Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellllllly

TANIEC BRZUCHA

Polecane posty

Gość bellllllly

Chodze na taniec brzucha i mam pytanie - jakie cwiczenia moge wykonywac w domu zeby rozciagnac troche okolice bioder,krzyza, bo wlasnie nie jestem rozciagnieta... :(

Gość bellllllly
śpiewam sobie w trakcie cwiczen : ucha! ucha! taniec bzucha . a jak się przecwicze to mie bzucho boli.

Gość bellllllly
seksze sie seksze. mam na imie Władek a mój partner Zdzisiek

:D?? od kiedy zeby tanczyc tnaiec brzucha trzeba byc jakos specjalnie rozciagnietym ?? ja nie jestem jakos wybitnie rozciagnieta a to szpagat na lewa noge i na razie tyle a jakos od kad pamietam tancze taniec brzucha :D na poczatku bylo to takie moja improwizacja,potem pare filmikow i tancze ten moj bellydance :D

Gość bellllllly
bejbe lilly- a czy ja sie pytalam gdzie to praktykujesz??? jesli nie znasz cwiczen to nie smiec prosze

Mostek :) Skłony na boki :) Ja kiedy uczyłam się tańca Belly.nie robilam zadnych rozciągających poza nimi. Dobrymi cwiczeniami a zarazem figurą jest "takie coś" ( haha miala to Shakira w teledysku Wherever ... na tle koni oraz o teledysku Beyonce i Shakiry - "fala" na boki" ) mam nadzieje ze wiesz o czym mowię :) Teraz tańcze Belly Dance jedynie dla siebie, amatorsko :)

Cii -> czytaj ze zrozumieniem ! ćwiczenia na rozciągniecie bioder i krzyża ... bardzo przydatne w Belly Dance. !! :O

Gość bellllllly
ciii - a gdzie ja napisalam ze trzeba byc rozciagnietym? naucz sie czytac ze zrozumieniem, czuje po sob ie ze nie jestem tam rozciagnieta, wiec sie pytam czy ktos zna cwiczenia, i powtarzam,nie pytalam nikogo gdzie tanczy i skad to umie bo prosto jest potanczyc do lustra i stwierdzic "o umiem"

dobrze jezu nie naskakujcie tak na mnie ...nie doczytalam....ale jak mozna rozciagnac biodra ?

Gość bellllllly
dzieki delicious, ojej,mostka nigdy nie umialam ale pocwicze :D

Gość hula hop jak ktos wyzej
napisal mostek. wymachy rak w boki :D

i nie obrazaj mnie ;/ jakbym nie umiala to bym nie pisala ze umiem....to chyba proste i logiczne moja droga...;/

Gość no dobra cii nie masz wiecej
do powiedzenia to sie nie burz to tylko forum:)

Gość bellllllly
hehe jakby tu ludzie pisali tylko to o czym wiedza i o tym,co umieja,to forum swieciloby pustkami :)

Oczywiscie chodzi o mostek najprostszy :P Taki z pozycji leżącej :) Hula hop moze być oczywiscie pomocny ale nie na rozciąganie :P

No bo nawet jesli nie trenowalam belly dance na jakis zajeciach to praktycznie w wielu innych stylach ktore tancze uzywa sie "tych miesni brzucha" ;/ i smieszy mnie stwierdzenie...ze patrze w lustro i stwierdzam ze "o umiem" ;/

Gość tak ale hula h jest bardzo
wskazany ;]

Po co mam niby zmyslac ?? nie przeceniasz sie czasem...myslisz ze chcialoby mi sie ;/ zmyslac zeby zrobic na kims tam kto malo mnie obchodzi wrazenie ? ;/

Gość oj cii smieszy to sie posmiej
skoncz temat i poczytaj cus

Belly Dance to sztuka a nie figury zapozyczone z innych tańcow :) owszem w innych tancach, ukladach uzywa się fogur z Belly ale to nie to samo :)

:/ jakbym chciala na kimkolwiek zrobic wrazenie to wypisalabym wszystkie style jakie tancze itd. a ja tylko zauwazylam ze w belly dance nie trzeba byc wcale jakos specjalnie rozciagnietym a obawiam sie ze jak ktos po prostu nie umie krecic biodrami to tak szybko nie zalapie jesli w ogole...;/ Wkurza mnie ze ktos pisze mi ze czegos nie umiem i wmawia mi ze sobie zmyslam ;/

Gość bellllllly
a skad ja mam wiedziec? :) skoro tak sie burzysz i tyle piszesz,to znaczy ze jednak obchodzi cie co ja o tym mysle :) i mozesz sobie zaprzeczac ile chcesz, ja tu czekam jeszcze na inne przydatne wypowiedzi dot. cwiczen, ale ty po co odswiezasz ten topik? po to zeby sprawdzic czy ktos zauwazyl twoja wypowiedz i ją skomentowal :)

No to prosze, wypisz te wszystkie style :P Moze znajdziemy jakieś wspólne :) Belly Dance to nie tylko kręcenie biodrami . :O

Gość jak narazie to ty probujesz
wmawiac nam