Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga21..

Ile dostajecie od rodzicow na studia?

Polecane posty

Gość Aga21..

Ja dostaje okolo 1200 zl, z czego 300 place za mieszkanie, 400 na jedzenie, a reszte na zycie i ciuchy. Niestety patrzac na moje kuzynki mieszkajace w Niemczech to mam kiszke - one od samego panstwa maja 500 euro, a drugie tyle od rodzicow. Swiat jest nieuczciwy

Gość studentkaaaaaa
ja dostaje 300 na mieszkanie i 200 na zycie wiec musze oszczedzac jeszcze bardziej niz Ty

Gość Aga21..
Ale dlaczego rodzice nie chca wam dac wiecej? Macie wiecej rodzenstwa czy po prostu sa skapi?

Gość o jaaa
ale jestescie drogie :D chyba dzieci miec nie bede :D szczegolnie takich ktore uwazaja ze 1200zl to malo i podejrzewaja rodzicow o skapstwo :D

Gość studentkaaaaaa
tez chcialam pracowac, ale ciezko pogodzic prace ze studiami na szczescie juz koncze nauke i ide do pracy - oby jk najszybciej cos sie znalazlo

Gość też cośśśśś
1200 to mało? Pustaki, spróbujcie same tyle zarobić!

bo po to bede szla w swiat zeby nauczyc sobie radzic z zyciem a nie siedziec na tylku i czekac az wszyscy za mnie zrobia i az wszyscy mi dadza ...

Gość oj dziecinko
swiat jest nieuczciwy, powiadasz? Pociesz sie, ja nie dostaje NIC, i przypuszczam, ze tak jest z wiekszoscia studentow.

Gość a ja studiuje fakt dojezdzam
z mojego domu ale miesiecznie dostaje od nich 100zl z czego 50 to bilet no i wogole nie mam do nich zalu skad maja wziasc sama sobie dorbiam jak chce cos kupic i jestemz siebie dumna

Gość Aga21..
Jak to nic nie dostajesz? Jak nie masz rodzicow to przeciez to jakies zapomogi

oj moja droga ...myslisz ze rodzice beda na ciebie charowac cale zycie?? oni tez chca odpoczac od wszelkich obowiazkow zwiazanych z toba ...czas w ktorym wyprowadzasz sie z domu i idziesz na studia jest czasem w ktorym oni moga odpoczac a ty masz sie przygotowac do zycia i nauczyc zyc samodzielnie...w zyciu nie raz trzeba na prawde kombinowac zeby zalatwic pieniadze na to czy na tamto...nie nauczysz sie jesli rodzice beda ci podawac wszystko na srebrnej tacy...

Gość oj dziecinko
nie dostaje, bo rodzice sa rozwiedzeni - ojciec alimenciarz, mamie samej na wiele nie starcza; dostawalam przez rok stype, a potem tak drastycznie obnizyli progi, ze nie mam pojecia, kto sie na takie stypendium zalapuje; od trzeciego roku utrzymuje sie sama.

Gość Aga21..
rodzice nie podaja mi nic na tacy. Przeciez sama dostalam sie na studia. A fakt,ze oni mnie utrzymuja nie jest chyba moja wina. Przeciez jesli ktos zdecydowal sie na dziecko, to musi bys w stanie je utrzymac

Gość xbxbbd
ludzie to ta idiotka kasia87 czy jakos tak, ktora zklada same takie topiki po co z nia dyskutujecie

Gość xbxbbd
sama sie odstalas na stuida???????????? dzielna jestes

Gość studentkaaaaaa
moi mi daja 500zl i moze dawaliby wiecej, ale ich nie prosze bo wiem ze to i tak duzo. Zyje skromnie i jakos daje rade, mam brata ale on juz zarabia na siebie. Czasem babcia da jakies kieszonkowe. Ale poczulam sie troche niesprawiedliwie gdy w tym miesiacu dostalam tylko na mieszkanie, a na zycie juz nic, bo rodzice wiedzieli ze babcia dala mi 200zl w prezencie gwiazdkowym :( no i "przejadlam" prezent...

tak owszem utrzymac dziecko...ale tylko do jakiegos 19 roku zycia potem powinno sie utrzymywac samo...

Gość karmen loren
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Gość mieszkalam w miescie
w ktorym studiowalam, wiec w utrzymaniu mnie nic sie nie zmienilo... Poza tym, ze od 2 roku dostawalam stype i to ja dawalam rodzicom ;)

Gość Aga21..
Dziecko chce sie ksztalcic i studiowac kierunek, ktory go calkowicie pochlania czasowo i co? Rodzice odbieraja mu szanse na wyksztalcenie

Gość o jaaa
nie rozsmieszaj mnie wyzylabys za polowe tego co dostajesz...

Gość ffrissk
rodzice maja obowiazek utrzymywac ksztalcace sie dzieci do konca studiow = do 25 roku zycia. jesli ktos konczy pozniej to juz nie ale co innego utrzymanie a co innego + 500 zl na ciuchy. to juz nie jest obowiazkowe