) właśnie niedawno wzielam druga :PP narazie czuję się dobrze.... tylko brzuch mnie od okresu boli pozdrawiam