Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukiereczek*

Tabletki...szkodliwe czy pożyteczne?

Polecane posty

Gość cukiereczek*

Mam takie pytanie, biorę tabletki już 2,5 roku...zaczęłam myśleć żeby z nimi skończyć, ponieważ wydaje mi się że może już za długo ingeruje w mój organizm.Dziewczyny piszcie ile lat brałyscie tabletki, jaki wpływ na was to wywarło? czy naprawde mogą powodować bezpłodność...sama nie wiem już w co wierzyć

Gość izaaaaaaaa
czesc, przez 5 lat bralam tabletki, na poczatku zadnych skutkow ubocznych, ale teraz po odstawieniu przytylam 23 kg, mam silne owlosienie na plecach, tradzik na calej twarzy i plecach, wypadly mi wlosy, praktycznie w polowie;( ginekolog mowil,ze to dobrze dobrane tabletki i wszystko powinno byc ok a tu taki psikus;( bylam sliczna,a wygladam jak paszczur;( i w dodatku mam nadzerke.. wiec mozliwe ze jestem nieplodna.. tragedia, sama wybierzesz, moze na ciebie tak nie zadzialaja, pozdrawiam

Gość izaaaaaaaa
aha zapomnialabym, mam tak twarde krogulce (paznokcie u nog) ze uszkadzam wszystkie buty w sklepach-porazka.. a moj maz codziennie rano musi mi zaczesywac wlosy z plecow na glowe zeby nie bylo widac lysiny

Izaaa, skoro dzieje się to PO ODSTAWIENIU, to znaczy, że PODCZAS ZAŻYWANIA nie było problemów? A co wychodzi Ci w badaniach hormonalnych? Nie masz/miałaś jakichś chorób? Cukiereczku, tabletki same w sobie bezpłodności powodować nie mogą. Mogą tylko nasilić zaburzenia, które masz, a o których możesz nie wiedzieć, co w efekcie doprowadzi do bezpłodności. Ale prosty ciąg przyczynowo-skutkowy "tabletki=bezpłodność" nie istnieje. Większe ryzyko bezpłodności będziesz miała po abtybiotykach.

Izaaa, a cynk bierzesz? Jak nie, to pomyśl, czego Ci brakuje, a nie od razu tak... Paznokcie natomiast się obcina... Miało być "antybiotykach".

Gość cukiereczek*
kurde wypowiedź izy mnie zszkokowała, ja jak zaczełam brać tabletki przytyłam 5 kg ale własciwie to przybylo mi tu i ówdzie kształtów, poza tym nie mialam zadnych skutków ubocznych...ale czy po zrezygnowaniu z tabsów jest aż tak źle...?

Gość izaaaaaaa
ktos sie bezczelnie podszyl!;//// ludzie,zlitujcie sie. a te skutki powaznie pojawily sie dopiero po odstawieniu- wczesniej bylam taka szczesliwa ze dobrze je znosze;| naprawde odradzam- sa inne sposoby..nie zmarnujcie sobie ...zycia poniekad

Gość izaaaaaaa
badania robilam,jak najbardziej dobre..hm w czasie zazywania moze przytylam z 3 kg ale pomijam ten fakt.bo rozniez dodalo mi ksztaltow.. masz racje ze tabsy nie rownaja sie bezplodnosci...jednak moga byc jej przyczyna w jakims tam stopniu.

Gość cukiereczek*
kurcze...teraz to sie przestraszyłam nie na żarty, wiem że każdy organizm reaguje inaczej ale to co spotkalo ize nie jest zbyt pocieszające, a reszta dziewczyn? jest ktos jeszcze kto ma jakieś doświadczenie w tym temacie?

Gość cukiereczek*
hmm mam jeszcze 18 dni żeby zdecydować, tzn 18 tabletek...sama nie wiedziałam jak bardzo się od tego uzalezniłam że tak ciężko mi podjąć decyzje, szkoda że to co wygodne nie zawsze jest zdrowe...czy nikt juz nie ma żadnych doswiadczeń w tym temacie?

Gość opakowanie
musisz "wybrać do końca", a czy szkodliwe? Każda ingerencja jest szkodliwa. tym bardziej hormonalna jak nie masz efektów ubocznych teraz, to na 80% będziesz mieć po "odstawieniu", ale bardziej się liczy to, czy chcesz mieć dziecko, czy nie jak nie - to bierz dalej

Gość cukiereczek*
no kiedys napewno bym chciała ale nie w najblizszej przyszłosci, dlatego wlasnie biore tabletki, mieszkam z moim chłopakiem i własciwie nie wiem jak bedzie to wszystko wygladac jak przestane je brać... Do opakowanie: czemu jesli teraz mój organizm to dobrze przyjął to póxniej ma źle znosić odstawienie? czy to jakaś teza potwierdzona naukowo albo masz jakies przykłady z zycia?

Gość cukiereczek*
czy to forum wymiera? niech się ktos odezwie