Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziennikareczka

Czy faceci wola doświadczone czy cnotliwe?

Polecane posty

nie ufaj tak frk :P a Vivka jest i najbliżej mojego wieku :P wiec ze mną tez prosze sie zgadzać :P Oraz - wiele osob mysli, że to iż generalizuje sprawia, że nie zdaje sobie sprawy z istnienia wyjątków.. oczywiscie, ze zdaje sobie sprawe, nawet czesto sam stwierdzam, ze są one liczne... ale generalizowanie to jedyny sposob na życie po prostu... zatem gdy widzę jakąś sytuacje - dopasowuje do niej generalną zasade biorąc przy tym pod uwage, że moge miec do czynienia z wyjątkiem

"jest to mniejszość ale zjawisko jest zauważalne i jest wyjątkiem od reguły ogólnej ale jest na tyle liczne, że obserwowalne i do pomieszczenia w statystykach..." frk :D ale to są jednak wyjątki!!!! :D To, że w konfrontacji z ogromną liczbą, tzw. populacją, jest ich dużo, nie zmienia faktu, że proporcjonalnie są wyjątkami przez duże W :) Ile znasz współczesnie trwałych związków z 15-latnią różnica wieku???? Ja chyba ani jednego, w porywach jeden (ale to jest 10 lat), a ogólnie związków znam ... setki (na szybko przelaciałam pamięcią) jejku, naprawdę nie chcę być upierdliwa (bo zaczynam sie już powoli tak czuż,), ale nie mogę nie zareagować :)

Klaudka nie to, ze nie masz racji ale operujesz zbyt małą ilością typów zachowań i schemtów (tak to widzę) i nie dostrzegasz, ze główny nurt oblany jest wielką ilością nurtów odmiennych, jest tendencja i jest Komiczne też masz rację ale Twój przykład z Gestapo słuszny jak cholera to przykład innej natury czym innym jest odpowiedzialność prawna a czym innym moralna to się nie musi nakładać tworząc prawo nie możemy ująć wszystkich wyjatków i tendencji pobocznych, to jest jasne ALE OBSERWUJĄC ŻYCIE możemy objąć znacznie więcej, do czego tu zachęcałem... i już mi się nie chce...

Gość
frk-09 => Heh. trochę złego słowa użyłeś bratku. Ja nie lansuje, ja preferuję z wymienionych przeze mnie powodów. Te heurystyki są równoważne heurystykom Komiczne. Bo to żadne reguły nie są. Nawet to, że te bardziej doświadczone są lepsze w łóżku. To, że laska sypiała z 40stu chłopa wcale nie musi oznaczać, że dobra w łóżku jest.

"Klaudka nie to, ze nie masz racji ale operujesz zbyt małą ilością typów zachowań i schemtów" rzucasz do mnie ogólnikami, frk :) No trudno, zostańmy zatem przy swoich zdaniach :)

Nefrytowa :D ależ ja wcale nie wolę tylko się upierałem dla zasady :classic_cool: zwróć uwagę, ze ja raczej pisałem lat 20, 22 poza tym, popatrz na to tak poznaję 18 coś tam iskrzy, nie tylko erotycznie przecież nie będę brał z niż ślubu, poczekam te minimum 2 lata i popatrzę co z tego będzie jestem jak najdalszy od pochopnych decyzji zazwyczaj moje znajomości oscylują wokół 25latek

"zazwyczaj moje znajomości oscylują wokół 25latek" AAAAAA Tu Cie mam prowokatorze :P specjalnie wywołałes tę burzliwą dyskusje - jestes, jak widze, podobny do mnie :P

a ja wolę 30latków :) Może bym wolała 25latków, ale dla nich to już jestem za stara ;)

klaudka znam 3 i niech to będzie 3 % dla mnie to jest coś więcej niż upadek meteorytu na duże miasto to jest pewna norma właściwa pewnym typom psychologicznym i tyle... może rzecz sie do tego sprowadza, zę jestem dziwakiem i dziwacy mnie bardziej obchodzą a tendencje ogólne są tak wszechobecne, ze prawie niezauważalne ;)

"To, że laska sypiała z 40stu chłopa wcale nie musi oznaczać, że dobra w łóżku jest" ale dla mnie doświadczona, to nie taka, ktora sypiała z 40 chłopa... tylko taka, ktora jest dobra w łóżku... idąc Twoim trybem, 18 tez moze byc "doswiadczona" bo okupowała toalete w miejscowej dyskotece w kazdy weekend i zrobiła w ciągu roku laske 250 facetom... to nie jest doswiadczenie, to puszczalstwo

Gość eeeep
43 - cnotliwych mam już dość :)

"Może bym wolała 25latków, ale dla nich to już jestem za stara" mozesz liczyc za to na 20 latków, bo dla wielu jestes zapewne fantazją sexualną :D

frk ----> czy ja przeczytałam, że się "upierasz dla zasady" czy mi na oczy poszło ;) :D bo jeśli mi nie piszło (a to jest najbardzoej prawdopodobne), to dalej nie ciągnę tego wątku, bo jestem z góry skazana na ... hmmm, i tu sie właśnie zastanawiam na co ;) Może nie kończę :)

Ostatni raz :D heurystyki... równoważne :p gdy kogoś poznaję i mnie zainteresuję patrzę jaka jest jego psychiczna konstrukcja, którą widzę poprzez zachowanie i poznając ją, jako mechanizm, mogę to zachowanie interpretować o to, tutaj chodzi nie o prosty fakt: spała z 40 -------------> dużo potrafi oczywiście, może nic nie potrafić i tak dalej i dalej... Toczyłem wojne z komiczne tylko o to, ze nazbyt łatwo stosuje on generalizacje, a nie o to, że uogólnienia w ogóle są bez sensu.

Upieram się w imię takiej zasady: nie, rażącym uogólnieniom, które wielość nurtów pobocznych uznają za nieistotne wyjątki w tym jest fałsz, tak uważam KONIEC ;)

E, zaraz tam koniec. Przeciez i ja i Komiczne napisaliśmy że uznajemy wyjatki i bierzemy je pod uwagę???? Ponadto pozostaje pytanie co to znaczy dziwak? Czy to jest osoba, która ma zasady, lubi czytać (nie mam na mysli programu telewizyjnego) posiada wrażliwość, empatię, ma szerokie zainteresowania, lubi ludzi ale umiarkowanie bo jest typem pewnego rodzaju samotnika.. i td to dziwak/dziwaczka?

Tak na marginesie, ja też lubie ludzi umiarkowanie... a jesli juz chce przebywac ludźmi to ze ścisłym gronem znajomych, ktorych znam doskonale i czują te same klimaty, ktore czuje i ja... jak ognia unikam roznych imprez masowych, bankietów, imprez na ktorych nie znam 3/4 towarzystwa itp.. kluby lubie okazyjnie i to tez tylko wtedy, gdy ide ze znajomymi... Poza siłownią nie uprawiam zadnych sportów, nie bawie sie w japiszońskie hobby typu paralotnie, skałki, surfingi i tp - wolę sobie na samotny wypad z moją lubą gdzies w Polske skoczyć :) A czytac księżki też bardzo lubię... tylko czasu brakuje trochę, by czytac ich tyle ile bym chciał :)

frk-09 Głęboko okaleczony, pełen złych doświadczeń, wygłasza swoje tzw: zdanie, opierając się na emocjonalnych bliznach i ranach broczących jadem. Pozorując oczytanie i podpierając się słowami wprost i przed chwilą wyjętymi ze słownika wyrazów obcych, demonstracyjnie obnaża swą karykaturalną osobowość, skonfliktowaną wewnętrznie i cuchnącą kloacznym błotem gnijących spotworniałych myśli, karła intelektualnego :classic_cool:

Nagi, wyręczyłeś mnie. Milusio. Bo Was czytam i już nie miałam odwagi się wypowiadać, jako ów cytowany ale nie chciany wyjątek.